Update: blogpostje over het noorderlicht op 10 en 11 mei 2024 in België.

 

Deze blog is ook mijn persoonlijk archief en dus ook van speciale ruimtezaken die ik fotografeer. Zo was er in 2020 bijvoorbeeld een passerende komeet Neowise, in 2011 een bliksemnacht of hadden we in 2018 dan toch het geluk om noorderlicht te zien/fotograferen in Lapland (de vorige poging in IJsland was mislukt).

Er wordt veel gelachen met hoe Twitter (euhm X) aan het wegglijden is, maar 1 zaak doet dat medium wel super: een realtime stream bij events. Ik zag plots dat er meldingen waren van fotografisch noorderlicht (en in Nederland zelfs visueel noorderlicht) door een sterke zonnestorm. En jawel camera naar het Noorden en zelfs hier (met best wat direct lichtvervuiling) is het (zeer) zwak te zien. Al moet je wat geluk hebben met de vlagen noorderlicht die aankomen en terug weggaan.

Er zijn echt wel pareltjes gemaakt vanavond als je de foto’s op X ziet voorbijkomen.

 

Maar dus: dat hebben we ook eens van thuis gezien. 😉

 

 

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
6 maanden geleden

Blijkbaar is het van 2003 geleden dat het zo goed zichtbaar was in ons land.