Wie dagdagelijks met SEM (Search Engine Marketing) bezig is, zal het Google partners programma al wel kennen. Een ondersteuningsprogramma vanuit Google om iedereen die professioneel met SEM (Adwords, Seo, Analytics,…) bezig is verder te ondersteunen.

Zo onderhouden ze een Google partners BE community op Google+, organiseren ze al eens wedstrijdjes voor de Google partners en voorzien ze ons van een karrenvracht aan promocodes voor nieuwe Adwords klanten.

Google_Partners_-_België_-_Community_-_Google_

Afgelopen weken kregen we zo nog een leuke wedstrijdaankondiging, volledig in het teken van het Rock The World thema.
Google Ready to rock belgie

Wanneer je een profiel aanmaakt als Google Partner kan je gratis de verschillende Google certificaten proberen halen, zoals je op mijn partners profiel reeds kan zien.

Een extra added value voor partners zijn de regelmatige trainingen en opleidingen in het GooglePlex gebouw midden in de Europese wijk in Brussel. Daar ik nog niet in het gebouw was geweest, had ik me ingeschreven voor de “Grow Your Business Academy”. Een programma, waarbij Google zijn partners verder wilt laten groeien in de optiek, dat zij er natuurlijk ook beter van zullen worden nadien.

Dagje opleiding op Google HQ over sales strategy & pitchen met @roel_vdl en @__jessicaholt

Een foto die is geplaatst door Herman Maes (@dailybits) op

Grow Your Business Academy BE: Sales strategy & pitching

Deze trainingsdag werd volledig verzorgd door ex-Google’er Joel Kremer, die de afgelopen jaren zijn verdiensten heeft bewezen als digital marketing consultant. Doordat dit een externe spreker was, was het dus een verademing om niet teveel over Google producten te horen (er werd zelfs even Bing gementioned).

Grow Your Business academy 2

Een dagje praktische training dus over:

  • Sales strategy
  • Dé perfecte pitch over je eigen services. Op vakantie maar eens uitschrijven/oefenen volgens het aangeleerde model.
  • Hoe omgaan met RFI (Request for Information) en RFP’s (Request For Proposal)
  • De verschillende pricing modellen in de SEM-wereld.
  • Het “Ugly Jerry” concept van de TED-talk van Dan Ariely, inzetten in je pricing voorstellen.
  • Onderhandelingen en gebruik van je BATNA.

Over 1 ding ben ik het persoonlijk wel gronding oneens met Joel. Vanuit zijn globalistische en zeer Amerikaanse sales-wereld gaf hij de raad mee om steeds met NDA’s te gaan werken. Non-disclosure agreement documenten om juridisch alles af te dekken voordat je nog maar aan een proposal gaat werken. Ik ben er zelf echt geen fan van (al heb ik er in mijn vorige loopbaan tientallen getekend, daar ik in de zeer gevoelige payrollwereld zat).

Ik zit ook in het Feweb Plus groeien en ondernemen traject en daar waren we het onlangs ook nog unaniem eens over de zotheid van al die NDA’s.

Een mooi event waar ik echt wel wat zaken van ga meenemen in mijn volgende eerste gesprekken met nieuwe klanten, het opstellen van offertes,… Een pluim voor de Google Partner werking om een dergelijk event te gaan organiseren, zonder enige salestalk van eigen Google producten.

Grow Your Business academy 1

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments