SpaceX Starlink satellieten spotten (update 27/05/2020)

Update 27/05/2020:

Het weer werkte dus niet mee voor de lancering van de Crew Dragon. Dit weekend op zaterdag nieuwe poging, maar deze is vroeger, waardoor het niet donker genoeg zal zijn bij ons, om de Falcon 9 te zien overvliegen.

  • Zaterdag 30/5 21:22u
  • Zondag 31/5 21u

De volgende Starlink lancering van een nieuwe satellieten treintje (Starlink 7) is nu voorzien voor begin juni (na het 4de uitstel reeds). De week na een lancering is steeds het beste moment om het zogenaamde treintje mooi te kunnen zien aan de hemel.


In deze tijd van lockdown heb ik nog iets leuk gevonden om je ‘s avonds eens 6 minuten mee bezig te houden.

Elon Musk (die van de Tesla’s en lees zeker zijn biografie eens voor meer achtergrond over SpaceX) is met zijn ruimtebedrijf SpaceX een plan aan het uitvoeren om internet wereldwijd te gaan aanbieden. Onder de naam van Starlink zijn ze een hoop satellietjes de lucht aan het inschieten. Dit is steeds per 60 satellieten die een Falcon 9 raket de ruimte inschiet en ook op 18 maart is er nog recent een lancering geweest.

Is dat dan die sliert of streep die we soms zien aan de hemel?

De verschillende batches van Starlink satellieten vormen zogenaamde treintjes die rond onze aardbol zweven. Hoe korter bij hun lancering hoe dichter ze nog achter elkaar vliegen.

Starlink satellieten?

Met dit netwerk wilt SpaceX internet overal op aarde gaan aanbieden.

Op Wikipedia heb je een schoon overzicht van die batches.

Kan je die ook zien in Belgiƫ / Vlaanderen?

Nu komt inderdaad het leuke, want de heldere nachten momenteel zijn ideaal om die treintjes te spotten. Want ja die vliegen allemaal mooi in treintjes rond onze aarde. Elke paar dagen heb je de kans om deze voorbij te zien vliegen.

Enja er heeft iemand een mooie website zelf in elkaar gestoken, waardoor je perfect kunt voorspellen wanneer een treintje gaat voorbijkomen.

Ik zag gisterenavond het Starlink-4 treintje voorbijkomen wat dus een treintje lichtjes van ZW naar O was met mooi op een vaste afstand die satellieten. Nu ga ik natuurlijk ook nog eens de andere treintjes proberen spotten. Vooral net na de lancering vliegen ze zeer dicht bij elkaar als een sliert.

Enja ik heb die websitebeheerder 2 koffie’tjes opgestuurd. ❤️☕️

Gerelateerde berichten

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing voor tips, tricks en random stuff.

2 comments

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.