Deze is nu onderdeel van mijn kleine vintage Apple verzameling. 😉

Ondertussen heb ik ook een SSD in deze iMac zitten


Best grappig eigenlijk dat ik tot 2013 geen Mac computer in huis had, totdat ik het licht zag (lees de SAP wereld achter me liet) en een Macbook Pro kocht .

Enkele jaren geleden is er dan in mijn homeoffice een echte “barn find” bijgekomen met een iMac G3 uit 2001, die ergens nog als nieuw in de verpakking op een zolder stond.

Deze zomer kreeg ik dan weer een mooie kans toen de (ondertussen ex-)werkgever van mijn vrouw een computerlokaal ging opruimen en een lading iMacs uit 2010 de deur uit deed. Voor een klein prijs is er dus nog een iMac bijgekomen. Er staat dus nu:

iMac G3 uit 2001
500MHz PowerPC processor
128MB RAM
OSX 10.2 Puma met browser IE 5.1

iMac 21,5 inch  uit 2010
3,06-GHz Intel Core i3-processor
4 GB 1333-MHz DDR3 SDRAM

Zoals je kan zien heeft deze nu een vaste plaats gekregen als print/scan/foto-station op de vaste (zit)bureau.

Upgrade van RAM memory

Het leuke aan die iMac computers is, dat je perfect de nodige hardware upgrades kan gaan doen (cpu, geheugen, harde schijf,…). Daarom heb ik dan ook maar ineens de standaard 4GB RAM geupgrade naar 12GB RAM geheugen.

Best zot trouwens, dat je zelfs gewoon bij Coolblue eenvoudig  alle soorten geheugenmodules kan bestellen voor historische Mac’s (enja de volgende dag in huis).

Meten is weten – Geekbench performance test

Altijd leuk om eens te zien, welke computer in de homeoffice nu de grootste/sterkste is. Met de Freeware tool van Geekbench kan je dit eenvoudig testen en benchmarken onderling.

Natuurlijk gaat het verhogen van RAM geheugen niet veel doen, maar in dit geval dus wel een kleine verhoging, daar 4GB echt te weinig is, zeker als je weet dat die iMac nu ook gewoon MacOS 10.13 High Sierra draait (dat moet je eens met een 7 jaar oude Windows computer proberen).

 

iMac 21,5 inch met standaard 4Gb RAM

iMac 21,5 inch met standaard 4Gb RAM + 8Gb extra RAM

Macbook Pro 2013 13 inch met 8Gb RAM

Als ik nu echt naar een volgende stap wil, dan zal ik de harde schijf door een SSD versie moeten gaan switchen, maar dat is hij niet waard. Dan kijk ik liever uit naar een 2de handse Mac Pro ofzo.

Nog wat extra Apple stuff

Wie deze blog wat volgt, weet dat ik best een grote gsm/smartphone verzameling heb. Ik had nog geen enkele iPhone, maar gelukkig heeft een yardsale bij een klant wat opgeleverd met nu ook een perfect werkende iPhone 5 en iPhone 6 (aan spotprijsjes) voor in de collectie.

Nu maar eens doorsparen richting een collectie zoals Peter Hinssen? 😉

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
David
5 jaren geleden

Hier 1 laptop en 1 desktop 10j oud met 4GB ram geheugen die nog perferct windows 10 draaien hoor :-).

Herman
3 jaren geleden

FYI: Een upgrade naar 16GB Ram heeft de Geekbench4 test gebracht naar volgende waarden:

  • Single core: 2370
  • MUlti-core: 4925