Persoonlijke crossroads: Hallo Intracto!

Direct maar met een Thuis-quote van formaat starten (nu ik me toch als fan heb geout): “Graag zien is ook loslaten.” πŸ˜‰ Nadat gisteren mijn dailybits mailinglijst het nieuws kreeg, breng ik het nu ook hier.

Na meer dan 9 jaar bij de Cronos groep (stage bij Datamotive, 3 jaar Uptime en 6 jaar Flexso, zie linkedin profiel) is de beslissing midden mei gevallen om een volledig nieuwe loopbaanuitdaging aan te gaan. Diegene, die de afgelopen maanden 1 van mijn 15 presentaties of workshops gevolgd hebben, zullen wel gemerkt hebben hoe groot mijn passie voor de verschillende aspecten van online marketing is geworden.

De afgelopen maanden/jaren werd elk vrij avonduurtje of weekenduur (wanneer mijn vrouw een weekendshift had), dan ook gebruikt voor eigen experimenten. De laatste maanden was de focus er ook om workshops te geven en met mijn presentaties anderen in deze wondere wereld mee te nemen.

Het is dan ook een eerder logische stap, dat ik op een gegeven moment resoluut zou kiezen voor mijn passie en daarbij de nodige opofferingen zou willen doen (zoals uit de lucratieve SAP-sector stappen). Onderstaande HR-cartoon is 1 van de meest treffende infographics hierover.

work

Hallo Intracto!

Deze zomer start ik dan ook als voltijds online marketeer bij Intracto (sterk groeiend online/web agency gevestigd in Herentals). Een nieuwe wondere wereld, waarbij ik ipv. van het verdedigen van kosten van een HR-project, nu klanten zal kunnen overtuigen dat hun investering ook een directe return oplevert voor hen.

Om eerlijk te zijn, had ik het afgelopen jaar in mijn hoofd een shortlist met mogelijke aantrekkelijke werkgevers en als er dan een mogelijke kans vanop je mini-shortlist voorbijkomt, dan moet je durven springen.

Wat redenen voor mijn keuze voor hen:

 

Goede reminder trouwens voor iedereen die +100km van zijn woonlocatie gaat werken en dan klaagt dat hij teveel in de file staat naar zijn werk. Durf eens nadenken over je eigen mobiliteit en wat je ervoor over hebt! Mijn keuze voor een vaste werkplek op 20min. van mijn deur is een bewuste keuze hierin.

Door de jonge leeftijd bij Intracto, mogen de teamevents er ook zeker zijn (en dan spreken we nog niet over het teamevent 2 weekends geleden), wat ook uit onderstaande video duidelijk mag zijn. πŸ˜‰

Bye Flexso

Deze stap is dan ook een afscheid van Flexso, waar ik de afgelopen 6 jaar als SAP HR (Payroll) consultant aan de slag was en zorgde voor de remote interface/payroll support bij een 15tal klanten.

Dit persoonlijke SEO-projectje heb ik dan ook niet meer nodig (het was een leuke headhunter-lokker de afgelopen jaren πŸ˜‰ ).
saphrconsultant_klein

Ik denk niet dat ik ergens beter had kunnen zitten in de kleine SAP HR wereld in ons landje, dan bij Flexso van werkcultuur, projecten en collega’s (iets met gras, groener, overkant, draad, altijd, of toch niet). Dus de keuze maken, bracht toch even wat twijfel met zich mee. Bij het alvast opkuisen van mijn laptop zo nog wat leuk beeldmateriaal gevonden van een heimelijk gefilmde Harlem Shake met enkele collega’s (gefilmd op het bureau van de baas ‘s avonds), die we in 1 van de bedrijfspresentaties hebben kunnen smokkelen. Goodtimes! πŸ˜‰

Maar soms moet je gewoon springen en durven keuzes te maken.

Impact voor Dailybits?

De afgelopen maanden was ik reeds gestart met het afstoten van enkele activiteiten (zoals die kortingscodewebsite, waarmee ik tv-expert online kortingen was op Libelle TV πŸ˜‰ ) en me meer te concentreren op een beperkter aanbod van websites in mijn netwerk. Mijn websitenetwerk heb ik zo wat verkleind, maar ga ik zeker behouden voor alle soorten conversie/seo-experimenten (en mijn goudhaantjes hou ik natuurlijk dicht bij mij πŸ˜‰ ).

Sommige blogposten zullen hier misschien niet meer gaan verschijnen, maar eerder op de company blog van Intracto. Maar het goede nieuws is dan wel weer, dat ik me voltijds in online marketing en technische SEO kan gaan storten.

