De afgelopen dagen zag je reeds berichten opduiken op de US techblogs, dat Twitter met een nieuwe styling en design van de Twitter profielen ging afkomen. Meer opschuivend naar de styling van je Facebook profiel.

Daarnet kreeg ik toevallig op 1 van mijn andere niche twitterprofielen (waar ik eens om de 1-2 maanden eens iets mee doe) de melding dat ik de nieuwe layout kreeg. De graduele uitrol is dus gestart.

Poef alles aangepast…. De profielpagina van @dailybits ziet er nu zo uit. Ik zie dus met die twitteraccount nu ook alle andere profielen reeds in de nieuwe layout. Wie zijn profiel even wilt laten checken, laat maar iets in de comments achter…
twitter profiel

De tweets staan dus ook in kolommen op je profiel. Een tweet wordt groter naar gelang het aantal retweets of favorites deze heeft gehaald.
dailybits2

De Followers/following pagina’s, zien er nu ook totaal anders uit.
followers

Belangrijke zaken die ik merk:

  • Twittercards (wie gisteren mijn eerste #blogbits volgde weet wat ik bedoel) worden spijtig genoeg niet mooi ondersteund, want mijn dailybits.be-tweets hebben die wel degelijk geactiveerd (voorbeeld tweet met twittercards). Ik had verwacht dat met twittercards ze ook de FB open graph zaken op het FB-profiel gingen gebruiken.
  • Nieuwe sizing van de header image (Met Raphael alvast gezorgd dat De Tijd twitteraccount voorzien is). Zelf zoek ik ook nog naar de juiste sizing.
  • Op een profiel zie je nu direct onderaan rechts de header wanneer de account is aangemaakt (@dailybits = january 2009).
  • Bij bekijken ander profiel krijg je ook een box met “Followed by x people you know“, zodat je weet hoeveel mensen die jij volgt ook die bepaalde account volgen.

Ik heb nu een headerimage van 3840*1762 opgeladen met dit resultaat (je ziet in de screenshot dat de twittercards van de meest recente tweet nog niet worden getoond in het profiel).
twitter profiel3

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

24 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
10 jaren geleden

Lijkt mij een verbetering, maar wat vind je er zelf van Herman?