1 van mijn favoriete YouTube kanalen is de Canadese bende rond Linus Sebastian: Linus Techtips.

Een waanzinnige contentmachine rond techproducten met vooral momenteel de zeer vermakelijke serie over de upgrades in het nieuwe “huisje” van Linus en zijn vrouw Yvonne en de eerste blik in hun nieuw kantoor/Lab dat ze net gekocht hebben. 🔥

De video van gisterenavond is echter een must-view voor vele content creators of voor wie met YouTube video bezig is als marketeer.

Linus bespreekt namelijk hun top 10 video’s die hen het meeste hebben opgebracht van advertisinggeld door Google.

In een oude blogpost op deze  blog sprak ik zelf nog over 0,57$ – 1$/1000 views en het was dan ook leuk om te leren dat Linus zelf uitgaat van gemiddeld 4000$/1 miljoen views = 4$/1000 views.

2 jaar geleden zag ik bij de Belgische tech YouTube’er eDavy ook een video over dit topic, waar je ziet dat hij toch ook een veel hoger bedrag krijgt, dan het bedrag waar ik 4 jaar geleden over sprak (hij gaf me vandaag nog mee dat het bij hem tussen 4-8EUR CPM schommelt afhankelijk van het onderwerp van de video).

Ze spreken in hun video daarbij over hun zogenaamde CPM (Cost per Mille = wat krijgen ze dus per 1000 views) en je ziet dat deze in deze top 10 best hoog ligt (tot wel 15$ CPM). Zeker in Q4 kan dit hard stijgen, daar er dan meer targeting door advertisers is naar gadget video’s in het kader van nieuwe producten voor de kerstperiode promoten.

Ook mooi hoe ze uitleggen welk deel ze krijgen van YouTube premium kijkers (ik ben 1 van die personen die maandelijks een YouTube family premium abo van 17EUR betaald om geen ads meer te zien op YouTube met het gezin). Mooi om te zien dat die minderheid van Premium kijkers hen toch ook wel veel oplevert. Hierbij zijn dus langere streams voor hen beter om meer geld uit de YouTube premium pot te krijgen.

Ook het effect van evergreen content, die blijft scoren doorheen de tijd is onmiskenbaar. Niet anders dus dan met deze blog, waar sommige evergreen blogposten zorgen voor de stabiele dagelijkse bezoekers.

Hun nummer 1 is deze lange livestream waarin Linus (als CEO) zelf nieuwe computers in elkaar zet voor zijn team: “maar” 10 miljoen videoviews, “maar” 84.000 likes, een zeer lange stream, maar dus wel 74k $ inkomsten met het grootste deel van YouTube premium kijkers (door de lange stream). 🤯

Een must watch video dus om de behind-the-scenes van 1 van de grootste YouTube’ers eens te zien.

 

PS: daarnaast is er natuurlijk ook nog de sponsoring van de video’s en hun LTT store merch en vele andere inkomstenbronnen. 💰 Zo deelde ze dit enkele jaren geleden van breakdown. Je ziet dus dat ze meer verdienen met hun Segway sponsorstukjes in de video’s, dan met de ads van Google rond de video’s.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments