Startup marketing: Return van @Betalist featuring

Boom Shakalaka! Op een zondagmiddag in je gezicht geslagen worden met deze GIF in je mailbox, kan alleen maar goed nieuws brengen.

Blijkt dat Betalist.com onze Story Validator startup vanuit de StartupBus campagne online heeft geplaatst.

Guess what? Story Validator has just been featured on BetaList! 🎉

Betalist.com is een early-startup verzamelaar, waarbij je een startup kan laten featuren, die NOG GEEN beta-versie heeft. Door middel van een pagina op de website en een vermelding in de dagelijkse nieuwsbrief worden early-stage startups continu in de spotlight geplaatst.

Enkele cijfers vanop hun advertisement pagina over hun bereik:

The website gets 55,000+ pageviews per week. The newsletter has 10,000+ subscribers and is sent out daily. We have 30,000+ followers on Twitter.

Er zijn ons al vele Belgische startups voorgegaan op Betalist, maar nog nooit zag ik echte cijfers, dus doe ik het dan maar. 😉

De insights van een Betalist featuring

Op 30 augustus heb ik Story Validator via de online submit doorgegeven voor een Betalist featuring. Let hierbij op hun eigen strenge eisen of je jou startup wel kan indienen.

Op 4 oktober is onze startup ook daadwerkelijk online gekomen. Belangrijk dus om te weten dat je wat tijd moet incalculeren (er is trouwens een betalende optie om deze featuring te versnellen -> businessmodel).

Op zondagmiddag zijn we dan ook bovenaan de lijst met nieuwe startups gekomen op de frontpage met een bijhorende landingspage over Story Validator.
betalist frontpage

Daarnaast zetten ze ook hun eigen social media kanalen in om die featuring in de kijker te zetten. Zo verschenen er een FB-post en een Tweet.

De featuring op hun twitteraccount @betalist geeft wel een hoop activiteit, al valt het me ook wel op, dat alle tweets een gelijkaardige social media activiteit behalen… 😉
betalist twitter

Vanuit hun FAQ-sectie, lees je hoe dit komt:

How come all posts have a similar amount of tweets and likes?

BetaList has a feature which allows our most devoted users to automatically retweet the newest startups published on the site. This means as soon as we publish a new startup it gets retweeted and spread across people’s networks. This feature is of course turned off by default.

Analytics-insights van een Betalist vermelding

De frontpage halen op een zondagmiddag in een zonnig West-Europa is waarschijnlijk niet echt het beste moment om trafiek te genereren. Nu een goede 8 dagen later is het eens tijd om te kijken wat dit opleverde van trafiek.

betalist analytics

Bij de bezoekers vanuit Betalist is het zeker interessant om eens te gaan kijken vanuit welke locaties zij komen.
betalist analytics

De demographics en interests rapporten uit Google Analytics geven wel het te verwachten beeld op van de bezoekers.
betalist analytics3
betalist analytics4

Dat is toch goed voor uwe SEO?

Linkjes op high-authority en gerelateerde websites naar jou net gelanceerde startup zijn altijd leuk vanuit SEO-oogpunt, niet?

Spijtig genoeg merk ik bij Betalist wel op dat ze met een outlink werken (om alles te meten?) en dat ze die redirect via een 302 (tijdelijke) redirect maar gaan doorsturen. Vanuit technisch SEO-oogpunt dus zo goed als waardeloos. :-/
redirect betalist

Geeft dat dan conversies?

Likes, fans, bezoekers,… allemaal leuk en wel, maar microconversies of harde conversies, zijn toch wel wat leuker!

Even alles op een rijtje van behaalde resultaten:

Conversie Aantal
Mailchimp subscribers 2
Zopim livechat vragen 3
Messages vanop Betalist.com 10
Uitnodigingen voor gesprek door VC-fund 1
Pitch van andere startup die iets met startups doet 4

betalist vc

Return van betalist?

De randvoorwaarden waren natuurlijk niet ideaal voor onze Betalist featuring met een snel snel gemaakte template, screenshots, landingspage en bijhorende zondagmiddag vermelding.

De goede 300 bezoekers zijn minder dan verwacht en bijhorende 14 mailadressen zijn leuk als kleine gimmick. Zeker daar we geen grote signup op de frontpage van onze landingspage hebben staan.

Weer wat nieuwe mailadressen op de mailinglijst van Story Validator (je weet nooit dat ik ooit nog eens een startup wil lanceren en wat tractie kan gebruiken 😉 ).

Spijtig dat het indienen zo traag gaat, daar deze Betalist-service een ideale manier is om startup-fans als A/B-testpubliek te gaan gebruiken om de conversieratio van je landingspage te gaan testen.

Daarentegen duurde het indienen ook maar 2-5 minuten, dus is het iets wat je altijd nog snel even als early-stage startup kan meepikken.

Wil je meer weten over het lanceren van een startup (EN duidelijke insights krijgen met stats), dan kan ik zeker de blogposten van Levels.io aanraden, zoals deze bijvoorbeeld How I built Remote | OK and launched it to #1 on Product Hunt.

Omdat die Gif-mail zo leuk was…


Gerelateerde berichten

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.