Vorig jaar was er op een gegeven moment een ware hype omtrent de mailbox app voor iPhone, waar je enkel via een virtuele wachtrij toegang tot kreeg.

Ondertussen is Mailbox opgekocht door Dropbox (voor een bedrag van 100 miljoen $ blijkbaar). Sinds gisteren hebben ze nu ook een Mac versie van Mailboxapp gelanceerd, zodat Mailbox naar de desktop is gekomen.

Extra leuk voor ons als Belgen is dat onze Belgische topdesigner Tim Van Damme (die eerder voor Instagram en Gowalla werkte, toen die werden overgenomen) de afgelopen maanden bij Dropbox hard aan deze app heeft gewerkt.

Met dank aan een tweet van @iworx had ik deze morgen dan ook toegang tot de beta van deze nieuwe mailbox ap. Dus tijd om deze nieuwe mailboxapp eens aan de tand te voelen.

Ik ben nog altijd wat mijn weg aan het zoeken in het Mac OS X/Apple wereldje (na mijn overstap ernaar met de aankoop van een iPad mini en Macbook pro). Ik gebruikte nog geen desktop mailprogramma op de Macbook en het feit dat Mailboxapp niet meer is dan een interface naar je gmail-mailbox maakt het natuurlijk perfect voor wat ik nodig heb.

Installatie van Mailbox app

De installatie is super eenvoudig:

  • Downloaden en installeren van de app
  • Inloggen op je dropboxaccount (natuurlijk met 2-step authenticatie)
  • Beta unlocken via een coin (afbeelding van een gouden munt met een serial op de munt)
  • Inloggen met je gmail-account of Icloud account (momenteel enkel voor die 2 mailservices beschikbaar).

Daar ik al mijn mailboxen laat komen in 1 centrale gmail-account, gekozen voor gmail en natuurlijk weer met extra 2-step authenticatie kunnen inloggen. Ik kreeg dan ook mijn volledige gmailaccount in de mailbox app te zien, waarna ik aan de slag kan met het naar links en naar rechts sliden van mails (delte of remind me later).
mailbox app

De heilige graal: Mailbox zero

Bij Mailboxapp draait het eigenlijk om de heilige graal in je mailbox: Mailbox zero. Van elke binnenkomende mail gaan beslissen of je deze later gaat lezen, verwerken of ineens verwijderen. Zo krijg je op het einde van je werkdag/werkweek een zogenaamde lege inbox, met mails, die je nadien terug gaan komen storen of die je later nog gaat lezen/verwerken.

Ik gebruik zelf reeds super veel de favorite optie in gmail om mails te bewaren, die ik de volgende dagen nog moet verwerken. Mailboxapp werkt dus iets anders en mijn favorites zijn dan ook niet overgenomen. Wat ik in mailbox nu in een bepaalde categorie steek om later te lezen, komt nu ook mooi als aparte label in gmail.
mailboxapp gmail

Sliden kan je naar verschillende richtingen:

  • Slide half ot the right: Archive van mail.
  • Slide to the right: verwijderen van mail.
  • Slide half to the left: Laat de mail terugkomen vandaag/morgen/volgende week/…
  • Slide way to the left: Stuur mail naar Read Later/watch later/Buy later folder.

Belangrijk voor online marketeers is trouwens de auto-swipe functie, die zelflerend gaat kijken naar welke mails alle gebruikers van mailboxapp gezamenlijk verwijderen om deze in de toekomst automatisch te gaan verplaatsen naar je archive. Een zelflerende human spam-filter dus als het ware.

Met dit nieuw platform voor Mailboxapp komen er ook (eindelijk) drafts voor mailboxgebruikers. Het leuke is, dat deze via je dropboxaccount worden gesynched tussen je verschillende devices.

Tip: Mailboxapp op iPhone of dus nu op Mac installeren levert je ook een extra gratis GB op in Dropbox. Ik heb ondertussen 77GB aan gratis ruimte in mijn Dropboxaccount. Not bad… 😉

Misschien toch ook maar eens de andoidversie op mijn smartphone zetten om volledig over te stappen naar Mailboxapp (ipv. de standaard gmail app), al is deze mac-versie natuurlijk nog een beta-versie!!

Ook proberen?

Ik heb ondertussen verschillende coins voor de beta ontvangen, dus laat iets weten in de comments en ik mail je een coin.

Here_are_3_betacoins__give_your_friends_Mailbox_for_Mac__-_herman_maes_gmail_com_-_Gmail

Leuk om te zien ook die details van een gebruikte coin. 😉

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
9 jaren geleden

Pretty yes please /me would like one als je er een kan missen 🙂

Reply to  Herman
9 jaren geleden

Thx!

9 jaren geleden

Still have coins left? Thnx in advance!

Pieter-Jan
9 jaren geleden

Looks great!
Als je nog een coin beschikbaar hebt, ik zou het graag beta testen 🙂

Jeroen
9 jaren geleden

Ik ben fan van de Android versie. Enkel jammer dat foto’s niet als bijlage worden verzonden maar worden geplakt in je mail.

Heeties
9 jaren geleden

Werkt inderdaad heel smooth. Wat ik mis zijn de “labels” van mijn gmail aangezien daar 8 verschillende mailboxen op toekomen zou ik die ook graag per label kunnen verwerken ipv alles door elkaar.

Wat ik nog niet terug gevonden heb (en ook niet weet of het kan) is een manier om een reply te geven met een specifieke mail account anders komt alles zogezegd van je gmail adres wat natuurlijk niet wenselijk is.

Reply to  Heeties
9 jaren geleden

Inderdaad wel minder die reply-issue…

9 jaren geleden

Ikzelf gebruik nog altijd het liefste Thunderbird met enkele waanzinnige plug-ins… Binnenkort een blogpost hierover op The Daily Michael… 😉

Voor de fervente Dropbox gebruikers, zeker deze gratis service eens checken: Send to Dropbox (https://sendtodropbox.com) => E-mail attachments to your dropbox. As soon as we receive your email, your attachments will automatically appear in your Attachments folder. We have some great features too, like folder organization, message body copying, email whitelists…

janlenaertsco
9 jaren geleden

@Dailybits, mooie post. Als je nog bitcoins hebt, dan wil ik er wel een! Thanks.