Facebook blijft een platform waarmee ik een haat-liefde houding heb met betrekking tot Facebook wedstrijden. Zo bracht ik hier al het verhaal van de achterkant van vele share & like wedstrijden en hoe eenvoudig het is om de nodige FB likes te kopen voor je wedstrijd of pagina.

Om alles beter te leren begrijpen heb ik me sinds vorig jaar dan ook maar op dit marketing platform gestort met o.a. de lancering van een FB-page omtrent de Tour de France (zie blogpost hierover) en nog enkele andere FB-pages (met in totaal nu een 7200 verzamelde fans).

Afgelopen week een nieuwe stap gezet en mijn eerste Facebook applicatie losgelaten. Met behulp van het betalende wordpress platform WP4FB heb ik mijn eerste wedstrijd online geplaatst.

fb-wedstrijd

De wedstrijd “Win 1 van deze 20 miniatuurrennertjes” is mooi getimed online gekomen in de huidige Ronde van Vlaanderen wielergekte en heeft volgende doelstellingen voor mij:

  • Verzamelen extra fans op pagina.
  • Verzamelen opt-in inschrijvingen op mijn mailinglijst om de volgende maanden te gaan gebruiken (via Mailchimp integratie).
  • Bedanken van de +5000 fans, die reeds de pagina gevonden hebben in de afgelopen maanden met originele wedstrijdprijs.

Als prijs voor de wedstrijd heb ik 20 originele miniatuurrennertjes laten maken, die je misschien ook nog wel kent van het tv-programma “Vive le Vélo”. Hierin gaven ze een opmerkelijke renner van die dag een dergelijk miniatuurrennertje.

Met meer dan 130 deelnames aan de wedstrijd (vele likes en shares en nieuwe fans) loopt dit nu best goed. Ondertussen zijn er 5405 fans van de pagina en loopt dit elke dag verder op. Het mooie aan WP4FB is dat alles vanuit WordPress kan worden beheerd.
wp4fb wedstrijd sweepstake

Misschien moet ik maar eens uitgebreide tutorial van wp4fb uitschrijven en hier publiceren. Iemand interesse hierin?

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nick
11 jaren geleden

Lijkt me interessant. Je mag altijd een tutorial schrijven.
Is nog wel iets voor de zaak van m’n vriendin. Zoeken actiever en actiever te worden op sociale media.

Geert
11 jaren geleden

Ziet er een leuke wedstrijd uit. Zou ook wel gebruik willen maken van wp4fb, dus zie je tutorial tegmoet:-)