Ik ben al vele jaren een grote fan van het Canadese tech YouTube kanaal Linus Techtips en 1 van hun recente video’s wil ik hier een extra plaats geven (ook ter referentie voor mezelf want dat is deze blog, een persoonlijk archief voor mezelf).

Linus Techtips is 1 van die grote YouTube kanalen die ook een community engagement heeft opgebouwd en een grote merchbusiness heeft kunnen uitbouwen (zie deze eerdere blogpost).

Ze komen nu met “een eigen schroevendraaierke”, maar dan wel 1 van 69$.

Maar waarom kost deze 69$ en waarom gingen ze niet voor de eenvoudigere opties (rebranden van bestaande schroevendraaier of kijken wat ze in China allemaal aanbieden en deze een andere logo laten geven)?

Als consument stel ik me die vraag en zoek ik daarop antwoorden.

Dit laten ze nu zelf zien in dit top voorbeeld van productmarketing met onderstaande video. Een 30minuten durende video over het process, de iteraties, de interne keuzes die ze hebben gemaakt, de lokale productie in Canada, de materiaalkeuzes, het daadwerkelijk assembleren van dit product…

Ik ken weinig van hardware development en best interessant dus om te leren hoe dit soort producten wordt gemaakt, welke stappen er nodig zijn en welke keuzes.

Deze YouTube reacties op de video zeggen alles. Je kan als bedrijf over duurzaamheid en CSR liggen kwekken, maar toon het ook enja consumenten worden hier gevoeliger voor.

Andere hardware startups bekijk dit, leer hiervan en doe dit… Met dit verhaal, begint mijn creditcard al uit mijn portefeuille te kruipen, want dit is top marketing. Dat andere onafhankelijke niche websites en Youtubers nu bevestigen, dat de schroevendraaier inderdaad echt wel zijn beloftes waarmaakt, maakt het dan ook nog af.

Dat ze daarbij ook zelf de communicatie en het gesprek overal aangaan. 👌

 

Ga ik deze zelf kopen? Euhm 69,99$ + 17,99$ shipping + importtaksen en administratiekosten van Bpost = Nope, daar ga ik zelfs voor passen voor een schroevendraaier van +110EUR. 😅🤷‍♂️🙈

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments