Surfsessie 29: Afronden richting de 70?

In het voorjaar had ik hier een sessie overload post, waar ik vertelde over mijn gps speedsurfing limiet van 65km/u. Elke sessie kwam ik op een gelijkaardige 2sec/10sec uit met andere setjes op andere spots.

Nu is die grens opgeschoven naar een goede 69km/u en vandaag was het weer een dergelijke sessie met op het einde een gps max van 69.90km/U (2 sec max van 69.70km/u) en enkele runs boven de 68.8km/u.

Wegens de trimproblemen bij de speedsessie vorige donderdag had ik wel wat wijzigingen gedaan aan mijn set. Zo had ik terug gekozen voor de Caspar 29cm vin (ipv. de slingshot 25), die door zijn iets langere lengte een beter trim geeft bij die haakse omstandigheden op Herkingen. Daarnaast had ik eens 4kg lood in mijn gewichtvest gestoken voor een betere controle bij deze condities. De zeiltrim had ik aangepast door nog wat meer downhaul en iets minder outhaul.

De aanpassingen hielpen zeker en ik ben blij om terug redelijk goed te scoren in de dagranking van vandaag, waar ik vorige donderdag er helemaal tussendoor was gezakt.

set: AHD SL1 80 + NP rs-s MK2 6.2m² + caspar select 29cm vin
gps-sessie met 69.7 2 sec max

We kunnen zeker wel besluiten dat dit jaar een mooi higwind-jaar aan het worden is. Van de 29 sessie heb ik er nu 10 op mijn kleinste boardje gestaan. Ik krijg van vele top-speeders nu de tip om toch eens te gaan uitkijken voor een echt speedboardje, dus dat moet ik nog eens bekijken de volgende weken.

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.