Ik kijk veel YouTube en je leert er al eens iets van. 🤷‍♂️ Zo zag ik in 1 van de Linus Tech Tips video’s (wanneer hij in zijn nieuw huis een lanparty organiseert) plots voorbijkomen, dat hij met een app zijn Sonos en wifi-sprekers omzet in een Intercom voor dienstmedelingen.

Hey, dat wil ik ook! Zowel op Android als iOS heb je dus blijkbaar de Sonostalk app, waarmee je voice-berichten door je wifi-speakers kan laten weergalmen. 🤗

Na installatie heb ik de eenmalige aankoop van 1,99 Euro gedaan en de app ontdekt direct de verschillende wifi luidsprekers in huis (in ons geval 3 Sonos luidsprekers dus). Waarna je voiceberichten kan versturen naar de luidspreker die je kiest.

Best cool ook om te zien dat zelfs die goedkopere Ikea Sonos luidspreker even goed gedetecteerd wordt.

Belangrijk wel dat je op hetzelfde wifi netwerk dient geconnecteerd te zijn, maar in onze usecases werkt de app echt perfect (laten weten aan de kinderen dat ze uit de douche moeten komen, laten weten dat ze naar boven moeten komen om te komen slapen,… 😅).

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Thomas
7 maanden geleden

Bestaat er zoiets voor spotify?
Muziek even op pauze bij de kinderen voor een belangrijke boodschap