Eindelijk ben ik er eens geraakt in de tijdelijke #Popupclass, die nu voor de 2de maal op een prachtige locatie op de hoek van de gekende Antwerpse Rooseveltplaats ligt.

Popupclass?!?!? Een 2 wekende durende meetingplaats voor jonge ondernemers, studenten en andere creatievelingen met de support van o.a. Cronos, Generation Creatives, Securex,…

De grote opening van deze 2de editie werd vandaag gestart met een Friends & Press opening met een meetup met oudgedienden uit de blogwereld, de nodige marketing & PR mensen en vooral overheerlijke hotdogs.

Nadien werd de Popupclass 2015 op gang geschoten met 2 sprekers, die de lat ineens hoog leggen voor deze editie. De volgende 2 weken kan je nog een mooi dagelijks avondprogramma gratis gaan meepikken, met deze donderdag bvb. Steven Beeckman over ons StartupBus avontuur.

Alex Agnew over ondernemen

Alex Agnew heeft evenveel fans, als rabiate tegenstanders, maar iedereen was het er over eens, dat hij blijkbaar ook iets zinnig kan vertellen over ondernemen (al is het wel in zijn eigen gekende stijl).

Enkele quote’s van Alex, die ik jullie niet wil onthouden:

Alles start met een goed idee, veel werken en ook altijd een portie geluk.

Op korte termijn met iets scoren werkt voornamelijk met de nodige trucjes. Zo is er nu een ware pop-up cultuur, waarbij met snel winst pakt en verdwijnt voordat de nadelen komen of je klanten alles doorhebben. Een café openen met vaste klanten of een hippe popup bar is iets totaal anders.

Wil je echter op lange termijn scoren, dan is een goed (snel herkenbaar en uniek) product belangrijk.

Pop dus niet teveel up! Maar probeert iets te doen wat langer dan 2 weken meegaat.

Geen enkel succesverhaal is niet een paar keer fout gegaan, maar “Regrets are a waste of time”. Blijf dus niet terugkijken, maar leer eruit.

Josefien Daelemans van Charlie Magazine

Met Josefien Daelemans (@josidaelemans) van Charlie Magazine stond er als 2de spreker een echte powervrouw op het podium.

Charlie Magazine is gestart als eenvoudig online magazine, vanuit een nood aan realistische rolmodellen. Josefien wilde geen boekjes meer maken waarbij ze aan de lezers ging vertellen wat je moet dragen of hoe je seks moet hebben.

Via een eenvoudig WordPress template van 50EUR is Charlie Magazine dan ook 1,5 jaar geleden gebootstrapt om te kijken of het zou kunnen werken.

Met dank aan enkele opiniestukken, zoals het water aan de lippen en de moordenaar die alcohol heet, die direct viraal zijn gegaan is de volgende stap gezet. Deze opiniestukken met 250.000 lezers lieten zien dat er weldegelijk een plaats voor dit concept is.

Via een Crowdfundingcampagne is er ook 5weken een goede 31.000EUR opgehaald om de volgende stap te kunnen nemen.
Charlie_Magazine_-_Ulule

Belangrijke Crowdfunding-tips:

  • Ga bij een crowdfunding in de eerste 2 weken bij de zogenaamde FFF (Friends, Fools & Family) op zoek naar de eerste start. Zelf haalden ze zo 25% op in 2 weken tijd.
  • Nadien kan je echt publiek gaan en heb je meer kans je volledige bedrag op te halen.
  • Pas bij 60% is de media erop gespronge bij hen en zorgden zij mee voor de laatst push.

Momenteel draait Charlie Magazine (ondertussen met een robustere WordPress installatie) met een team van vrijwillige schrijvers en zijn ze dus nog niet levensvatbaar. Door het aanbieden van abonnementen, een goodies e-shop, een maandelijkse native advertisement blogpost en door het uitbrengen van een Charlie bookzine zijn ze nu met de business kant bezig.

Ik weet alvast wat te doen vandaag met het bestellen van hun 2de Bookzine!
Charlie bookzine2

Josefien is ook eerlijk, dat ondernemen niet eenvoudig is en je echt veel tegen de muur zal lopen. Enkele sterke quotes van haar sloten dan ook haar sterke en eerlijke presentatie af. Lees zeker haar blogpost met haar belangrijkste inzichten op Charlie Mag.

Heb je de volgende 2 weken ’s avonds eens niet te doen, spring dan zeker eens binnen in de popupclass om 1 van de presentaties mee te pikken.

Nog een leuke blogpost over gisterenavond door Anke en eentje door Bruno van BVLG.

popupclass1

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments