Het verdrinken van gadgets is 1 van mijn topspecialiteiten. Zo testte ik tijdens een windsurfsessie de waterproefheid van een Xperia Z (not-windsurf proof), verdronk ik al een GT31 windsurfgps bij een crash en mijn laatste exploot was een poging om gisteren mijn Gopro 3+ Black edition te verdrinken.

Verdrink eens een Gopro

Nadat ik al tweemaal de wildwaterbaan van Dutch Water Dreams in Nederland had ervaren (met mijn vrijgezellen en nadien nog eens met mijn zusje) was het gisteren de beurt om Karlien dit te laten ervaren. Eerst een uurtje bodyboarden op de kunstmatige golf in de binnenhal en nadien een uurtje raften in de olympische wildwaterbaan van het complex.
overzicht-dwdsmall1

Na het raften ziet Karlien water in de gopro-behuizing. Euhm water IN de waterproof behuizing? Shiiittt!!!!

Blijkt dus dat ik domweg nog het verkeerde (open) achterdeurtje op de case van de Gopro had zitten (nog van de Tomorrowland partyflight). Gopro dus volledig verdronken en het water stroomde uit de USB-aansluiting en het micro sd-kaart slot.

Redden van Gopro met waterschade

Gelukkig hadden we te maken met zoet water en blijkbaar kan een Gopro wel iets hebben van zoet water.

  • Direct Gopro uit elkaar gehaald (batterij eruit, kaartje eruit,…) met toiletpapier in alle openingen.
  • Bij thuiskomst de Gopro in een afgesloten zakje met een portie rijst erbij.
  • Meer dan 24u gewacht om de batterij er terug in te steken of hem aan de lader te hangen.

Schotel nummer 7 met lijst

En jawel Gopro bewijst nog eens zijn shockproof imago. Camera werkt terug volledig. Als enige schade is de micro sd-kaart (een duur Sandisk micro sd-kaartje van 32GB) gestorven. Dus geen beelden meer (ook niet van bij het bodyboarden, waar hij niet het water is ingegaan)… 🙁

Geen beelden dus van het raften, wat echt een super aanrader is (zie deze youtube video bvb.)! Ik heb trouwens nu 2 bons voor elk 2 personen met 25% korting!

Ik was al zware Gopro-fan, maar nu heeft hij toch weer wat extra puntjes gescoord!

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vince
9 jaren geleden

Mooi om te lezen dat je go-pro op deze manier gered is. Wat ik tegenwoordig doe is de zakjes silica bewaren die je tegenwoordig bij alles en nog wat krijgt. ondertussen heb ik al een beschuitbus vol en dit is het redmiddel voor waterschade. Zo is de iPhone van de buurvrouw er al mee gered en een verregende digitale camera doet het ook weer.

Nadeel is wel dat electronica tegenwoordig waterschade markers heeft, een soort van verf die verkleurd bij vocht zodat een technische dienst gelijk kan zien of de schade in het toestel is veroorzaakt door water.