Met dank aan Yves van nodesktophero heb ik enkele dagen een GoPro Wifi bacpac ter beschikking.

De correcte benaming is Wi-Fi Combo Kit en dit dekt beter de naam, van wat je in de verpakking aantreft. Enerzijds heb je een Wifi remote bakje en anderzijds de Bacpac, die je achteraan de GoPro kan klikken (zelfde mechanisme als de LCD bacpac). Daarnaast nog een polsband, alweer een nieuw type oplaadkabel (voor de remote) en 2 afsluitklepjes voor de camerabehuizing.
GoPro wifi remote bacpac

Mogelijkheden Wi-Fi Combo Kit:

De GoPro hero2 wordt aanzienlijk uitgebreid met enkele mogelijkheden dankzij deze combo kit:

 • Via de remote kan je tot 50 GoPro’s remote gaan bedienen tot maximaal 180m ver (via het ingebouwde wifi-netwerkje van de wifi-bacpac).
 • De (waterdichte) remote control laat je toe alle settings te gaan gebruiken (switchen van foto naar video bijvoorbeeld).

Waarop iedereen aan het wachten is:

De mogelijkheden van de Wifi bacpac zijn echter momenteel nog niet ten volle te benutten. GoPro belooft namelijk al enkele maanden een nieuwe software update, die de GoPro-wereld helemaal op zijn kop gaan zetten.

 • Een realtime GoPro-app (Iphone + Android), waardoor je via je smartphone/tablet live video/foto kan zien en terugspoelen.
 • Overzetten van films/foto’s via het wireless netwerk naar je smartphone/tablet. Hierdoor kan je ook de GoPro-beelden gaan livestreamen via de internetconnectie van je smartphone of tablet.

Stel je even voor dat een trainer nu gewoon een GoPro op zijn atleet (mbt’er, surfer, windsurfer, snowboarder,…) en via livestreaming op zijn tablet mee kan kijken. Of dat je eenvoudig een skate/surf/bmx/snowboard-sessie kan livestreamen op het net.

Upgrade process

GoPro heeft wat snel zijn hardware moeten uitleveren en alle wifi bacpacs dienen dus vers uit het winkelschap al de nodige firmware-updates te krijgen. Het doet wat denken aan die mars-lander Curiosity, die ook pas tijdens zijn vlucht richting Mars zijn interne software kreeg.

GoPro heeft hiervoor een mooie upgrade-handleiding online staan waar ze hun video-editing tool GoPro Cineformstudio “misbruiken” om jou GoPro te updaten.

Tips:

 • Je dient eerst de sd-kaart in de GoPro via de GoPro zelf te formateren (via het instellingen menu). Doe je dit niet, dan zal de update-software de versie van je GoPro niet herkennen. Na het formateren kan je trouwens in de misc-folder op je sd-kaart een version-bestand vinden met de versie van je GoPro.
  GoPro firmware versie
 • Ik bleef steeds problemen ondervinden met mijn 64bit windows7-versie (zie ook volgende troubleshooting forum thread) en heb dan uiteindelijke de noodoptie gebruikt. Een oude laptop met XP waarop het upgrade-process op 5min. klaar was. Hoera voor good old Windows XP!

Batterijduur

De huidige grote (32GB/64gb) sd-kaartjes maken het mogelijk dat je nu eerder rekening moet beginnen houden met de batterijduur. Zeker op wintersportvakantie merken we dat de
standaard batterij het niet veel langer dan 1-1.5uur kan volhouden in koude condities.

Volgende gebruikersinfo heb ik kunnen terugvinden op een GoPro-userforum omtrent de batterijduur:

Wi-Fi BacPac battery-life: The Wi-Fi BacPac’s internal Li-Ion battery lasts for 3-4 hours of continuous use.

Wi-Fi Remote battery-life: The Wi-Fi Remote’s internal Li-Ion battery lasts for 5-6 hours of continuous use.

Camera battery-life: The camera’s battery-life is not affected by the Wi-Fi BacPac. It lasts for 2-2.5 hours of continuous use. If the Wi-Fi BacPac’s battery is critically low though, the BacPac will run off of the camera’s battery. This reduces the camera’s battery-life by about 25%.

Praktische tests

Vanavond mijn GoPro Hero2, Gorillapod en Wifi remote pack ter test meegenomen naar het gemeentelijke bmx-terrein wat verderop.

De aangegeven maximale afstand van 180meter voor de remote control is natuurlijk een mooi marketingpraatje. Ikzelf had geen wifi-bereik meer voorbij 100meter. Verbazingwekkend was wel het reconnecteren van de remote control met de wifi bacpac op de GoPro. Vanaf dat de remote control opnieuw bereik heeft, kan je direct de GoPro terug bedienen.

Daarna heb ik mijn GoPro met Gorillapod aan het bmx-terrein geïnstalleerd en vanop afstand wat foto’s genomen van de wekelijkse training.

gopro wifi bacpac remote

Kopen?

De prijs van 99.99$ (in de Official GoPro® Store) of 125€ in de Benelux is best stevig voor wat je op dit moment krijgt. Het is dus wachten op de beloofde Iphone/Android app om echt gebruik te gaan maken van de coole opties zoals livestreaming.

Pro kopen

 • Verpakking, design, werking,… is weer helemaal in de gekende hoogstaande stijl van GoPro.
 • remote control werkt perfect tot op 100m en connecteert zeer snel met de wifi bacpac.
 • Waterdicht

Contra kopen

 • Prijs is toch wel stevig, zeker daar de app nog niet beschikbaar is.
 • Het hele upgrade-verhaal is een bitch en daar laten ze toch heel wat steken vallen!
 • Bereik in real-life maar 100meter ipv. de geadverteerde 180meter.
 • Weer een nieuw type USB-laadkabel erbij. Mijn GoPro-doos is voor de helft gevuld met laadkabels en batterijen.

De remote control is voor sommige GoPro-bezitters wel super handig. Vooral toen ik foto’s aan het bmxterrein aan het nemen was, zag ik direct enkele leuke experimentjes voor ogen voor binnenkort.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
11 jaren geleden

Misschien moet ik u toch maar eens meenemen op éen van m’n wintersport trips om wat coole dingen te doen met de GoPro’s 🙂

11 jaren geleden

hahaha. Altijd beschikbaar als cameraman/co-piloot/crashgevoeligheid tester sleepliften… 🙂