Twitter dat social medium waar het negativisme tegen de plinten klotst, maar dat ik nog altijd graag gebruik (in de gaten houden van marketing, privacy en security nieuws).

Enkele jaren geleden kon je er nog eenvoudig een leadcard aanmaken, maar die optie is ook al weer wel enkele jaren weg.

Begin dit jaar kocht Twitter echter de Nederlandse nieuwsbrieftool Revue op en zijn ze dit nieuwsbriefplatform beginnen integreren.

1 van die integraties is dat je je Revue nieuwsbrief nu mooi kan uitlichten op je Twitter profiel. MAAR door al die API-first platformen met integratiemogelijkheden, kan je dit dus ook gebruiken om leads naar andere emailplatformen te gaan pushen. 🤗

Met dank aan deze tweet van @levelsio ben ik dan ook zelf aan de slag gegaan om leads via Zapier naar HubSpot te pushen.

Met deze info in het achterhoofd, heb ik dus de Revue integratie opgezet en geactiveerd op mijn profiel, zoals je nu mooi zelf kan zien.

Daar ik geen interesse heb om ook nog eens Revue te gaan moeten gebruiken, push ik via een Zapier Zap deze mensen vanuit Revue naar mijn HubSpot account, van waaruit ik mijn nieuwsbrieven verstuur. Je kan trouwens ook gewoon hier inschrijven voor die nieuwsbrief hoor. 😉

Is dit iets dat veel gebruikt gaat worden, neen (toch niet met mijn klein aantal volgers)… Heb je echter een super grote Twitteraccount, dan is het dus extra’tje wat wel handig kan zijn om meer leads te verzamelen. Waarom ik trouwens een nieuwsbrief heb? Je leert maar iets door het zelf te ondervinden en doen en dit is ook zo met e-mail marketing. Volgende weken maar eens een nieuwsbrief opnieuw verzenden om zelf te meten wat nu de impact van iOS15 hierop is.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments