Update 13/06/2012:
Een update van dit interview, daar gisteren bekend is geraakt dat de Belgische startup Checkthis 910.000$ aan durfkapitaal heeft opgehaald in New-York.

Nu kan Fréderic met zijn team van 8 personen beginnen aan de echte grote uitbouw van Checkthis dat het gat tussen twitter en blogs kan gaan opvullen.

Vorig jaar in augustus kwam ik toevallig uit op de Belgische webservice van Checkthis.com, waarmee je eenvoudig webpagina’s kan aanmaken en delen op de verschillende social media websites.

Daar deze webservice de laatste weken duidelijk grote stappen vooruit heeft gemaakt, heb ik Frédéric della Faille, de oprichter van deze Belgische startup, aangesproken voor een interview. Onderstaand interview is de laatste dagen tot stand gekomen in het Engels en heb ik naar het Nederlands vertaald.

Q: Hallo Frédéric, kan je even in het kort je achtergrond schetsen?

Sinds 1996 ben ik reeds bezig met het creëren van digitale zaken voor verschillende agentschappen. Al snel had ik het plan opgevat om een eigen onderneming op te richten en in 2002 heb ik dan ook samen met mijn beste vriend Jérôme Franck ons eigen digitaal agentschap Bureau347 opgericht.

Ik ben steeds een grote interesse gehad in online service. Zo heb ik in begin 2000 met enkele vrienden uit Parijs de website computerlove.net opgericht. Een social network site voor de creatieve industrie, dat al snel 10.000 unieke bezoekers per dag behaalde. Het belangrijkste deel van de homepagina toonde de activiteit binnen de community en werd in 2001 Newsfeed gedoopt.

Q: Vorig jaar heb je dan checkthis.com gelanceerd. De unieke webservices om razendsnel zaken sociaal te gaan delen. Hoe zijn jullie op het achterliggende idee en concept van deze webservice gekomen?


Zoals alle webdesigners wel weten, word je regelmatig door vrienden opgebeld voor kleine webdingen. Soms een kleine vraag omtrent Facebook, maar regelmatig ook de vraag om snel even een webpagina in elkaar te zetten om hun merk te promoten (en via Facebook en Twitter snel te kunnen verspreiden). Het is via deze vragen dat checkthis tot stand is gekomen, zoals je kan lezen op checkthis.com/story .

Q: Is checkthis.com je eigen creatie of werken je met een team in de backend, die bijspringt met de developments en het brainstormen omtrent nieuwe functies.

In totaal zijn we met een team van 3 full-time aan het werk aan de design, frontend en backend. Daarnaast krijgen we nog de hulp van 1 “amazingly talented kid”, die ons helpt bij de business development en marketing.

Doordat we de laatste tijd te maken krijgen met performantie en scalability issues, zijn we trouwens hard op zoek naar een Ruby-on-Rails developer (Dear über talented hacker, if you read me, just poke us at f@checkthis.com, thanks!).

checkthis team
Q: Je liet me reeds in een vorig gesprek weten dat in de laatste 3 maanden van 2011 meer dan 10.000 checkthis-pages werden aangemaakt. Hoe gaan jullie daar technisch gezien mee om, met deze steeds groter wordende stroom van bezoekers en bijhorende serverload?

Luxury problem isn’t? Onze developers zijn continu bezig met het optimaliseren van de performantie, loadtimes en serverload. Bijna dagelijks worden er updates naar productie gepushed. We love to iterate, everything, everytime.

Q: Jullie checkthis webservices is gericht op het eenvoudig maken van het delen van pagina’s. Hebben jullie dan ook een beeld op hoe groot de dagelijks groeiende stroom van social media activiteit is op jullie website?

We zitten in een metric business en noemen onszelf graag een “Dashboard startup”. Een kleine inside view in onze statistieken:
Wanneer een pagina actief is (gemiddeld meer dan 10 pageviews), heeft deze een gemiddelde van 200 pageviews.

Checkthis.com is een echte buzz machine die door vrienden van vrienden wordt gedeeld. 1 van onze meest populaire pagina’s had een piek van meer dan 100000 pageviews en 20.000 social media shares op 1 dag.

checkthis analytics

Q: Checkthis.com is momenteeel volledig gratis te gebruiken. Zit er een groter plan achter het plaatje naar de toekomst?

“We’re building a business with a vision and a mission.”

Q: Vorige week zijn jullie als winnaar uit de internationale Seedcamp competitie gekomen en raakte ook bekend dat de Belgische Techcrunch editor Robin Wauters toegetreden is tot jullie advisory board. Een hele hoop aan goed nieuws dus, die waarschijnlijk nu deuren opent, die daarvoor gesloten waren voor jullie?

De zaken gaan inderdaad snel de laatste weken en vele deuren zijn nu geopend met dank aan onze vrienden, contacten en raadgevers (François de Halleux die nu naar San Fransisco verhuist om bij Google aan de slag te gaan en Robin van Techcrunch The Next Web).

Dit was allemaal nog voor we Seedcamp wonnen en daarna is het alleen maar sneller beginnen lopen.

Dankzij Seedcamp ben ik momenteel mijn spullen aan het inpakken om te vertrekken naar de US voor een maand in het gezelschap van enkele andere super gemotiveerde ondernemers uit Europa.

Deze trip gaat dan ook de kans geven om weer nieuwe deuren te openen, die checkthis.com weer extra energie gaan geven om verder te groeien.

checkthis team

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
12 jaren geleden

Het kan snel gaan in het internetwereldje, want ik lees net dat Robin Techcrunch verlaat om terug naar The Next Web te gaan.

http://robinwauters.posterous.com/thenextstep-im-leaving-techcrunch-and-rejoini

http://thenextweb.com/voice/2012/02/14/welcome-back-to-the-next-web-robin-wauters/

11 jaren geleden

Een grote stap, niet voor iedereen weggelegd.