Deze week kwam er hier een pakje aan vanuit de online store pogforever.com. Voor velen zal hen dit niets zeggen, maar de in België wonende Franco-Belg Pog (of @pogforever op zijn Instagram met +800k volgers en +1 miljoen volgers op zijn YouTube) is 1 van de grootste YouTubers/carvloggers van ons land. Met een aparte levensstijl en vooral een zeer grote populariteit in Franstalig België (en zijn thuisland Frankrijk).

Je moet maar eens zelf nakijken hoe veel/weinig Franstalige influencers of online persoonlijkheden je volgt om ook hier te merken dat er een harde grens onder Brussel loopt in het online landschap in ons land. Ook bij mij is dit geval en Pog is de enige Franstalige YouTuber die ik soms wel eens bekijk.

Pog of François Dequidt heeft een fortuin opgebouwd bij de verkoop van zijn ITbedrijf Synthétique (een 3D animatie studie opgericht in 1999) en ook waarschijnlijk “wel wat” van thuis heeft meegekregen.

Na wat goede investeringen in de vroege techboom vult hij nu de afgelopen jaren zijn dagen met zijn stevige supercar autocollectie en de productie van online content met meer dan 1 miljoen YouTube subscribers die zijn avonturen volgen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by POG (@pogforever)

Je kan niet ontkennen dat hij zijn echte stijl heeft en zelf ben ik wel fan van hoe hij alles online aanpakt. Natuurlijk trekt hij zich iets aan van veel zaken en zijn beruchte Mini GP video gaat er echt wel los over en heeft een hoog Jackass gehalte.

Zijn behind-the-scenes voelen aan als een kwajongen meet teveel geld (en dat is hij ook), maar toch steeds met ook het delen van nuttige informatie (zo had hij onlangs een 30tal stories over hoeveel geld zijn kanalen opbrengen en hoeveel merken bieden om hem iets te laten opvoeren in een Instagram post).

Pogtador Mini?

In Februari lanceerde hij een limited collectie van 900 kleine schaalmodellen (schaal 1/24) van zijn gekende Lamborghini Aventador Coupé LP700-4 (nummerplaat Pogtador). Deze zijn gemaakt door de gekende Italiaanse modelautofabrikant Bburago (sinds hun faillissement in 2015 echter eigendom van het Chinese Maisto).

Speciaal voor de lancering stond ook zijn 1/1 wagen een tijdje in het Brusselse automuseum als real life automodel in dezelfde verpakking. Deze limited editie van 900 stuks was trouwens op minder dan 6uur uitverkocht (de eerste 900 heeft hij zelf getekend en staan dan ook al lang voor +300EUR online te koop op Ebay enzo).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by POG (@pogforever)

Wat ik fascinerend blijf vinden bij Pog is hoe hij omgaat met haters (ja social media heeft best wat haters) en zijn eigen ding blijft doen. Enja ik vind het idee van die miniatuurreplica best wel leuk uitgevoerd door hem en eens een orginele merch dan de obligate t-shirts of fotofilters.

Natuurlijk is de prijs van 45EUR best stevig (veel te stevig), daar je de kale versie van deze Aventador voor 25EUR koopt bij bol.com, maar kijk ik had het er wel eens voor over om dat ding eens in mijn handen te hebben.  🤷‍♂️

Als we dan toch over Lamborghini bezig zijn. Blijkbaar zitten ze wel heel hard op hun IP en Musketon heeft enkele tekeningen moeten offline halen. Zijn reactie met de Lamborjohnny is dan ook zeker een actie die wat steun kan verdienen. 😅

 

View this post on Instagram

 

A post shared by musketon (@musketon)

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments