Over Snapchat heb ik hier in het verleden al wel eens geschreven en vooral mijn ongezouten commentaar gegeven.

De afgelopen weken ben ik echter bezig met poging 234231 om me te dwingen dit medium in de vingers te krijgen.

Ik heb het altijd proberen zo hard mogelijk te negeren, maar moet ondertussen vaststellen dat er een generatie jongeren is, die daadwerkelijk volledig op Snapchat terecht is gekomen.

Ook al stellen we ons nog steeds veel vragen bij de waardering, die op het bedrijf is geplakt en zie ik nog steeds geen directe inzetbaar voor 95% van de Belgische merken en bedrijven.

Opmerkelijke tweets over Snapchat

Elke avond hou ik ervan om door mijn Twitterstream te scrollen en opmerkelijke tweets voor later bij te houden.

Een selectie van de afgelopen maanden over Snapchat geeft dan ook deze opmerkelijke quotes en links.

https://twitter.com/mims/status/735814956717740032

Hoe kan je Snapchat inzetten in marketing?

Internationaal zie je nu dezelfde beweging van marketeers en merken met de vraag: Wat moeten wij er nu mee?

Zo zie ik de afgelopen meer en meer merken experimenteren om Snapchat toch op 1 of andere manier in hun traditionele campagnes te gaan integreren.

Er zijn echter nog steeds geen goede metrics rond het succes van een bepaalde campagne. Je hebt het aantal videoviews, maar zoals ik ook reeds aangaf in de video oorlog blogpost hebben ze een “speciale” manier van videoviews tellen.

Snapchat op #TNWEurope

Vorige week donderdag en vrijdag was ik op #TNWEurope (zie ook deze blogposten) te vinden en zelden op een conferentie geweest waar er zoveel over 1 bepaalde startup/bedrijf werd gesproken. Overal onstage ging het over Snapchat: ze hadden een speciale fulltime event snapper, spraken continu over aantal snaps en views, Gary Vaynerchuk sprak over Snapchat, Casey sprak over Snapchat,…

Dusja ideaal om ook eens proberen een story te vullen.

Dag1 ben ik vergeten te downloaden, maar dag2 heb ik dan toch nog kunnen redden en eens opgeladen op Youtube. 😉

En blijkbaar had mijn story een 50tal “views” tijdens het event. 😂
tnweurope snapchat

Tips om meer Snapchatvolgers te krijgen?

Als er 1 waarheid is rond Snapchat is, is het wel hoe moeilijk het is om een grote groep van followers te gaan verzamelen op Snapchat.

Er wordt dan ook door vele gebruikers vooral het standaard spammen op andere social kanalen toegepast:

Ook het toevoegen van accounts via de friends-nearby functie wordt toegepast voor het vinden van relevante accounts (in de hoop dat ze terugvolgen). Weetje: ook op Intracto hadden we pas een Snapchat-middag om elkaar te kunnen vinden via die functie.

Of nog beter je schrijft er een blogpost over en geeft daarin mee dat je nu via @dailybits op Snapchat te vinden bent. 😂

PS: Laat even je Snapchat username als reactie achter, dan voeg ik je direct toe. 😉

En nu Herman?

Ik ga het medium wat verder verkennen en zelf ook eens wat zaken proberen doen. Zo ben ik van plan om een geofilter van Ranst te gaan/laten maken en eens te laten goedkeuren.

Nog iemand leuke experimenten om eens te kijken wat we nog kunnen doen met die vreemde medium?

Update
#justsaying

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jasmien
8 jaren geleden

Ik denk dat het ook moeilijk is om volgers te krijgen omdat je nogal wat werk moet doen om iemand toe te voegen. Meer dan een klik op ‘follow’.
Het belangrijkste op snapchat is je talent om te storytellen. Vanaf je vijf verhalen hebt te bekijken, zal je enkel die bekijken waarvan je weet dat het goed zal zijn. Ik vermoed dat Snapchat momenteel wel dé plaats is om een weggeefwedstrijd te doen.

Maar ik ben dus @voortoning en ik zal je toevoegen.

8 jaren geleden

Voeg ons toe: jumpseat_be

8 jaren geleden

De geofilter voor ranst (met file natuurlijk) is ook klaar. Nu eens laten goedkeuren.

8 jaren geleden

Denk dat wij elkaar al volgen op Snapchat. Ik doe er op blogtrip soms wel wat mee. Experimentele fase nog maar begin het wel leuk te vinden.
Username: heidi-vdb

Aster
8 jaren geleden

Ongestructuurde mening en ervaringen:

Nu ook een dikke maand mee aan het experimenteren zonder commerciële bedoelingen…
gewoon om “mee” te zijn en geen boot te missen.

Ik vind het eigenlijk een heel cool en handig medium maar enkel jammer dat de usability heel laag ligt (hoewel het al veel beter is als bij mijn eerste poging zo een 2-tal jaar geleden)

Handig: sommige snaps zijn gewoon grappig en entertainment ( bv. Nonunsenses en vooral Tjoolaard), Bart Lapers is informatief en doet ruige dingen.
Enkele buitenlandse vrienden volg ik om hun leven te volgen, hoewel soms boring maar ik blijf up to date.

Ik zoek soms wel naar meer mensen in mijn usual interesse sfeer (tech, travel, ….) nu volg ik er zo een 25-tal maar echt goeie leuke dingen zijn heel moeilijk te vinden.

Soms voelt het als Twitter in 2009 met vele ” ik zit op het wc of doe dit snaps/tweets worden kijk ik gebruik deze nieuwe filter of faceswap shit” … Storytelling is everything en het is jammer genoeg weinige gegeven….

Wie bekijkt mijn snaps: mijn jongere vrienden en andere mensen zoals jij en ik die in een experimenteer early adapoter fase zijn.
Chat’s gebeuren zelden tot nooit.

Het is zeer jammer dat niet meer 30+’s het gebruiken maar het kost veel tijd en is heel intensief om het effectief te gaan gebruiken en dat samen met usability maakt het toch niet echt laagdrempelig

username: oester83 en voeg u bij mijn 201 volgers waarvan er maar 10% effectief actief is

Jeroen
8 jaren geleden

Hey Herman,

Er zijn inderdaad amper goede metrics rond het succes van een Snapchat-campagne. Maar naast het aantal videoviews, kijk ik voor Joepie ook naar het percentage uitgekeken views, het aantal screenshots en de ontvangen reacties op een bepaalde foto in je story. And here you go: @jeroen_vr :).

8 jaren geleden

user: matthieu_li

snapchat is gewoon gemakkelijk voor mij om doorheen de projecten wat te teasen bij mijn volgers, werkt best goed en heel snel om dingen te delen zonder dat ze high res video bestanden/foto’s verwachten. Verder speel ik nog met het idee om Snapchat Exclusive tutorials te maken 😉