Al enkele jaren geleden ben ik naar Samsung smartphones overgestapt (eerst S8 en ondertussen een S10). Het gekke is dat ik nog nooit echt tot diep in alle menu’s ben gedoken om mijn smartphone te optimaliseren.

Maar nu dat het van lockdown is, gooien al die vloggers massaal veel “quarantine content” online (ik kan niet volgen 馃檲). In 1 van de recente video’s van MKBHD (Marques Brownlee) vertelt hij zijn toptricks voor het instellen van zijn Samsung smartphones. 馃帀馃憦

Onder de video kan je ook ineens even wat tips terugvinden, die ik direct zelf heb ingesteld (en nog een extra’tje).

Hierbij de belangrijkste instellingen, die ik ook bij mijn vrouw haar A51 nu heb ingesteld.

Startscherm aanpassingen

Lang duwen op je startscherm en dan naar de “instellingen startscherm” voor enkele handige instellingen:

  • Startscherm grid 5×5
  • Omlaag vegen voor meldingenvenster
  • Activeren van “App-pictogrambadges”

 

Afzetten Samsung Daily

Lang duwen op je startscherm en dan naar rechts swipen om Samsung daily af te gaan zetten.

Default apps instellen

In het instellingenmenu gewoon zoeken naar “Standaard-apps” waar je kan instellen wat de standaardapps zijn voor verschillende zaken.

 

Bixby volledig verbergen

Zoek in het instellingen menu naar “Sneltoetsen” om daar de instellingen voor je linker en rechter sneltoets na te kijken en Bixby hier weg te halen (als het nog geactiveerd zou staan).

(Voor wie niet weet wat Bixby is, dit is de Samsung versie van Siri of Google Assistant).

 

Topmenu met quick panel aanpassen

Het topmenu met de sneltoetsen naar de functies kan je eenvoudig aanpassen en enkel de belangrijkste tonen. Daarnaast kan je hier instellen (via het menu “Lay-out Quick panel“) om de helderheidsbar direct weer te geven (wat je nog een extra klik gaat besparen).

 

Bepaalde apps altijd in de achtergrond laten draaien

Wanneer ik met wifi ben verbonden worden alle foto’s op mijn smartphone naar Dropbox opgeladen. Hier zat soms een lange vertraging op of ik diende manueel de Dropbox app even te openen, zodat het opladen ging starten.

Door de tip om Dropbox (of Photos in zijn geval) steeds in de achtergrond actief te houden, worden foto’s nu in realtime opgeladen naar Dropbox. 馃憦 Ook mijn todoapp TickTick staat nu steeds in de achtergrond open.

Dit kan je doen door het afzetten van de app in menu “Batterijverbr. optimalis.“.

 

Volumetoets als standaard voor media

In 95% van de gevallen staat het geluid van mijn smartphone af (al helemaal voor inkomende telefoons). Enkel bij het beluisteren of bekijken van zaken zet ik het volume aan.

Hiervoor heb je een handige instelling, die je kan vinden in de volumebar (pijltje naar beneden) om de volumetoetsen dus standaard voor media te gaan gebruiken.

 

Animatiesnelheid naar 0,5 via ontwikkelaarstools

In de ontwikkelaarstools (een geheim menu dat je eerst moet activeren) kan je de optie’s vensteranimatieschaal/Overgangsanimatieschaal/Duur van animatieschaal naar 0,5x zetten om een snellere bediening te krijgen.

1. Ga naar instellingen> Info Telefoon > Softwaregegevens
2. Klik vervolgens zeven keer op het ‘Buildnummer
3. Vervolgens zie je verschijnen dat je ontwikkelaar bent
4. Ga terug naar Instellingen > Ontwikkelaarsopties
5. Pas de bovenstaande animatieopties aan

Zelf trouwens grote fan van mijn nieuwe case voor mijn S10. het heeft wat gekost en is even onderweg geweest, maar kijk de douane heeft het pakket niet geopend voor hun normale extra toeslagen. 馃帀馃槈

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments