Je moet iets doen op zondagmorgen, dus afgelopen zondag een bezoekje gebracht aan het automuseum Autoworld in Brussel waar er momenteel een Porsche-expo loopt. Met zegt soms dat er 2 werelden zijn bij petrolheads: de Ferrari-lovers versus de Porsche-lovers. Je kan me zeker onder de Porsche-fangroep scharen. Zeker na mijn circuitrondjes in enkele Porsche 997’s en recenter nog op Zolder in Porsche 996 GT3’s.

Tot en met 19 januari loopt er namelijk nog de tentoonstelling: “Ferdinand Porsche – The heritage – from Electric to Electric” met het verhaal van de 4 generaties Ferdinand’s Porsche, die het merk op de kaart hebben gezet..
Ferdinand Porsche - The heritage expo

Een waanzinnige collectie van 45 Porsches, waarbij de rode draad de hybride/elektrische wagens met de eerste elektrische de Lohner-Porsche naar de recente Hybride 918 spyder. Zo is er de hele reeks met de 7 911-generaties te vinden. Maar daarnaast ook de hele historische evolutie van Ferdinand Porsche wagens voor Daimler Benz, Audi,… Deze wagens komen uit de Mercedes/Audi/Porsche musea in Duitsland, van bij D’Ieteren of uit privé-collecties (zoals van Jacky Ickx). Een volledige lijst met tentoongestelde wagens kan je bij autosport.be vinden.

Lohner-Porsche Mixte hybride (1901)
Austro Daimler Hill Climb Racing Car (1929)
Porsche Typ 360 Cisitalia (1947)
Porsche 718/2 Formula 2 (1960)
Porsche 550 Spyder (1955)
Porsche 904 Carrera GTS (1964)
Porsche 912 Targa (1967)
Porsche 906 Carrera 6 (1966)
Porsche 911 Carrera RS 2,7 (1973)

De 911 generatie. Mijn persoonlijke favoriet is toch wel de 993 in dit rijtje (4de van links).
Ferdinand Porsche - The heritage expo 911
Ferdinand Porsche - The heritage expo 911 - 2

De Porsche 918 Spyder is me toch iets te overdadig.
Ferdinand Porsche - The heritage expo Porsche 918 spyder

Ferdinand Porsche - The heritage expo

Ferdinand Porsche - The heritage expo

Ferdinand Porsche - The heritage expo

Ferdinand Porsche - The heritage expo

Ferdinand Porsche - The heritage expo
Ferdinand Porsche - The heritage expo

In de permanente autocollectie van Autoworld (250 tentoongestelde wagens – waarvan een groot gedeelte uit de 950 wagens grote collectie van de famile Mahy komt) zitten natuurlijk ook nog een hele lading Porsches.

Ferdinand Porsche - The heritage expo

Op de parking buiten Autoworld stonden er vandaag misschien wel meer Porsches, dan in de expo zelf (zoals onderstaande 911 met 560PK). Zo waren er ook veel buitenlandse Porsche-bezitters voor deze expo in hun favoriete wagen gesprongen.
porsche0

Tot en met 19 januari kan je deze expo bezoeken in Autoworld (Jubelpark 11). Nadien kan je altijd gratis een bezoekje doen aan het Belgische legermuseum om te zien hoe dit verder vervalt. Vooral het binnenplein met roestende tanks, dat tegen eind 2013 2016 terug vernieuwd gaat worden.

Enja, wie weet zal het surfmateriaal in mijn surfgarage ooit nog wel plaats ruimen voor 1 of andere vintage Porsche modelletje (de jaarlijkse winst van Dailybits wordt alvast opzij gezet 😉 ). Als eerste stap toch maar eens een roadtripje naar het Porsche museum in Stuttgart inplannen (zeker daar we volgende zomer op amper 1u. rijden daarvan een trouw hebben).

Om in de stemming te komen

Als je thuis al eens volledig in de Porsche-sfeer wilt komen, check dan zeker de vele fragmenten uit de online reportage “Urban Outlaw” over het werk van de excentrieke Porsche-customizer Magnus Walker (zie ook nodesktophero.be).

Afgelopen filmpje kwam deze week in mijn tijdlijn voorbij en gaf me zo zin om de auto in te stappen en richting Zuid-Frankrijk te cruisen in die mooie zonsondergangen van de afgelopen dagen.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments