Met dank aan het idee van Bruno Lowagie (wat ik in een besloten FB groep zag voorbijkomen) deze blogpost met de nodige kerstcadeau inspiratie voor techies, geeks, nerds, freelancers,… (als in wat staat er op mijn secret santa wishlists voor de families).

Of misschien zoek je nog een zakelijke kost dit jaar als ondernemer/freelancer en zoek je hiervoor inspiratie? 😉

Of je moet een antwoord verzinnen op de vraag: “Wat wilde gij nu voor uwe Kerst?”

Heb je nog aanraders, gooi ze hieronder in de comments. PR-mensen: stuur ze maar op dan. 😅😉

(Disclaimer: Bij die “Steun Dailybits” linkjes, krijg ik een commissie als je zo iets koopt. Ik snap dat niet iedereen me dit wilt gunnen, dus daarom ook de gewone linkjes erbij. 😅)

Inspiratie tech/gadget kerstcadeau’s onder de 25 EUR

Phyx soldeersetjes – vanaf 5 EUR

Super simpele maar leuk soldeerprojectjes om te leren solderen zoals een Space Shuttle, Piano, F16,….

Wij hebben hier deze setjes al gemaakt en altijd leuk om het zo te leren.

 

 

SD kaart houder – 10EUR

Iets wat ik dringend eens kan gebruiken is een eenvoudiger houder, waar ik alle losse geheugenkaartjes bij elkaar kan steken. Ook handig als je een langere reis zou maken en wat geheugenkaartjes wilt meenemen.

 

 

 

Boek: One second after (en de volgende 3 boeken in deze reeks) 11,5EUR (bol.com linkSteun Dailybits bol.com link)

Je moet wat voor het genre van de techno thrillers zijn, maar ik heb deze hele reeks echt verslonden. Natuurlijk wel zeer Rechts republikeinse VS view op de wereld, maar het concept dat plots alle electronica niet meer werkt en de impact vond ik echt interessant. Zie blogpost hierover. 

 

 

YouTube Premium (12EUR/maand of Family abo voor 18EUR/maand)

YouTube is hard bezig de adblockers tegen te gaan. Ik hoor van mijn studenten dat ze nu gefrustreerd die vreselijke YouTube ads moeten zien. Geef je student/puber/partner anders enkele maanden YouTube premium, zodat ze geen ads meer zien (ik hoor van mijn studenten dat die ads naar hen allemaal snel-geld/scam ads zijn). En daarbij gaat het meerendeel van dit bedrag naar de content creators, waarvan je de video’s bekijkt (in tegenstelling tot bij meta). Je kan er geen giftcard voor kopen, maar wel Google Play giftcards, waarmee het kan betaald worden.  Wij hebben een family account, waardoor het hele gezin geen YouTube ads meer ziet. 🤗

 

Boeken: van 9 tot 5 strips – 16 EUR (Bol.com link Steun Dailybits bol.com link)

Blijft heerlijk die kantoorstrips en dus ook maar op mijn eigen wishlist geplaatst.

DOBAOJIA Muismat Grote Mousepad XXL – 17EUR 
Zelf pas bij Amazon.nl besteld en super tevreden van deze deskpad. Ik was tot hiertoe geen voorstander, maar helemaal fan nu geworden.

 

 

 

 

 

Secrid cardprotector/RFID wallet – 20-30EUR

Vergeet die traditionele portefeuille in de achterzak, maar gewoon voor een Secrid cardprotector uit NL gaan. Een alumimium cardwallet voor 6 bankkaarten (id, rijbewijs, hospitalisatiekaart, zakelijke mastercard, bankkaart en maaltijdcheques kaart en klaar). Ik heb er nu reeds 2, de oude ligt in de wagen met alle laadkaarten voor de EV.

 

 

Boek: De hackers die Nederland veranderen – 22 EUR (bol.com linkSteun Dailybits bol.com link)

Ook een boek dat op mijn wishlists is meegegeven is dit boek over het ontstaan van de Nederlandse provider XS4ALL.

 

 

 

 

 

Xiaomi Mi 16-in-1 Ratel Schroevendraaier – 20EUR (bol.com linkSteun Dailybits bol.com link)

Je kan voor een LTT screwdriver gaan van het YouTube kanaal Linus Tech Tips, maar inclusief shipping en douane kom je dan op een waanzinnig hoog bedrag. Ik zag deze als goedkopere aanrader voorbijkomen, dus op mijn wishlist gezet. Ook op Reddit enzo veel fans van dit goedkoper alternatief.

 

 

 

 

Nerdland scheurkalender 2024 – 20 EUR (bol.com linkSteun Dailybits bol.com link)

In 2023 was dit dagelijkse kost aan de ontbijttafel om het blaadje met het gezin te bekijken (weetjes, raadsels, denkspelletjes,…). Die van 2024 ligt hier al klaar voor onder de kerstboom. 😉

 

 

 

Agendaruimte voor Makerfaire Gent of Fri3dcamp 2024

In 2024 komen er weer leuke maker/geek/tech events aan, dus misschien de nodige agendaruimte hiervoor schenken en een tegoedbon? Makerfaire Gent gaat door op 26-27-28 april (zie mijn verslag van 2023) en het gezinsvriendelijke 2-jaarlijkse campeerweekend voor makers Fri3dcamp gaat door van 16-18 augustus (zie mijn verslag 2022).

 

 

Inspiratie tech/gadget kerstcadeau onder de 50 EUR

iFixit reparatiekitje – Vanaf 15EUR tot 200 EUR

Ik heb het pas nog voor mezelf besteld een setje iFixit tools om kleine zaken uit elkaar te halen en te repareren. Ze blijven dé referentie en zeker nu door de Europese wetgeving zelf-reparatie meer en meer verplicht en mogelijk wordt (zie wat Apple ook allemaal aan het aanpassen is hiervoor), een skill die zeker van pas begint te komen.

 

 

Loop Earplugs Experience – Vanaf 29EUR

Disclaimer: freelanceklant van Dailybits, maar zelf echt nog steeds grote fan van dit Belgisch product en lifesaver op feestjes, festivals,… Ikzelf gebruik de Experience modellen, daar ik dan nog steeds conversaties kan hebben. Ook ideaal voor het werken in een luidruchtige bureauomgeving.

 

 

 

Het boek van Walter Isaacson over Elon Musk – 30 EUR (bol.com linkSteun Dailybits bol.com link)

Zie mijn recente blogpost en ik vind het echt een aanrader van een boek. Je kan zelfs een grote hater zijn van hem, het boek geeft je toch wat meer duiding en laat zien waarom hij soms ontspoort. Het is dus zeker geen blinde adoratie van de auteur, dat je gaat lezen. Mijn exemplaar is ondertussen getekend. 😉

 

 

 

 

Planten terrarium – vanaf 30EUR

“Ik kan niets van planten in leven houden…”.  Aan zo iemand moet je dus zo een gesloten ecosysteem geven: afgesloten glazen bokaal waar die planten hun eigen ecosysteem hebben en dus niets nodig van water, lucht,… Enkel wat licht dus. De foto hiernaast is van eentje die hier al enkele jaren op de kast staat.

 

 

 

Een stukje Space Shuttle, Dino, Concorde,… 

Op minimuseum.com kan je de gekste artifacten kopen van historische voorwerpen, dieren,… Het zou allemaal echt zijn (zeggen zij en andere fans toch 😉🤷‍♂️).

 

 

 

Boek Open circuits – 31 EUR (bol.com linkjeSteun Dailybits bol.com link)

Een kerstcadeau van mij vorig jaar en echt iets voor wie wilt weten hoe electronica componenten werken en er van binnen uitzien via mooie macro fotografie.

 

 

 

 

Ikea VINDSTYRKAAir quality sensor (39EUR)

Voor elke homeoffice/bureau zou je gewoon een CO2 meter moeten hebben, zodat je weet wanneer de luchtkwaliteit te  hoog wordt (en de concentratie dus gaat verminderen). Deze Ikea sensor is de nieuwe slimme versie met Zigbee support voor je smart home. De domme eenvoudige versie koop je voor amper 10EUR!

