Wie deze blog al langer volgt heeft waarschijnlijk wel door dat het wifi-netwerk in mijn huis bestaat uit 2 Amplifi mesh wifi-bakjes (verbonden via een Devlolo link). Amplifi is het consumentenmerk van het professionele Ubiquiti en je ziet dan ook steeds zaken doordruppelen (zie deze blogpost van Troy Hunt over hoe het er bij Ubiquiti uitziet).

De nieuwste 3.4.1 firmware voor mijn Amplifi bakjes (die via de touchscreen eenvoudig kan worden geïnstalleerd) heeft nu weer een feature, waar ik al even op aan het wachten was: een topology map van je netwerk. 🥳

Via de webinterface van Amplifi (die via het ipadres van je Amplifi hoofdrouter kan worden aangesproken) krijg je nu een visuele weergave van jet wifi-netwerk en wel device waar op je netwerk zit, via welke verbinding en of deze actief is.

Via deze interface is het nu ook eenvoudiger om alle apparaten correct te benamen (en afbeelding te selecteren) en beter inzicht te krijgen in wat er nu juist op je netwerk rondzwerft.

 

Wat ik zeker nog mis is een aanduiding (via kleur bijvoorbeeld) op welke SSID de apparaten zitten (kijken of ze daarop gaan antwoorden). Zo heb ik nu een SSID voor mijn IoT apparaten, zodat deze mooi afgescheiden zitten op mijn netwerk van het “gewone wifi-netwerk”.

Natuurlijk zijn er veel apparaten die maar soms even wakker worden om een signaal uit te sturen (onze weegschaal is zo nog geconnecteerd en ook wat smartphones die niet altijd op het wifi netwerk zitten), dus die ga ik nog in de gaten gaan houden.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments