Technische blogger workshops Part 1 #BlogBits – update 19/02

Update 13/02
Gisterenavond was er de eerste #BlogBits workshop. Voorde workshops volgende week in Antwerpen zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar. Onderaan deze blogpost lees je wat reacties na gisteren.

Eind november lanceerde ik hier een interessepeiling voor het organiseren van technische blogger workshops. De interessepeiling naar eventuele interesse voor het organiseren van technische blogger workshops heeft duidelijk aangegeven dat er veel interesse is voor dergelijke workshops (meer dan 70 bloggers gaven hun interesse op).

De afgelopen weken ben ik dan ook druk bezig geweest met het aanmaken van de content en het concept uitwerken. Na wat overleg met slimmere mensen heb ik volgende #Blogbits concept bij elkaar gebracht: 2 locaties met 3 workshops.

blogbits events

In totaal is er plaats voor 70 deelnemers over de 3 workshops. Zo is er steeds de nodige interactie in kleine groep. Je moet dus geen afgelikte keynote presentatie verwachten, maar het zal een hands-on presentatie worden met veel discussie en interactie.

Wat kan je verwachten van content?

 • SEO en blog basics
 • website en wordpress technische basics die velen nog niet kennen: robots.txt, .htaccess, functions.php in wordpress,…
 • google tools: webmastertools (sitemaps, penalties,…) en google analytics
 • google authorship, Facebook graph en Twitter cards
 • handige online tools: followthatpage, tailwalker, pingdom,…
 • monetizing van een blog: adsense, affiliate, advertorials,… met steeds de nodige do’s and dont’s

Steeds 2uur content door mij en nog tijd voor de nodige vragenrondes & discussies met alle aanwezigen. Ik heb niet alle wijsheid omtrent bloggen, dus ik hoor graag aanvullingen en discussies!

De workshop locaties

Shambho OpenOffice Gent (Facebook pagina) ligt naast de watersportbaan in Gent en combineert co-workingspaces (3 gratis checkins per maand!) met de faciliteiten van Shambho Body & Mind. Ideaal dus om voor/tijdens/na je officeuurtjes even de loopbaan rond de watersportbaan te gaan gebruiken.
shmabho

Burooz co-workingspace Antwerpen (Facebook pagina) ligt dicht bij Park Spoor Noord en is een gekende naam in het co-workingspaces wereldje. Vanaf 80€/maand heb je er een halve dag per maand je eigen coworking-desk ter beschikking.
burooz-collage

Dure workshop?

Er waren sponsorkandidaten genoeg (pr-bureaus, enkele grote merken, affiliate bureaus,…), maar ik heb ervoor gekozen me niet te binden aan deze sponsors en zo kan ik kritisch zijn over alles en iedereen…

Daarom is er ook de deelnameprijs van 24.99€ (door Fikket is dit 24.99€ geworden met de btw ipv. 25€), waarvoor je het volgende mag verwachten:

 • Onafhankelijke workshop, zonder sales-randje, daar ik geen enkele sponsor tevreden moet houden. Alleen dat gegeven is het al waard, niet? 😉
 • De co-workinglocatie met drankjes tijdens de workshop.
 • Nadien mail met een pdf met alle besproken links, code snippets,… zodat je hiermee direct aan de slag kan.
 • Natuurlijk kan je nadien me steeds contacteren om een blogprobleem mee te bekijken.

opgelet: Bloggers die nog student zijn
Bloggers die nog student zijn, mogen me steeds proberen overtuigen per mail van hun bloggerkwaliteiten om het gratis ticket/workshop te krijgen in ruil voor een blogverslag.

Studentenbloggers:

 • #blogbits1 12/2 in Gent: studentenblogger?
 • #blogbits2 18/2 in Antwerpen: studentenblogger?
 • #blogbits3 19/2 in Antwerpen: Natasja van www.eyespaintedblack.com

Hoe kan je inschrijven?

Inschrijven kan je doen via het Belgische Fikketplatform. De afgelopen dagen hadden de subscribers van de Dailybits mailinglijst voorrang, dus de nodige plaatsen zijn al ingevuld.

Wie nu niet zou kunnen, er zijn plannen voor een bijkomende workshop in regio Kontich-Mechelen-Leuven en op 6 maart ben ik 1 van de workshop-speakers tijdens een Blogging business event in Antwerpen georganiseerd door Gitzwart.

Reacties na #BlogBits 1 in Gent

Reacties na #BlogBits 2 in Antwerpen

Gerelateerde berichten

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman Maes

Online marketeer en (tech)blogger sinds 2002. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing voor tips, tricks en random stuff.

34 comments

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.