Na onze vorige super geslaagde snowtrip deze winter naar het Zwarte Woud/Feldberg hadden we onze agenda’s nog eens bekeken en een dagje kunnen vinden voor een bijkomende short-snowtrip, ditmaal voor een korte vakantie naar het Duitse Sauerland.

1 ding waren we vergeten, dat deze week het zowel Belgische krokusvakantie, als Nederlandse carnavalsvakantie en de Duitse Rosemonntag gecombineerd was. Het oorspronkelijke plan om naar Winterberg dan ook gewijzigd in het kleinere/rustigere Willingen. Maar vergeet dat rustige maar al snel, want zo zag de (rode) hoofdpiste eruit na de middag….
Willingen

Zondagnamiddag vertrokken richting Brilon waar we bij de aankomst werden getrakteerd op verse sneeuwval, Duitse Schnitzels en een hotel midden in het centrum van dit dorp/stadje. Zoek gewoon even op booking.com en je kan direct een goed hotel vinden in Brilon.

Maandagmorgen de wekker om 6.30u. Om 7u. het ontbijt van het hotel geopend en daarna op weg naar Willingen, waar we als 4de auto de parking opdraaiden en een parkeerplaats vooraan de skilift hadden.

Willingen skigebied

Het grote voordeel van Willingen is de lengte van de pistes. Verschillende pistes hebben een lengte van 2km, wat toch echt een wintersportgevoel geeft. Ook de snelle cabinelift naar de top zorgt voor zeer snelle doorlooptijden naar de top. Verschillende steilere rode pistes aanwezig, zoals ook de hoofdpiste onder de cabinelift.

Naast de moderne cabinelift (8personen/cabine) heeft Willingen enkel sleepliften (ankerliften meestal) op de andere pistes. Een leuke uitdaging als snowboarder, maar ondertussen hebben ik en Karlien de techniek goed onder de knie en gaan we steeds vlot met zijn 2’en naar boven (combinatie ski-snowboard).

Aan de rechterkant van het gebied heb je nog enkele pistes liggen, die je kan bereiken door een korte doorsteek te voet (200m max.) en daarna het nemen van de beginners-rolband naar de sleepliften.

Onze snowdag

In de 3de cabine van de dag naar boven gegaan (deze vertrok om 8.30u. ipv. de vermelde 8u. op de website) en de brede rode hoofdpiste direct naar beneden genomen. Wat duidelijk opviel deze dag was het feit dat de hoofdpiste volgespoten was met kunstsneeuw en er voor mij als snowboarder echt niet leuk bijlag.

Nadien hebben we dan de uiterst linkse pistes gedaan, daar deze niet geprepareerd waren lag de nachtelijke sneeuwval er nog maagdelijk bij en was het op en top genieten voor ons.
Willingen

Het werd steeds drukker/gevaarlijk en na een kleine uitstap richting de rechterkant van het skigebied zijn we dan maar voor op verkenning gegaan in de bossen. Willingen is namelijk bekend voor de vele off-piste mogelijkheden waar je tussen de bomen je een eigen weg zoekt tussen de verschillende pistes.

Enkele pistes waren afgesloten en niet-geprepareerd en dit maakte dat de grote massa hier niet kwamen (in tegenstelling tot de hoofdpiste die levensgevaarlijk druk was vanaf 11u.). Schitterende afdalingen gedaan met Karlien op en tussen deze pistes.
Willingen
Willingen
Zie op de grote versie van de skigebiedmap voor de gele omcirkelingen waar wij het het leukste vonden. Wij hebben alle pistes gedaan die dag en meer dan voldoende om een dag goed te vullen zonder steeds dezelfde pistes te hebben.

Snowtrip info

Afstand vanuit Antwerpen: 700km in totaal
Skipas: 22€ voor een dagpas (8.30-16.30u)
Parkeren: gratis
Bijzonderheden: Kunstlicht op woensdag-, vrijdag- en zaterdagavond
Liften: 1 cabinelift + 7 sleepliften
Logeren: In Willingen of bvb. Brilon

Gopro vimeo movie

Weer wat nieuwe Gopro zaken getest tijdens deze dag, zodat we volledig voorbereid zijn voor de snowtrip naar Belle Plagne over enkele weken. Hieronder dus de beelden gemaakt met onze GoPro HD hero2 camera.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
12 jaren geleden

Zalig boarden hier in Oostenrijk. Jammer dat we vandaag alweer naar huis vertrekken.