Vorige week kwam het eerste voorzichtige nieuws uit Brussel dat er tegen begin 2016 een wettelijk kader zou komen, waardoor Brussel als 1 van de eerste Europese steden taxidienst Uber zou gaan legaliseren. Het is echter maar de vraag of Uber zich aan de voorwaarden voor dit taxiplan wilt gaan houden….

De afgelopen maanden heb ik nu verschillende malen Uber gebruikt in Amsterdam en Londen en ik beken een grote fan te zijn van de eenvoud van het systeem:

  • Uber app openen
  • taxi oproepen en je ziet deze mooi op het kaartje naar jou rijden (ideaal om pas op het laatste moment naar buiten te gaan om direct de Uber taxi in te stappen.
  • Betalen via kredietkaart via de app.
  • BTW-Factuur in je mailbox, zodat je dit in je boekhouding of onkostennota’s kan mee opnemen.

Driving in style naar Friends of search conferentie. #uberblack #legaletaxi Promocode voor Uber: https://www.uber.com/invite/od0tw

Een foto die is geplaatst door Herman Maes (@dailybits) op

Een paar weken geleden was ik voor 2 uur in Londen op terugreis van de BrightonSEO conferentie. Deze tijd heb ik zo goed mogelijk weten maximaliseren door 3 Uber taxiritten richting de 1ste Google Store en de Apple Store om snel even een Apple Watch te gaan passen.

3maal gebruik gemaakt van UberX (3 maal een Toyota Prius) en hierdoor in sneltempo die 2 locaties kunnen bezoeken. Dit waren 3 ritjes van 3-4km en kostte me rond de 9EURO per ritje (waar een enkele rit met de metro in Londen ook minimaal 6EUR kost).

2u in Londen dus snel met “Den Tekle” naar de 1ste wereldwijde google store. #uber #prius #geek

Een foto die is geplaatst door Herman Maes (@dailybits) op

In Europa heb je ook meestal volgende optie’s (van goedkoop naar duur) in de Uber app:

  • UberPop: Zoals in Brussel en Amsterdam zijn dit particulieren, die met hun eigen wagen wat (in het zwart) bijklussen.
  • UberX: Hiervan maakt ik in Londen gebruik en dit zijn professionele chauffeurs. In de grootsteden zijn dit meestal Prius wagens.
  • UberBlack: Luxewagens (Tesla, BMW5, Mercedes E) met chauffeurs met taxilicentie.
  • UberLux: UberBlack, maar dan met BMW7, Mercedes S en andere limousines.

Tips voor korting of promoties te krijgen bij Uber

Uber heeft een zeer agressieve manier om zichzelf te lanceren in steden en nieuwe gebruikers aan te trekken. Ideaal om ook gebruik van te gaan maken.

Weetje: als je nog gratis krediet in je Uberaccount hebt in Euro’s, dan wordt dit niet gebruikt als je een Londense Uber neemt, waarbij je in Pond afrekent…

Invitesysteem om 5 EURO Uber krediet te krijgen

Maak een nieuwe Uberaccount aan via deze link en jij ontvangt ook direct 5 EUR gratis Uberkrediet (bij je eerste rit). Daarna laat je je medereizigers (zoals je partner) ook een Uber account aanmaken via jou Uber invitelink en je hebt in totaal al 30EUR gratis Uberkrediet (wanneer je met die 2 accounts een Uberrit hebt gedaan).

Uber_Riders

Uber promocodes spotten op Twitter
Ga je een citytrips maken volg dan reeds even de lokale Uber twitteraccount (zoals die van Brussel of Nederland). Geregeld komen er promocodes voorbij of promoties (zoals bij de stakingen van het openbaar vervoer in Brussel)

Uber promocodes in vacatures en blogposten
Doorheen hun communicatie komen er geregeld promocodes voorbij. Zo spotte ik een hele tijd geleden promocodes in de vacatures voor de vacature van general manager Uber Brussel.

uber promocode

General_Manager_at_Uber__Brussels__IL__in_St__Louis__MO__USA

Koppel je American Express kaart aan je Uber account
Het koppelen van een echte American Express (dus geen Brussels Airlines variant, zoals ik zelf gebruik) levert je ofwel dubbele Amex punten op voor elke gespendeerde dollar via Uber ofwel gebruik je je Amex punten als Uber krediet.

Je moet je hiervoor dus eerst inschrijven op het Membership Rewards getrouwheidsprogramma

Het Membership Rewards getrouwheidsprogramma wordt niet aangeboden bij de volgende Kaarten: de Brussels Airlines American Express Kaart (deze zijn automatisch ingeschreven in het Miles & More getrouwheidsprogramma) en sommige Corporate Kaarten (inschrijving moet worden goedgekeurd door het bedrijf; voorwaarden en tarieven kunnen veschillen).

amex uber

En dat het Ubersysteem, waarbij de zelfstandige chauffeurs vooral willen rijden wanneer ze geld kunnen verdienen, niet altijd werkt zie je in onderstaande ochtendlijke tweet… 😉

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
S.
9 jaren geleden

Met deze code 20 euro tegoed gehad.
uberfreeLiftNow
Werkt super!