Met zijn eerste boek “In 10 jaar binnen” heeft de auteur, die onder het pseudoniem Frank Van Rycke werkt, reeds in 2012 een mooie inkijk gegeven hoe je financiële onafhankelijkheid kan bekomen door het versterkende effect van vastgoedbeleggingen.

Met een mooie timing, net voor de opening van Batibouw, is nu het 2de boek van de hand van deze auteur op de markt gebracht. In het boek “Zo word je steenrijk”, wordt er dieper ingegaan op de mogelijkheden van vastgoed. Dit na de vele lezersvragen na het eerste boek.

De Belg en zijn baksteen

Je moet deze dagen de Brusselse ring maar eens oprijden en aan de afrit richting de Heizel, zal je jezelf vervloeken daar je geen rekening had gehouden met Batibouw. Deze jaarlijkse bouwbeurs trekt elk jaar meer dan 300.000 bezoekers en is het hoogtepunt van die baksteen in de maag van vele Belgen.

Ook wijzelf hebben een 3 jaar geleden op enkele uren ons droomhuis kunnen kopen (dit stond welgeteld een halve dag te koop) en natuurlijk zijn we ook nog steeds plannen aan het maken voor toekomstige verbeterwerken.

Daarom heb ik de afgelopen dagen met veel interesse dit boek uitgelezen. De timing van het uitbrengen van het boek, is alvast perfect en dit resulteert direct in hoge verkoopcijfers.

Zo word je steenrijk

Op de cover staat de slogan “Must-have vastgoedboek”. Oei, een saai vastgoedboek met droge kost dus?


Niets van dat. Zoals in zijn vorig boek, kan de auteur hier ook weer saaie materie bevattelijk en leuk vastleggen met vele anekdotes en vele persoonlijke ervaringen. Zo gaan we doorheen het boek op zoek naar het juiste vastgoed, een bijhorende banklening, verbouwingswerken en later het vinden van de juiste huurders voor je vastgoed.

Het verwerven van financiële onafhankelijkheid, doet de auteur door het continu zoeken naar goede vastgoedpanden om deze te verbouwen en nadien te verhuren (waarbij de huur minstens de lening voor de aankoop draagt).

Wat ik persoonlijk altijd zeer leuk vind is om lessen te kunnen trekken van de fails van anderen. Ook hier geeft de auteur verschillende van zijn foutgelopen projecten mee, met dronken huurders die de keuken in brand steken, fiscale foute beslissingen, een totaal foute vastgoedaankoop, de moeilijkheden van vastgoed en zijn scheiding,…

Doorheen het boek komen indrukwekkende rekenvoorbeelden voorbij om de opbrengst van een bepaald huis volledig te gaan uitrekenen en aantonen.
zo word je steenrijk boek
Doordat de auteur lange tijd in Luxemburg heeft gewerkt, zijn er verschillende vastgoedprojecten in Luxemburg als voorbeeld in het boek verwerkt. Leuk om te zien, dat ze daar ook veel gebruik maken van het systeem van een accordeonlening, dat wijzelf ook hebben lopen.

Voor welke doelgroep is dit boek?

De doelgroep van die vastgoed-boek is zeer divers en elke groep op de vastgoedmarkt kan er zeker de nodige nuttige tips in vinden.

Zo hebben wij onze droomwoning in bezit en zie ik ons niet snel een 2de vastgoedeigendom verwerven. waar ik persoonlijk wel veel aan heb gehad is de aannemers-selectie die hij maakt en de vele praktische tips rond verbouwingswerken. Leuk om te zien, dat ik veel van zijn selectietips voor offertes zelf heb toegepast bij bvb. ons spouwmuurisolatie project.

Zoek je voor het eerst een huis/appartement te kopen, dan zullen de eerste hoofdstukken over het vinden van een droomhuis zeker van pas komen. Zo wordt er steeds op het concept van “de gouden vierkante kilometer” gehamerd, waarbij je vastgoedspecialist probeert te worden in een afgebakend gebied, waar je wilt gaan wonen. Ook de vele tips voor het bekomen van een banklening zijn meer dan een aanrader (spoiler: de beste rentevoeten krijg je zo vanaf begin januari tot het einde van Batibouw).

Heb je een 2de eigendom en wil je deze verhuren, dan ben je aan het juiste adres in de hoofdstukken over de selectie van huurders en de verschillende nachtmerrieverhalen.

Persoonlijk had ik dit boek graag gelezen voor we op vastgoedzoektocht waren vertrokken. Op enkele avonden tijd heb ik dit uitgelezen en alvast vele praktische tips mee kunnen nemen. Zeker een aanrader dus als cadeautip voor al die jonge koppels, die zonder veel kennis, op huizenjacht vertrekken. Natuurlijk aangevuld met online websites, zoals rodv.be.
rodv
Een tip voor iedereen met interesse in zijn financiële vrijheid is trouwens zijn nieuwsbrief met voorbeeldverhalen en bijkomende tips.

Waar te koop?

Naast in de boekhandels, kan je vastgoedboek natuurlijk online vinden. Het E-book kan je voor 15.99€ kopen bij Bol.com.
bol-vastgoed

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments