Voor mijn autocue/teleprompter oplossing gebruik ik een iPhone 8, die ik van een refurbish website heb toegestuurd gekregen enkele jaren geleden. Deze iPhone 8 wordt echter tussen de autocue/teleprompter oplossing geklemd en daardoor is vermoedelijk iets kapot gegaan aan de proximity sensor/voorcamera, waardoor de iPhone 8 niet meer betrouwbaar was.

(Met dank aan wat forumtopics waar ik las dat die verbinding bovenaan de iPhone 8 intern zwak is en na een val zijn kuren kan krijgen.)

Ondertussen heb ik op mijn bureau hier al wat iFixit tools liggen (op mijn wishlist staat wel nog eens een volledige set met hun techtools bestellen) van wat eerder prielwerk aan mijn Synology NAS (RAM upgrade), iMac (RAM upgrade),… dus me ook maar eens gegooid op het opengooien van deze iPhone8 (zie deze goede tutorial van iFixit):

  • Met een haardroger de lijm losweken
  • Het scherm voorzichtig openmaken met die scherpe plectrums en de iPhone als een boek openklappen
  • De proximity/voorcamera kabel bovenaan rechts losmaken (door het weghalen van een afdekplaatje)
  • Alles terug mooi assembleren, waarbij de frontcamera/proximity sensor nu niet meer is aangesloten

Al bij al misschien maximaal 10minuten werk en hij werkt nu terug stabiel. 🤗 Toevallig zag ik dat het team van de MKBHD studio ook een iPhone repair challenge heeft online gezet.

Maar dus nu weet ik hoe eenvoudig dit is en ga ik gebroken smartphoneschermen ook niet meer laten repareren. 😉

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments