Zoals elk jaar even een roundup van mijn afgelopen surfjaar (zie 2010-post), altijd leuk om zulke blogposts te lezen, zoals Yves Bel-8 zijn overzicht ook al online heeft gegooid.

Daar “meten is weten” hou ik sinds 2004 al mijn windsurf/golfsurf-sessies bij met ondertussen 259 sessies in het Google docs statistieken-bestand. 2011 bracht in totaal 32 surfsessies, wat toch een mooi aantal dagen op het water is (zeker in combinatie met ook nog eens 7 zeildagen op het Veerse meer).

Van de 32 surfsessies heb ik er wel 17 met het nemen van een (halve/hele) verlofdag moeten meepakken, daar de wind voornamelijk op weekdagen is langsgekomen. Het is dan ook een ongelofelijke troef om redelijk flexibel een verlofdag te kunnen inplannen.

Meest gebruikte setje:
Dit jaar was een winderig jaar met dan ook 10 sessies op de AHD SL1 80 (78liter) en 11 sessies op de AHD SL1 95 (90liter). Als zeil was het vooral de NP Rs-slalom mk2 6.7m², die het meest uit de zeilzak is gekomen.

GPS-snelheden
Mijn doel van het doorbreken van de 70km/u grens is dit jaar niet gelukt en ik ben blijven hangen op 69.90 gps max (69.7km/u 2 sec max). Daarnaast heb ik wel een grote progressie gemaakt. Waar ik in het begin van het jaar nog moest pushen om over de 60km/u te geraken in een sessie, haalde ik in de 2de helft van het jaar 8 sessies met een max. snelheid hoger dan 65km/u.

De progressie-grafiek van mijn gps-resultaten op gps-speedsurfing.com:
gps records

Natuurlijk mogen de gps-getallen niet het belangrijkste worden en mijn sessies met Karlien (die dit jaar spijtig genoeg niet veel mee het water op kon, door steeds slecht vallende shiften). Zo super om die momenten samen op het water te kunnen delen.

Doelen voor 2012:

  • Natuurlijk die 70km/u grens doorbreken.
  • De top 20 binnenvallen van de Belgische gps-ranking (momenteel 26ste van de 119). Hiervoor moet ik mijn gemiddelde van 65.28km/u naar 67km/u brengen, wat zeker niet al te moeilijk mag worden op de juiste dag.
  • Een goed resultaat varen op Open BK speed in Gruissan. Dit jaar in de uitslag de middenmoot weten te bereiken, maar dit moet zeker nog beter kunnen als ik mijn progressie van 2011 bekijk (toen had ik nog maar amper 2 maal op mijn 80L board gevaren).
  • Wat meer golfsurf-dagjes meepikken. Dit jaar 1 maal met Karlien geweest op super cleane dag en super veel plezier gehad in de golven.
  • Ik voorzie niet teveel wijzigingen in ons surfquiver, buiten dan misschien de vervanging van mij SL7 33cm vin door een nieuwe Select crossfire 33cm.
  • VEEL surffun op en naast het water met de vele surfvrienden en Karlien.

Je kan mijn sessie-blogposts altijd terug nalezen onder de tag surfsessie.

Karlien in actie op de oesterdam
flymount gopro windsurf


BK speed in Gruissan (Z-Fr.)

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments