Wearables en connected cars. 2 zaken, die al enkele jaren worden aangekondigd als dé hype, die eindelijk gaat doorbreken.

Ik ben eens gaan graven in mijn blogarchief naar wat leesvoer over die 2 thema’s:

Dus ja, we gaan stapjes vooruit en ja het blijft toch allemaal een hoog gadgetgehalte. Komt die grote doorbraak er nu in 2015?

Voor een nieuwe check over wat er nu mogelijk is, zorgde BMW door het uitnodigen van een bende online geeks op het Autosalon (voor verslag verwijs ik door naar #wearableBMWi) . Het was trouwens op zo een avondopening te doen, dus met DUUUUZEND mensen op en rond die auto’s.

#WearableBMWi

Op het programma een inleiding over wearables en daarna een presentatie over de combinatie van de nieuwe Samsung Gear S met de elektrische BMW i3. De presentaties zijn trouwens gewoon op slideshare terug te vinden. Die BMW i3 vind ik eigenlijk wel een leuke wagen (carbon FTW!) en de 160km aan bereik zouden in mijn huidige werksituatie perfect volstaan. Enkel die kostprijs maakt dat het spijtig genoeg geen grote doorbraak zal kennen. Voor een real world testverslag van die BMW i3 verwijs ik trouwens naar auto connaisseur Jan.

Hey #autosalon ik ben in u (zoals duuuuzend anderen….). #wearableBMWi Een foto die is geplaatst door Herman Maes (@dailybits) op

Sinds 11/2013 zijn er trouwens een 12.000 stuk wereldwijd van die BMW i3 verkocht, waarvan 350 in België (ter vergelijking in 2014 werden 400 Tesla S modellen in BE verkocht).

Bring on the wearable!

Maar dus de combinatie van 2 hype-producten was het thema van de avond, waar iedereen naar uitkeek. PS aan alle PR-mensen: je moet dat meer doen van die gecombineerde events, za moet ik maar 1 keer een babysit betalen om naar een event te kunnen komen. 😉 De smartwatch Samsung Gear S (€399 in de winkel) is voor mij wel de eerste smartwatch, die ik zelf nog eens aan de tand ga willen voelen om volgende redenen:

  • Curved screen met mooi design.
  • Je kan een nano sim kaartje in de Gear S steken, zodat hij ook standalone kan gebruikt worden.
  • Heeft ingebouwde pedometer met coaching en feedback systeem -> goodbye domme Fitbit!
  • GPS, hartslagmeter, UV-sensor,…
  • Power saving mode en in gewone modus gaat hij blijkbaar 2 dagen mee zonder opladen.

Dus binnenkort gaat die coaching-functie van je horloge ook dergelijke zaken gaan zeggen… 😉


galaxy-gear-s Natuurlijk zie ik nog direct enkele issues, die ze eens dringend moeten oplossen (*kuch* wireless charging *kuch*).

OK. Uw BMW i3 bedienen via de Samsung Gear S is nog de maxer 🙂 #WearableBMWi #samsung #wearable #smartwatch Een foto die is geplaatst door Stefaan Lesage (@stefaanlesage) op

Er is reeds langer een BMW iremote app voor smartphone met al een rits van functies:
BMW_Mobile_Apps___My_BMW_Remote_App

De combinatie Samsung Gear S en BMW i3 met de BMW iremote app brengt deze optie’s naar je pols, die je best kan bekijken in onderstaande promovideo.

De toekomst van de connected cars

Allemaal leuk de airco van uw auto met uw horloge opzetten, maar is dit nu de toekomst?

Op de afgelopen CES showcasebeurs in Las Vegas hebben de autofabrikanten echt elkaar willen overtroeven. Audi liet bijvoorbeeld een A7 zelfstandig 900km naar Las vegas rijden.

Maar check zeker ook onderstaande keynote vanaf ongeveer minuut 52. BMW en Samsung brengen daar hun Internet of Cars showcase, waar ze nu mee bezig zijn.

Ik moet dan direct denken aan die James Bond scene met die BMW 750.

Over enkele jaren komen we dus buiten in Wijnegem shopping en roepen we allemaal tegen ons horloge: “allé bolleke, komt mij maar oppikken”, waarna onze gezinswagen ons in 1 langgerekte file ophaalt aan de ingang.

We beginnen op de goede weg te gaan (zeker die samenwerking tussen BMW en Samsung vind ik al een grote goede stap), maar ik zie toch enkele belangrijke punten voor ALLE fabrikanten:

  • AUB kom met 1 (open-source) platform en standaard voor Internet Connected cars en de connectie met smartphones en wearables. Elke fabrikant en daarnaast Google/Apple zijn allemaal op hun eigen eiland om het eerst het vuur aan het uitvinden.
  • Wireless charging is wat we nodig hebben voor smartwatchen en andere wearables. De charging dock van de Gear S is al mooi, maar ik wil eigenlijk gewoon mijn horloge op mijn nachtkastje kunnen gooien voor het opladen ’s nachts.

En laat die toekomst van Internet Connected Cars maar komen!

Update over inductive/wireless charging: Ook BMW is trouwens hiermee bezig (zie fotoset 5) voor het wireless opladen van je elektrische wagen!

P90155660-architecture-and-structure-of-inductive-charging-07-2014-391pxP90155654-architecture-and-structure-of-inductive-charging-07-2014-441px

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
John Poelman
9 jaren geleden

Voor mij mag het allemaal snel gaan maar je haalt er een goed punt aan, een standaard. Alle wearables zouden cross-platform moeten werken. Zeker ook met de connected-cars. Eigenlijk moeten er nog standaarden voorzien worden voor het volledige IOT. Ik hoop alleen dat dat niet door een fabrikant maar door het consortium wordt gedaan, we zullen zien 🙂

Mooi artikel Herman!