 

 

Kunst van Dries Depoorter – 5 tot 165 EUR

Ik ben al jaren een grote fan van de digitale kunst van Dries Depoorter. In zijn webshop kan je zaken vinden vanaf 5 EUR (zijn social media scratch kaarten voor wie net iets te verslaafd op TikTok/Insta ligt te scrollen) tot bijvoorbeeld ook zijn (beetje lugubere) Shortlife leven aftelklok (die laat zien hoe ver het met je leven staat). Dit staat op mijn bureau en dagelijks houdt dit me accountable (en hierdoor ben ik aan mijn conditie en gezondheid beginnen werken 💪). Deze staat nu trouwens op 52,4%. EN je steunt er een Belgische kunstenaar mee. ❤️

 

Inspiratie tech/gadget kerstcadeau voor het mag wat kosten

Crazy design ideeën Boek van Soren Iverson (65$ + douaneshizzle)

Iverson plaatst al een jaar bijna dagelijks de meest crazy mogelijke features voor bestaande online platformen. Je kan zijn boek via zijn Stripe-link in zijn X bio bestellen. Het mijne is reeds onderweg en must-have voor design/creatives/ux/strateeg mensen.

 

Cadeaubon kennismakingsdag zweefvliegen – 75 EUR

Iets wat al wel langer op de wishlist staat is eens een dagje gaan zweefvliegen hier in de buurt. Je kan eenvoudig een cadeaubon kopen, voor een initiatiedag.

 

 

 

 

Home assistant Green Plug and play smarthome – 110EUR

Ik ben een grote fan van ons smarthome via Home Assistant. Je hebt nu het nieuwe instapmodel de Home Assistant Green, zodat je niet meer zelf met een Raspberry Pi aan de slag moet. Ik heb zelf hier nu de Yellow liggen als kerstvakantie-projectje, maar die Green ziet er echt perfect uit om je eerste stappen in een smarthome te zetten. Ik koop zulke producten trouwens steeds bij deze webshop in Denemarken.

 

Wildcamera of nestkastje met camera – 100-200EUR

Heb je een tuin, dan is een wildcamera leuk speelgoed om te kijken welke dieren er ’s nachts voorbijkomen in je tuin (hier dagelijks egels, ratten en steenmarters – zie de beelden).

Je kan ook ineens voor een nestkastje/voederhuisje met ingebouwde wifi camera gaan.

 

Lego Concorde – 199EUR

Lego is nooit verkeerd natuurlijk en dan is de Concorde toch wel het model dat hier het hardste de ogen uitsteekt (maar ik ga me bedwingen, want veel plaats is er hier niet meer daarvoor).

 

Flipper zero – 169 EUR

Het hackspeeltje van de afgelopen jaren, waar je onschuldige en minder onschuldige zaken mee kan doen. Leuk om mee te spelen en zeker voor security awareness handig in gebruik. Ik kocht die van mij bij Lab401, daar je deze zelfs niet meer kan kopen op de Amerikaanse Amazon.com

 

 

 

Remarkable schrijftabletding – 537 EUR (partnerlink voor 40EUR korting)

Zie mijn Remarkable review blogpost (waarin trouwens steeds de partnerlinks van lezers worden geplaatst, daar mijne al is terugbetaald). Ik gebruik dit schrijfding echt zo goed als dagelijks en vooral de batterij is top (1 keer opladen in de 2 weken ongeveer).

 

Bambulab 3D printer mini – Vanaf 324 EUR

Het leukste gadget dat hier nu staat is toch wel die 3D printer, waar ik geregeld zaken op laat verschijnen (onlangs nog de 3D print van de architect opgevraagd, zodat we onze verbouwing ook in 3D kunnen bekijken).  Ze hebben nu ook een instapmodel vanaf 324EUR.

Ik kan alvast zeggen, dat mijn 3D printer van Bambulab beter en eenvoudiger werkt dat mijn gewone HP inktjet printer. 😶

 

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jeroen
5 maanden geleden

Home-assistent staat ook op mijn planning om met te starten. Voor de feestdagen staat eventueel al een 3D printer op de planning daar de dochter volgend schooljaar start in het middelbaar met een richting waar één van de keuzevakken 3D-printing is en ze daar zo naar uitkijkt. 🙂