Sinds ik werk met het 5 inch scherm van de Xperia Z merk ik dat mijn smartphone echt mijn “Mobile blogging battle station” is geworden.

Een bijkomende reden is misschien dat ik nu mijn avonden vooral met de kersverse zoon in mijn armen doorbreng en de smartphone dus het handigste toestel is om toch nog wat werk gedaan te krijgen.

Daarom een overzichtje van de Android apps, die me helpen bij mijn e-marketing werk en het bloggen. Natuurlijk zijn er al de usual apps: facebook, twitter, instagram, vine, pinterest, linkedin, google+,…

1 app is toch ook nog een aanrader: McAfee antivirus & security. Met deze app kan ik mijn smartphone vanop afstand locken en onbruikbaar maken.
mobile-battlestation

Meten is weten apps

Google Analytics heeft zijn eigen Android app, maar ik ben meer fan van de gAnalytics app, waarmee je perfect realtime je verkeer kan zien en alle gekoppelde websites kan bekijken.
analytics
Een andere leuke in dit rijtje is de app van Mailchimp. De laatste weken ben ik bezig met het uitbouwen van enkele emaillijsten en deze aan het gebruiken voor enkele websites van me. Met deze app kan ik rapporten opvolgen van de ingeplande versturing van nieuwsbrieven.
Monetizing android apps

Voor niets komt de zon op, maar monetizing is toch wel essentieel als e-marketeer.

Adsense

Monetizing optie 1 voor vele webmasters is nog steeds adsense (de gouden tijden zijn wat voorbij, maar ik klaag er nog niet over, zoals je kan zien…). Voor je adsense statistieken op te volgen is er een niet-officiële android app Android Adsense dashboard. Deze werkt best vlot, maar laat spijtig genoeg niet mooi zien hoeveel je exact verdiende per kanaal voor vandaag, deze maand,… (enkel voor de afgelopen 7 dagen).
adsense

Affiliate netwerk apps

De grote affiliate-netwerken hebben elk hun Android app, waar je je sales/leads/clicks kan opvolgen (zie ook “wat is affiliate marketing nu?“).

Zo hebben Daisycon (Daisycon netwerk) en Tradedoubler elk hun app, die eenvoudig laat zien wat je wilt zien.

De Zanox app is een ander verhaal. Deze werkte enkele maanden geleden nog wel, maar door problemen met hun API is de android app momenteel vooral schermvulling. De gebruikerscommentaren spreken (spijtig genoeg) boekdelen. zonde…

zanox-app

Ik mis toch nog vooral bol.com en Tradetracker en heb dan ook de vraag gesteld of er binnenkort plannen zijn voor een beheerapp en Tradetracker laat al weten dat er eentje zit aan te komen.

Organisatie & bloggen

Ik ben een grote fan van het wordpress platform, dus de Android WordPress app is zeker een favoriet. Volledige blogposten uitwerken op de smartphone doe ik zelden (die pizza-automaat blogpost is bijvoorbeeld enkel met mijn toenmalige motorola defy+ gemaakt en gepublished). Wat ik wel doe is blogposten die in draft staan publishen of juist drafts aanmaken met al wat keywords en links. De WordPress app is trouwens zowel bruikbaar bij een eigen WP installatie, als wanneer je blog op het wordpress.com platform staat.

De Facebook pagemanager app is nog zo een klassieker voor elke Facebook page beheerder.

Sinds mijn Genesis migratie gebruik ik Trello als projectmanagement tool over al mijn devices, dus ook de android Trello app. Ideaal om taken in neer te gooien en via drag-and-drop te verslepen.

trello

Storage

Dropbox is natuurlijk een evidente app, daar hierin al mijn files staan en ik hiermee communiceer met bvb. Jonas, die webredacteur is voor mijn tour de france website.

Daarnaast heb ik de android app van Synology, waarmee ik mijn Synology NAS kan aanspreken, die in mijn homeoffice met 2*2 TB aan het spinnen is.

Als laatste storage app heb ik ook een ftp client app geïnstalleerd staan om in noodgevallen (in combinatie met code editor DroidEdit app) snel configfiles of code kan aanpassen op mijn websites.

ftp-app

Zijn er nog apps die ik mis als blogger/webmaster/e-marketeer?

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
yskan
10 jaren geleden

De meeste apps heb ik ook.

Ik ben erg benieuwd naar de tradetracker app