Sinds begin november slingert onze Asus transformer tablet steeds rond in het huis. Ideaal om snel even de krant digitaal op te lezen, wat mails na te kijken,…

Sinds de komst van Spotify in België staat ook Spotify veelvuldig open op de tablet. Zo staat de dockingstation op mijn bureau naast mijn werklaptop en is hij daar gekoppeld aan mijn pc-speaker set. Tijdens het homeoffice werken is de tablet dan ook mijn muziekstation geworden.

Op het Logitechmagic-event Had ik de kleine Logitech Wireless Speaker Adapter (Sinds gisteren in promo bij Logitech voor amper 18€!!) zien liggen en weten gebruiken. De laatste weken de tip eens laten vallen en 1 van de schoonbroers heeft de tip goed begrepen en dit lag dan ook onder de kerstboom.

Mijn Asus tablet gaat nu zijn Spotify stream via Bluetooth doorsturen naar de Logitech speaker adapter, die gekoppeld is aan de versterker in de woonkamer (ironisch genoeg heb ik hem aan de tuner-ingang gekoppeld, daar deze combinatie een echte radio-vervanger is). Vanuit het hele huis kan ik nu touchscreen gewijs een nieuwe playlist aanklikken en deze door de boxen horen knallen.
Logitech Wireless Speaker Adapter
De laatste weken heb ik wat discussies gehad met vrienden, die niet snapten waarom ik 10€/maand wil betalen voor een Spotify premium abonnement (in hun ogen is muziek altijd gratis te vinden). Het beste antwoord hierop is het feit dat ik gisteren reclame hoorde voor de Nieuwe Stubru The Maxx 22 cd en ipv. deze nu aan te kopen, heb ik de Spotify-playlist ervan opgezocht en staat deze nu in mijn Spotify app. Geen gedoe meer met de downloaden, maar overal op mijn laptop en tablet de cd gewoon als playlist aan te klikken. Je koopt geen muziek meer, maar je koopt voor die 10€/maand de toegang tot alle muziek en dat concept vind ik persoonlijk perfect voor mijn muziekbehoefte.
the maxx spotify

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Unexpected
12 jaren geleden

Strak plan om zo spotify naar de versterker te streamen. Dan moet je geen versterker kopen die Spotify ondersteunt ;-).

En die discussie over muziek… geef je 200% gelijk – kom zelf ook zulke gesprekken tegen. 

Ik doe geen moeite meer om ze te overtuigen… dat ze dan maar sukkelen ;-).

Peter P
12 jaren geleden

Ben al tijdje op zoek naar zoiets maar eigenlijk liever met wifi. Als ik ook nog eens Bluetooth op smartphone moet opzetten dan gaat de batterij nog sneller leeg… Jammer genoeg vind ik voor de rest enkel toestellen van 150euro of meer, vind ik persoonlijk dan weer veel geld voor uiteindelijk een simpel toestel dat gewoon een brug is tussen je tablet/smartphone en je stereo…

Fluppe
12 jaren geleden

Supertip Herman. Al een tijdje op zoek naar een manier om mijn SqueezeCenter muziek naar mijn vaste speakers te krijgen zonder te veel gedoe.

Ik weet ineens een goe kado’ke voor mij 🙂

Nick
12 jaren geleden

Heb hem dit weekend ook gekregen.
Echt handig en werkt perfect. Je moet je “sound-output” even wijzigen, connecteren via bluetooth en werkt perfect. Z’n geld zeker waard.

Denk dat ik ook wel zo’n Spotify abonnementje ga nemen. Heb ook wat liggen spelen met Deezer, werkt ook goed en handige is dat dat via de webbrowser kan dus is er geen client nodig, maar de offline modus is dan weer lastig tenzij je de android of ipad app gebruikt.
Maar heb de indruk dat er op spotify net iets meer liedjes staan. Daarom denk ik dat het spotify wordt.

Thanks voor de tip voor de logitech speaker adapter. Lang naar zoiets op zoek geweest.

Nazbatag
12 jaren geleden

Spotify + Airfoil (mac) + Airplay speakers = HEAVEN

Peter P
12 jaren geleden

Ke, ik had liever via wifi gewerkt maar dit is niet te vinden voor een betaalbare prijs.. je hebt me toch overtuigd herman, voor 18euro kan je niet sukkelen… 😉 Spotify Premium account wordt volgende aankoop.

12 jaren geleden

Op mijn smartphone staat bluetooth altijd aan en zet ik de wifi enkel op als ik het nodig heb, daar wifi veel meer batterij gebruikt dan bluetooth.

Enja voor die prijs moet je niet twijfelen!

Fluppe
12 jaren geleden

Heb hem gisteren eindelijk toegestuurd gekregen (stock bij Logitech was op). Werkt supersimpel -> gewoon koppelen, Android ziet dit als een audio output, en klaar 🙂

Werkt prachtig in combinatie met SqueezeCenter server op Synology NAS, en de prachtige app Squeeze Player, wat van je tablet/smartphone een virtuele SqueezeBox player maakt ! Je kan dan kiezen welke SqueezeBox app je gebruikt (die van Logitech of een 3rd party, naargelang je voorkeur).

12 jaren geleden

yep yep voor die prijs echt super oplossing voor complete integratie.