Ik heb al een 2 jaar een Samsung T7 Touch SSD (super draagbare SSD trouwens).

Leuk die Touch feature met vingerafdruk om je gegevens volledig te beschermen, maar minder leuk als het fout gaat en je deze SSD opnieuw wilt instellen/factory resetten (zie mijn blogpost waar ik veel emails krijg voor support van andere bezitters).

Een werkje dat ik al langer had uitgesteld was het terug aan de praat krijgen van de Samsung Portable software (om dus die security features te beheren) op MacOS (en dan meer bepaald op een M1 Macbook). Sind Big Sur zijn er nu veel problemen daarmee (mede doordat Apple zijn hardware security sterk heeft verhoogd en verbeterd).

Tijdens een admin/prutsdagje deze zomer heb ik me er dan ook aan gezet om alles terug te laten werken (en de T7 nog eens een firmware update te kunnen geven, want dit moet via deze software). Een hele procedure via booten in recovery mode en herinstalleren van de juiste software.

Je dient dan ook in recovery mode de Startup Security Utility settings aan te passen naar “Reduced security”. 🙈😬

Op het einde heeft deze YouTube video me geholpen om alles terug werkend te krijgen, dus ik verwijs met veel plezier naar deze YouTuber.

Weet dat het verzwakken van die MacOS startupbeveiliging niet zo ideaal is, dus nadien heb ik dan ook alles terug maximaal ingesteld (maar werkt de software dus niet meer 🙄). Het booten en gebruiken van de T7 SSD gaat gelukkig perfect zonder die software. Dus van mijn T7 Touch heb ik nu gewoon een “domme” T7 SSD gemaakt, waarmee ik grote bestanden (tot 2TB) eenvoudiger kan meenemen.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments