Heel leuk al die digitale gadgets, die we ondertussen hebben rondslingeren en op trip meenemen gaande van 2 tablets over onze smartphones en wat surf-gps’en, een gopro en fototoestel. 1 ding laat het toch meestal afweten bij die gadgets de batterijen.

Waar is de tijd dat mijn lader voor mijn Nokia 3210 bij mijn ouders thuis lag en ik een hele week als kotstudent, die lader niet nodig had.

Nu is het wel anders. Op blogevents moet ik steeds spaarzaam omgaan met de beschikbare energie tijdens het live tweeten, foto’s doorsturen,… Ook op onze US-roadtrip hadden we maar 1 reisconvertor bij en was het steeds kijken welke tablet, smartphone of fototoestel we eerst gingen opladen.

Na enkele tweets van Wim van wimblog.be, die voor Pukkelpop een noodlader voor zijn smartphone had gekocht, heb ik ook direct hetzelfde exemplaar besteld.

De A-Solar AL-350 Noodlader 7000 mAh is een mooi vormgegeven
noodlader voor al je digitaal speelgoed. Via 2 USB-aansluitingen kan je simultaan 2 verschillende toestellen opladen. Handig om mee op trip te nemen, maar ook gewoon handig om bijvoorbeeld buiten op terras je tablet bij te laden, terwijl je deze nog aan het gebruiken bent.

Extra pluspuntje is het feit, dat de noodlader volledig opgeladen uit de verpakking komt. Direct bruikbaar dus itt. smartphones, die je eerst enkele uren aan de lader moet hangen. Via de 4 controlelampjes op de behuizing geven de status van de noodlader batterij aan.

De prijs is 65€ bij Coolblue, maar bol.com heeft hem nu voor slechts 54.99€ te koop staan.

Enige minpuntje, dat ik kan vinden, is misschien de grootte en het gewicht. Er zijn ook kleinere modellen van deze noodladers, voor wie er gewoon eentje mee in zijn jaszak wilt meenemen.

A-Solar AL-350
Specs:

  • Batterij: 7000mAh
  • Afmeting: 11x7x1.6cm
  • Gewicht: 150 gram
  • Output: 2x 1x5V/1Ampére
  • Bijgeleverde connectoren: Samsung, LG, Sony Ericsson, Mini USB, Micro USB (iPhone/iPod/iPad met eigen USB kabel).

A-Solar AL-350 Noodlader 7000 mAh

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
mjboele
10 jaren geleden

Het is zeker een mooie oplader!
Zelf gebruik ik de mobiele oplader van S-Charger
Heeft wel iets minder mAh maar is wel goedkoper!

Groetjes.