Toen ik dit product voor een gadgetreview in handen kreeg (met dank aan de mensen bij Orange), viel de merknaam van het product direct sterk op.

Amaryllo is namelijk een gekende naam in mijn vroegere gps-windsurfwereldje en reeds in 2006 verscheen de triptracker gps aan de arm van vele windsurfers. De verwarring is trouwens volledig, daar de Amaryllo triptracker van amaryllo.com is en deze securitycamera van amaryllo.eu. 😉

Maar dus de iCam Plus?

De maker van deze remote controlled netwerkcamera zet vol in op een gamma van netwerkcamera’s (zie ook hun Kickstartercampagne). De iCam Plus is hierbij op de markt gezet als securityproduct, waarbij je dag/nacht steeds met je smartphone kan zien wat er voor de camera zich aan het afspelen is.

De iCam Plus ziet eruit als een Rubiks kubus en valt echt wel op met zijn uiterlijk en 360° draaiende behuizing.

amaryllo iCam plus

Opvallend is het feit dat er niet wordt gewerkt met een ip-adres/url, waar je de beelden kan zien (zie deze mooie blogpost over hoe onveilig sommige van die netwerkcamera’s zijn), maar met een app via een 256bit encrypted verbinding de livestream gaat bekijken.

Review van de iCam Plus

De installatie zelf is een fluitje van een cent na het downloaden van de app. Door het scannen van een gegenereerde QR-code wordt de koppeling tussen je smartphone en de iCam gemaakt, waarna je aan de slag kan (tip: ga zeker direct de iCam plus updaten naar de laatste firmware via de app).

Je kan de gemaakte beelden opslagen op de camera zelf (tot 32GB) of op de meegeleverde 15GB aan gratis storage op Google Drive.

Naast 2-way audio en audio-detectie heeft die IoT-gadget ook een mooie nachtcamera optie. Altijd leuk om te zien of onze goudvissen nu slapen of rondzwemmen ’s nachts. 😉

Onze vissen in het daglicht.
icam plus dagzicht

In het donker gaan de 8 infrarood leds aan. Onzichtbaar voor ons menselijk oog, maar de lens van bijvoorbeeld mijn smartphonecamera laat deze mooi zien.
icam plus nachtzicht infrarood

En dankzij de infrarood leds krijg je dan volgend nachtbeeld.
icam plus nachtzicht

Livestreaming via WebRCT

Door gebruik te maken van de WebRCT techniek (peer to peer livestreaming) zit er amper vertraging op de livestreams (deze technologie gebruikt Facebook bijvoorbeeld ook in Whatsapp en FB messenger).

Je kan dus via de app je livestream bekijken, maar dankzij de WebRCT techniek kan je ook in een Firefox browser je video zien in public/private mode. Via de muis kan ik zelfs de camera draaien en naar een andere positie brengen.
amaryllo livestreaming

En daar scheelt nu net 1 van de minpuntje. Een dergelijke netwerkcamera zou ik nog graag hebben om livestreams te kunnen gaan opzetten met bijvoorbeeld Facebook live video. Ideaal om met een matige internetconnectie toch eenvoudig een livestream te kunnen gaan doen en via een app de camera kunnen bewegen (en inzoomen, pannen,…). De iCam plus gaat namelijk naar gelang de connectie de videokwaliteit bijstellen (max resolutie 720P).

Je kan trouwens via de app tot 4 verschillende WIFI-netwerken toevoegen. Ideaal dus om de camera op verschillende plekken te gaan inzetten.

Alles zomaar filmbaar?

Deze iCam plus is voor mij ideaal inzetbaar als securitycamera in een kantoor of winkel om elke avond opgezet te worden en zijn ding te laten doen ‘ nachts en in het weekend.

Wie dit weekend mijn Instagram volgde, zag er iets passeren van een Gopro die naar het speelpleintje stond opgesteld. Gelet op de strenge privacywetten in ons land is dit niet wettelijk als ik hiervan geen melding maak.

Met deze securitycamera is dit dus hetzelfde. Is de openbare weg zichtbaar op de beelden, dan moet je deze camerapositie gaan registreren en aangeven bij de privacy commissie en zelfs volgend icoon gaan ophangen.

privacy camera

Disclosure
Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking, waarbij Dailybits een vorm van vergoeding heeft verkregen als #advertentie of #sponsored. De inhoudelijke uitwerking is nog steeds de verantwoordelijkheid van Dailybits. Meer informatie in de disclaimer (artikel 8).

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
7 jaren geleden

1 uitzondering om aan te geven bij de privacy commissie: wanneer je je eigen toegangsdeur/poort filmt.

Reply to  Michaël
7 jaren geleden

Goed om weten! Trouwens best leuk om die database met geregistreerde camera’s te bekijken.