Dat je in Google maps je hele locatiegeschiedenis kan terugvinden, staat hier al een jaartje op de blog.

De afgelopen dagen zag ik echter ook tweets voorbijkomen, waaruit bleek dat je ook twitteraccounts en personen kan terugvinden in Google Maps (blijkbaar al langer, maar ikzelf had er geen idee van).

Personen zoeken in Google maps: voornaam – achternaam

Het is ergens logisch dat mijn naam door al die Google-services is gekoppeld aan Daily Bits en dat het zoeken van mijn naam daardoor de locatie van Daily Bits toont in Google Maps. Ik heb weet van verschillende naamgenoten (die schilder, Imec topman,… zijn), maar ik ben dus blijkbaar de dominante factor op deze naam.

De beste privacy hierin is dus je naam niet verbonden hebben aan een bedrijf/instelling, een bekendere naamgenoot of totaal niet unieke naam te hebben.

Herman_Maes_-_Google_Maps

Twitter accounts zoeken in Google maps

een nieuwe feature is dan wel het zoeken van Twitteraccounts in Google Maps. De integratie van Tweets in de Google zoekresultaten (14 voorbeelden van tweets integratie in de zoekresultaten) is sinds kort bezig, maar het gaat dus blijkbaar verder bij BigG.

Vanuit de Tweet gaat Google Maps blijkbaar de volle naam ophalen en daarna dezelfde zoekopdracht doen in Google maps.

Ik heb even wat random twitterhandles uit mijn stream deze morgen genomen en ik moet zeggen dat de resultaten toch wel heel wisselend en onbetrouwbaar zijn. Bij zelfstandige werkt het meestal wel. Maar je krijgt soms ook grappige matches (zo vond ik een andere blogger die werd getoond op het adres van zijn ex-lief).

ransbottyn_-_Google_Maps

debby_wilmsen_-_Google_Maps

Intracto_digital_agency_-_Google_Maps

 

 

 

Dit is nog een gloednieuwe (hidden) feature. Stel je voor dat Google ook al zijn echte locatiedata zou gaan gebruiken, dan zijn we in privacy-opzicht helemaal vertrokken. Om in de gaten te houden dus!

Als je nog leuke voorbeelden kan vinden, drop het zeker in de reacties hieronder!

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
WouterD
8 jaren geleden

@Potus is ook al gelocaliseerd

Jeroen
8 jaren geleden

Mijn twitteraccounts zijn nog niet gelinkt aan mijn HQ maar wel aan plaatsen waar ik al ben geweest.