Social media gebruiken blijft werken om de snelle evoluties wat te kunnen bijhouden. 1 van de meest fascinerende features van de afgelopen maanden is toch wel Instagram Stories.

Waar zelfs ik op een moment met Snapchat aan het experimenteren was, kwam FB met een beter kopie in zijn bestaande Instagram omgeving, wat leidde tot het indijken van de groei van concurrent Snapchat en nadien Snapchat stilaan doet doodbloeden.

Instagram Stories als intieme inkijk

Waar Instagram als snel groeiend visueel gericht social medium draaide rond de ideale foto, het kopen van fake volgers, dodgy tooltjes inzetten en andere “influencer marketing” ongein, is Instagram Stories voor mij een totaal andere wereld.

Ik merk dat ik het zelf, maar ook de mensen die ik volg, een intiemere en rauwere inkijk op je leven geven. En daar komt dan ook 1 van de problemen waarmee ik worstel. Ondertussen volg ik (@dailybits) best wat accounts op Instagram, maar heb ik niet altijd interesse in de intieme inkijk in verschillende van de accounts die ik volg. Ik wil wel hun gewone Instagram foto’s zien, maar niet hun inkijk.

Je kan stories van accounts ook negeren!

Waar de negeren-knop 1 van mijn favoriete hulpmiddelen is om mijn Twitter stream kwalitatief en behapbaar te houden, was ik nog niet op zoek gegaan naar een equivalent op Instagram.

Totdat Liesbeth (Digital doll/Boss bij Strong & Bold en mede-expert bij de Digitale Versnelling) afgelopen dinsdag deze handige optie via een Instagram video toonde.

Gewoon even drukken op een profielfoto in je Instagram Stories en je kan deze persoon “uitschakelen” en verbannen naar achter in de rij van je stories. Het werk wel niet handig om je hele stream te gaan opkuisen (daar de focus ook steeds naar achter in de rij wegspringt). Maar een half uurtje klikwerk in de zetel zorgde alvast voor een optimalisatie van mijn stream. 馃槈

Voor de iOS mensen
https://twitter.com/_janboden/status/893005492632596480

Enja dit zal een effect hebben op de views van vele stories, daar een view in Instagram Story reeds bij het tonen van een milliseconde van een story wordt meegeteld. Ook al ben je dus iedereen aan het skippen, toch zorg je mee voor een hogere view-count.

Ja marketeers/influencers, die view-counts zijn dus ook niet heilig/blind te vertrouwen. 馃槈

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments