Ik heb het geluk bij Intracto in een waanzinnig coole campus te werken sinds een jaar. Een gebouw met dakterras en restaurant, in-house cinema, thematische vergaderzalen, sinds deze week standing desks en deskbikes…

Met ons marketing team zitten we in een groot landschapsruimte samen met de digitale strategen en collega’s van Mosquito. Gezellige boel dus, maar ook soms luidruchtige boel (dat krijg je ervan als je alle vrouwen in 1 ruimte zet 😉 ).

Ikzelf sluit me dan ook geregeld even af van de buitenwereld door het opzetten van een koptelefoon en me even te verdiepen in een SEO audit, afwerken van een rapportage…

Momenteel gebruik ik nog steeds een 2de hands Sony over-ear koptelefoon en heb ik daarnaast ook nog een Logitech USB headset liggen voor webinars/Skype calls (en in mijn homeoffice heb ik daarnaast nog eens een draadloze hoofdtelefoon).

Ik iets met hoofdtelefoons? Bwaaaa… Eens een Philips noise cancelling exemplaar proberen tov. mijn over-ear Sony. #silenceplease

Een foto die is geplaatst door Herman Maes (@dailybits) op

Ik ben al een tijdje aan het rondkijken om eens over te stappen naar een noise-cancelling koptelefoon (waarmee ik ook een Skype call kan doen).

Noise cancelling koptelefoon?

Bij een active Noise cancelling koptelefoon gaan enkele microfoons het achtergrondgeluid opnemen en voor de perfecte stilte gaan zorgen, door dit achtergrondgeluid te gaan neutraliseren.

How-Do-Noise-Cancelling-Headphones-Work
(bron)

Als je Noise cancelling hoort, denk je meestal direct aan de gekende Bose modellen, die dan ook een stevig bijhorend prijskaartje hebben.

Goed nieuws dus als ik van Philips een persbericht in de mailbox krijg rond hun nieuwe draadloze ANC hoofdtelefoons. Ondertussen heb ik enkele weken een testexemplaar in bezit (Philips SHB8850NC). Deze filtert dankzij 4 microfoons (2 extern + 2 intern) het achtergrondgeluid weg.
philips koptelefoon

Review Philips SHB8850NC koptelefoon

Het connecteren met deze koptelefoon gaat super eenvoudig via Bluetooth of zelfs NFC met zijn Sony Xperia smartphone (even mijn smartphone tikken tegen de hoofdtelefoon en klaar). Er zit trouwens ook multi-pairing in, waardoor hij tegelijkertijd met mijn smartphone (voor inkomende calls niet te missen) en Macbook Pro (voor de muziek) kan geconnecteerd zijn.

De buitenkant van de rechter oorschelp heeft trouwens een touchscreen, waardoor je kan swipen/tikken/scrollen door je muziek of deze passeren. AL ben ik er zelf geen fan van, doordat er niet altijd gebeurde wat ik zelf wilde.

philips koptelefoon

Draadloos gaat de hoofdtelefoon een 16u mee. Zelf ben ik geen grote fan van draadloze hoofdtelefoons. Enkel als ik aan een standing desk werk, gebruik ik graag een draadloze hoofdtelefoon, maar anders verkies ik nog eentje met draad (waarbij ik niet moet letten op de batterijduur).

Het opladen gaat wel zeer snel (ongeveer 1 uurtje) en de microUSB poort zit mooi verstopt aan de bovenkant van 1 van de oorschelpen.

De koptelefoon is opvouwbaar (al heeft hij geen open bovenkant), waardoor ik hem bijvoorbeeld eenvoudig kon meenemen naar TNWEurope. Het kan een detail zijn, maar een eenvoudig zakje erbij zou handig zijn om krassen op bvb. de touchscreen tegen te gaan.
philips koptelefoon2

Compatibel met Siri and Google Now

Door de ingebouwde microfoons is deze hoofdtelefoon ook volledig compatibel met de virtuele assistenten Siri en Google Now. Even tikken op het BT-knopje op de hoofdtelefoon geeft je de kans om met Google Now bijvoorbeeld te gaan communiceren op je smartphone.

Ik heb het zelf even getest en zelfs met mijn articulatie lukte het verbazend goed om via Google Now met spraakbesturing zoekopdrachten te doen en in Google maps te navigeren.

Met een prijskaartje van een 169EUR is deze Philips koptelefoon gunstig van prijs in het Noise cancelling segment. Het wegfilteren van een landschapskantoor werkt perfect en is dan ook ideaal om “in the zone” te geraken. 😉

Disclosure
Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking, waarbij Dailybits een vorm van vergoeding heeft verkregen als #advertentie of #sponsored. De inhoudelijke uitwerking is nog steeds de verantwoordelijkheid van Dailybits. Meer informatie in de disclaimer (artikel 8).

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
7 jaren geleden

En hoe bevalt de noise canceling functie je? Welke geluiden filtert hij weg? Welke niet? Hoe goed doet hij dit?

7 jaren geleden

Paar leuke features, maar Bose QC25 FTW !

Filip Dextré
7 jaren geleden

Kan je deze ook gebruiken voor conference calls ? indien ja wat geeft dat ? Of zijn de micro’s enkel inzetbaarbaar cancelling en Gnow+Siri ? Ik zoek een goede koptelefoon die ik kan inzetten (conference) met veel ruis/achtergrondlawaai

Redtanja
7 jaren geleden

Zelf gebruik ik de Voyager Focus van Plantronics. Ok, is iets duurder maar wel super kwaliteit en met mooi opberghoesje en cradle om op te laden. Bovendien kan je ook aan de koptelefoon zelf volume regelen, muziek pauzeren…