In het afgelopen half jaar zijn er al verschillende blogboeken verschenen (zoals het How blogs work van Stéphanie) en nu is er een nieuwe toe te voegen in het rijtje: Make it, Blog it, Share it!

Dit boek brengt echter een totaal andere insteek, dan de andere blogboeken en dit kan je direct zien aan de schrijver en uitgever van dit blogboek. Dit blogboek komt voort uit de praktische school van Femma, wat de opvolger is van de Christelijke Arbeidersvrouwen vereniging, die zich de afgelopen jaren als vereniging volledig vernieuwd heeft.

Femma die een blogboek uitgeeft?

Waarom gaat Femma ineens een blogboek gaan uitgeven vragen andere bloggers zich af? Omdat de afgelopen jaren een ware revolutie is gebeurd in het bloglandschap met de opkomst van vele mamablogsters en andere vrouwelijke creatieve blogsters. Geen foto’s van trendy hipster koffiebars of reviews van de laatste gadgets, maar naai tutorials, zelfgemaakte juwelen en foto’s van de kindjes, véél foto’s van de kindjes. 😉

Een hele blogcommunity met overvolle reactiegedeelten onder blogposten, meetups, … Vorig jaar kwam ik op een dergelijke blogameetup terecht en ik wist even niet wat ik zag tov. de andere blogger meetups!

Dit boek “Make it, blog it, share it!” is dan ook gericht op deze niche van creatieve blogsters, waarbij de insteek van het boek hen meeneemt in het verbeteren van hun blog.

blogboek femma

Doorheen het boek tips en tricks over een nieuwe blog starten, een blog verbeteren, hoe omgaan met inkomsten tot tips over het maken van mooie productfoto’s voor je blog (met de badtruck voor het maken van low-budget productfoto’s).

Geen in diepte artikel, maar snelle praktische tips en links naar meer informatie. Ikzelf was na een avondje doorlezen doorheen het boek (122 blz).
blogboek femma 2

Tips en tricks van Dailybits

Tijdens een zomerse lunch zat ik vorig jaar een middag samen met 1 van de schrijfsters en mamablogster Lobke (van leukewereld.be). Een leuke lunch (ik zat toen al in mijn opzegperiode 😉 ), waarbij ik vele tips en tricks heb meegegeven, die door Lobke doorheen het boek zijn verwerkt.

 

femma blogboek 3

Op deze manier heb ik weer wat nuttige tips kunnen meegeven, die ons Belgische bloggerwereldje misschien wat hogerop kunnen brengen. Ik kan trouwens verklappen dat Femma bezig is met het organiseren van een volledig blogweekend in de lente met workshops en activiteiten.

Er zijn nu 3 blogboeken uitgekomen op minder dan 1 jaar tijd en ik heb ze hier alle drie liggen om te kunnen vergelijken. Ik moet toegeven dat visueel dit blogboek van Femma echt wel een winnaar is. De illustraties vind ik echt super passen bij het onderwerp en de sfeer, die ze willen bekomen. Waar het boek van Stéphanie een blik heeft geworpen in de interne keuken van een heel rij bloggers, is dit boek meer een doe-boek gericht op creatieve bloggers.

Dit blogboek van Femma is nu te koop bij Femma of bij de online shops voor een prijs rond €18 en wie weet kom ik je wel tegen op dat blogweekend? 😉

blogboek femma kopen

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments