Breng 3 elementen uit mijn leven samen en je krijgt het project waaraan ik vandaag meewerkte tijdens het lanceringsmoment:

  • Security en privacy educatie
  • Techproducten
  • De Studio 100 figuren die mijn tv en Sonos boxen dagelijks innemen in huis

Samsung België en Studio 100 zijn vandaag naar buiten gekomen met een samenwerking gericht naar kinderen en ouders. In de komende zomercampagne worden verschillende gekende Studio100 personages (Bumba, K3, Samson & Marie en Mega Mindy) ingezet om kinderen (maar ook hun ouders en zelfs de grootouders) te wijzen op bepaalde security of privacy gevaren en hoe we ons hiertegen kunnen beschermen.

Een voorbeeldje van de eerste video met K3 rond het gevaar van Whatsapp fraude.

Of deze van Samson en Marie (die ik en vele ouders misschien ook eens zelf moeten bekijken 🙈).

De andere video’s kan je binnenkort op de verschillende social media kanalen van de 2 bedrijven en Studio 100 figuren terugvinden.

 

Waarom werk ik aan deze campagne mee?

Als ouder van 2 opgroeiende kinderen kom ik ook wekelijks zelf in situaties, waar ik even moet nadenken hoe ik dit aan hen ga uitleggen. Zelf heb ik het internet leren kennen midden jaren ’90 en ben ik dan ook opgegroeid in deze far west online wereld waar veel kan en waar gevaren nog niet zo groot waren.

Ondertussen zijn we met technologie en het internet weer enkele evoluties verder en besef ik ook, dat ik mijn kinderen mee moet begeleiden. Ik wil ze zeker niet afremmen in het ontdekken van deze technologie, maar daarnaast wel behoeden voor bepaalde zaken.

Je ziet gewoon hoe onze generatie van 30’ers en 40’ers zelf iets losser omgaan en als ik vele ouders van jonge kinderen hun Instagram profiel bekijk, dan denk ik dat we de privacy van onze kinderen misschien ook wat beter kunnen en moeten beschermen. Wie nog niet overtuigd is van hoe goed gezichtsherkenning werkt, probeer deze nieuwe webservice PimEyes maar eens met een oude foto van je… 😱🕵️‍♀️

Daarentegen merk ik dan wel weer dat mijn studenten van 20 jaar veel meer mee zijn met privacyinstellingen of het afschermen van hun profielen.

Als we er dan nog bijdenken dat de corona periode ook de digitale grenzen in veel gezinnen heeft doen verschuiven en de gemiddelde leeftijd dat een kind een tablet/smartphone krijgt nu reeds 8 jaar is geworden, dan is deze campagne best nodig.

 

Waarom heb ik ja gezegd tegen Samsung voor deze campagne?

Me als techblogger aan een campagne van Samsung koppelen met ook inhoudelijke input tijdens de campagne, is altijd even nadenken of ik me met dat merk/campagne kan/wil koppelen (het gaat hier niet over een betaalde Instagram story’tje).

Met Samsung heb ik reeds een jarenlange connectie en communicatie. Of het nu gaat over de introductie van de S4 zoom, S6 introductie met Mobistar, galaxywatch, het testen van een Addwash wasmachine (wat ik nadien trouwens geschonken heb aan het asielcentrum in de gemeente die een wasmachine zochten voor in hun integratie-klas), T7 SSD, introductie van de Fold,…

Check zeker eens de Kids mode bijvoorbeeld op een Samsung Galaxy smartphone die een veilige omgeving opent voor kinderen.

Dusja met veel plezier werk ik vandaag en in de toekomst mee om ook mijn kijk op deze zaken te brengen en bracht ik op het persmoment enkele cijfers en inzichten, die ik zelf opmerk.

Disclosure
Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking, waarbij Dailybits een vorm van vergoeding heeft verkregen als #advertentie of #sponsored. De inhoudelijke uitwerking is nog steeds de verantwoordelijkheid van Dailybits. Meer informatie in de disclaimer (artikel 8).

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments