Social Media Club Antwerpen kick-off in Kube8 #smc03

update Op 27/8 is er een volgende SMC met ditmaal een ware kloutparty.

Gisterenavond was de nieuwe Antwerpse co-working space Kube8 (vlakbij Park Spoor-Noord) het decor voor een eerste (bloedhete) Social Media Club Antwerpen avond.

Een organisatie van host/brulboei/aandachtshoer Cain Ransbottyn (voor wie hem niet kent, deze video van 1 van zijn presentaties en zijn mening in het online privacy debat zijn een mooie introductie ๐Ÿ˜‰ ), die zelf op deze snoeihete avond een goede 200 aanwezigen kon aantrekken.

Social media hipsterevent #smc03 met Clo Willaerts, cube8, happymetrix… #WARM

A photo posted by Herman Maes (@dailybits) on

In het publiek vele gekende gezichten voor me (o.a. Bart Stoffels, Maarten Schenk, Bruno van BVLG.blogspot.be, Stijn van aardling,…) vanop de verschillende social media en ook de 3 sprekers van de avond waren veelbelovend. Een Twitter/instagram weergave van de avond.

seats2meet

De community manager van het seats2meet concept in Kube8 was de eerste spreker. Het concept waarbij je “betaalt” voor een co-working bureau, met je kennis/Social capital, is best interessant en ga ik dus zeker wel eens uitproberen 1 van de maanden.

http://instagram.com/p/atZrVfmy9Z/#

Clo Willaerts

Bekend Social media presenter Clo (@bnox), kwam naast het promoten van haar nieuwe boek #altijdnaakt haar mening vertellen over PRISM, Google, Facebook,…

Ik kan me wel vinden in haar mening dat het echte gevaar voor onze privacy komt van de social shamers/little borthers in onze omgeving tov. die Prism-zaken van de US-overheid.


http://instagram.com/p/ataFyErKXL/

Haar presentatie is reeds online te vinden en is zeker leuk om even door te klikken.

Als geroutineerd spreker had ze de zaal goed mee en werd het dus een amusante presentatie.

Happy Metrix

Nicolas, de CTO van de startup HappyMetrix, had de kans om zijn dashboard-startup te pitchen voor de hele zaal.

Jammer genoeg waren de gin-tonics en pintjes hem wat teveel geworden en was het eerder een kolossale misser van formaat. Als er iemand uit het publiek in het midden van je presentatie moet vragen wat de naam van je startup/product is…

Na clo is de presentatie van @glamdevhero over #happymetrix vooral "anders"… #watveelpintjes #smc03

A photo posted by Herman Maes (@dailybits) on

Een start is gelukkig al wel dat hij het nadien ook wel doorhad…

Maandelijkse traditie opgestart?

De locatie van Kube8 is best een schitterende locatie voor dergelijke events en de massale opkomst (bij zulk bloedheet weer) laat ook zien, dat de maandelijkse vervolgedities best wel een leuke traditie kunnen worden. Ik hou iedereen mee op de hoogte als de volgende editie wordt aangekondigd.

Cool gedaan @ransbottyn. Gin tonic bij binnenkomst #smc03

A photo posted by Jan Willem Alphenaar (@jwalphenaar) on

Editie 3 wordt dus een ware kloutparty….

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.