update Op 27/8 is er een volgende SMC met ditmaal een ware kloutparty.

Gisterenavond was de nieuwe Antwerpse co-working space Kube8 (vlakbij Park Spoor-Noord) het decor voor een eerste (bloedhete) Social Media Club Antwerpen avond.

Een organisatie van host/brulboei/aandachtshoer Cain Ransbottyn (voor wie hem niet kent, deze video van 1 van zijn presentaties en zijn mening in het online privacy debat zijn een mooie introductie πŸ˜‰ ), die zelf op deze snoeihete avond een goede 200 aanwezigen kon aantrekken.
http://instagram.com/p/atYx8jncJA/

In het publiek vele gekende gezichten voor me (o.a. Bart Stoffels, Maarten Schenk, Bruno van BVLG.blogspot.be, Stijn van aardling,…) vanop de verschillende social media en ook de 3 sprekers van de avond waren veelbelovend. Een Twitter/instagram weergave van de avond.

seats2meet

De community manager van het seats2meet concept in Kube8 was de eerste spreker. Het concept waarbij je “betaalt” voor een co-working bureau, met je kennis/Social capital, is best interessant en ga ik dus zeker wel eens uitproberen 1 van de maanden.

http://instagram.com/p/atZrVfmy9Z/#

Clo Willaerts

Bekend Social media presenter Clo (@bnox), kwam naast het promoten van haar nieuwe boek #altijdnaakt haar mening vertellen over PRISM, Google, Facebook,…

Ik kan me wel vinden in haar mening dat het echte gevaar voor onze privacy komt van de social shamers/little borthers in onze omgeving tov. die Prism-zaken van de US-overheid.


http://instagram.com/p/ataFyErKXL/

Haar presentatie is reeds online te vinden en is zeker leuk om even door te klikken.

Als geroutineerd spreker had ze de zaal goed mee en werd het dus een amusante presentatie.
https://twitter.com/ransbottyn/status/347057694710038530

Happy Metrix

Nicolas, de CTO van de startup HappyMetrix, had de kans om zijn dashboard-startup te pitchen voor de hele zaal.

Jammer genoeg waren de gin-tonics en pintjes hem wat teveel geworden en was het eerder een kolossale misser van formaat. Als er iemand uit het publiek in het midden van je presentatie moet vragen wat de naam van je startup/product is…

https://twitter.com/bgooris/status/347071048769994752
http://instagram.com/p/atimzAHcGO/

Een start is gelukkig al wel dat hij het nadien ook wel doorhad…
https://twitter.com/GlamDevHero/status/347095233730863104

Maandelijkse traditie opgestart?

De locatie van Kube8 is best een schitterende locatie voor dergelijke events en de massale opkomst (bij zulk bloedheet weer) laat ook zien, dat de maandelijkse vervolgedities best wel een leuke traditie kunnen worden. Ik hou iedereen mee op de hoogte als de volgende editie wordt aangekondigd.


http://instagram.com/p/atWNsEiT8m/

Editie 3 wordt dus een ware kloutparty….

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
11 jaren geleden

Leuk geschreven, Herman.
ivm dat stuk van privacy; deze morgen volgende link gevonden http://www.fastcoexist.com/1682317/mapping-all-the-security-cameras-that-are-watching-you?utm_source=facebook
Nieuwe app om alle “veiligheids”camera’s te mappen.

saravdv
11 jaren geleden

Het zag er interessant uit!
Ik heb het event deze keer aan me voorbij laten gaan omdat het zo’n goed weer was. Volgende keer ga ik er proberen bij zijn πŸ™‚

Thx voor je post maw!