Nog eens een echte TV-tip! Programmeer nu alvast je digicorder voor de documentaire “The sound of Belgium” op zondagavond 13 oktober op Canvas om 22.05u.

Een documentaire, die je meeneemt naar de oorsprong van de elektronische dansmuziek en de wereldwijde opkomst daarvan, onder de impuls van ons kleine landje. Ik zag er al een goede commentaar over omtrent de vergelijking met de huidige boom onder impuls van Tomorrowland, dat toen in de jaren ’80 en ’90 niet zomaar 60.000 mensen samen kwam om te dansen, maar er ELK weekend honderden discotheken in ons land stampvol zaten.

Een kijktip is alvast de super Belpop-aflevering over the Newbeat, die en maand geleden op canvas te zien was.

Ik ben dan wel een kind van de jaren 80, ik heb dan toch nog de laatste gloriemomenten van de discotheken (en bijhorende afterclubs) mogen meemaken eind jaren 90/begin 2000 met een elk weekend een stampvol La Rocca en lange wachtrijen voor onze eigen studententd’s in dat baancafé in Lier (waar ik ene Dimitri Vegas toen nog 300€ in zijn handen ging geven voor een setje van een paar uur in de kleine backstage zaal).

De volgende dagen nog eens wat jaren 90 cd’s in de auto leggen voor een flashback. Dansen, dansen, dansen!

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
9 jaren geleden