In de komende weken ga ik mijn Adwords certificatie behalen (leuk blogpostmateriaal voor hier natuurlijk) en me ook eens verdiepen in Drupal.

Intracto is namelijk een echte drupal bouwer, die ook teruggeeft aan de Drupal open-source community met begin juni een ware Drupal code sprint weekend (zoals Drupal oprichter Dries pas ook nog tot opriep in een persoonlijke blogpost).

Ook presentaties en workshops ga ik zeker nog verder uitbouwen, daar ik dit jaar zag als een leerjaar voor het durven geven van presentaties en het aanleren van de nodige skills hierin (waar zeker nog verbetering mogelijk is). Op deze centrale workshop/presentatie pagina, kan je ook steeds de aankomende data terugvinden.

De nieuwe kantoren van Intracto met bijhorende seminarie-ruimte gaan mogelijk dan ook een rol spelen hierin.

Die stap om in 2002 te beginnen bloggen als studentje heeft er dus voor gezorgd, dat ik 12 jaar later een droomjob heb kunnen krijgen. Van een onverwachte return gesproken. πŸ˜‰

Ook opvallend is, dat ik kies voor een nieuwe job op 20min. rijden van mijn woonplaats/geboortedorp, terwijl een groot deel van mijn vriendengroep de afgelopen jaren voor een job (en de liefde) enkele (tien)duizenden km’s zijn verhuisd. Ik ben nu dus helemaal de onder-de-kerktoren guy in de vriendengroep geworden. πŸ˜‰

Enja, mijn Quotes-board op Pinterest heeft wel wat favoriete quotes van mij voor dit crossroads-verhaal.
6384818cb6a970a080b29c3335038cdc

Gerelateerde berichten

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing voor tips, tricks en random stuff.

Abonneer
Abonneren op

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

40 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
6 jaren geleden

Boeiend verhaal!
Ik wens je alvast veel succes met je nieuwe job πŸ˜‰

6 jaren geleden

Hebt ge u al een Nerf-gun aangekocht? #beprepared

Justin
6 jaren geleden

Proficiat met de nieuwe job!

saravdv
6 jaren geleden

enorm veel succes gewenst Herman!
fijn om te lezen dat ook jij dankzij het bloggen je droomjob gevonden hebt!
“Ge gaat u amuseren!” en ook “Ge gaat dat geweldig goed doen!”

6 jaren geleden

Proficiat met de nieuwe job ! πŸ™‚

David
6 jaren geleden

Moet zeggen dat ik gisteren even verbaasd was van de mail, maar passie gaat boven alles! Geniet ervan, en de Quality time is onbetaalbaar

6 jaren geleden

Moedige keuze! Benieuwd naar het vervolg.

Niels
6 jaren geleden

Succes met de nieuwe job! Benieuwd wat dit zal geven voor je blog πŸ˜‰ !

6 jaren geleden

RT @Dailybits: Na 9 jaar @CronosGroep (6 jaar SAP payroll bij @FlexsoGroup) maak ik de overstap naar @Intracto! http://t.co/EXF4AAla5U #onl…

6 jaren geleden

Na 9 jaar @CronosGroep (6 jaar SAP payroll bij @FlexsoGroup) maak ik de overstap naar @Intracto! http://t.co/EXF4AAla5U #onlinemarketing

6 jaren geleden

@dailybits @cronosgroep @flexsogroup @intracto mooi! Veel succes bij Intracto!

6 jaren geleden

@Dailybits veel succes @Intracto !

6 jaren geleden

@Dailybits proficiat en veel plezier met de nieuwe job!

6 jaren geleden

@dailybits ola, serieuze switch! succes man!

6 jaren geleden

@Dailybits eindelijk in je natuurlijke habitat πŸ™‚ #goodluck

6 jaren geleden

@Dailybits Veel succes op je nieuwe ingeslagen weg!

6 jaren geleden

@Dailybits veel succes!

Katrien
6 jaren geleden

Proficiat!! Veel succes!

6 jaren geleden

Veel succes bij je nieuwe werkgever! Tof dat je de sprong durfde zetten en ik denk wel dat het u echt gaat liggen die job!

6 jaren geleden

Nice! Welcome to the dark side! ‘t Is hier vree plezant.

6 jaren geleden

Gefeliciteerd! Veel succes en werkplezier gewenst.

Jan
Reply to  Herman
6 jaren geleden

Gracias, thank you en bedankt. Ook aan Kay uiteraard. πŸ™‚

6 jaren geleden

@Intracto heeft er een topper bij! @Dailybits gl&hf.

Kevin Hermans
6 jaren geleden

Dappere en bewonderenswaardige keuze Herman. “life begins at the end of your comfort zone” wordt nogal vaak uitgesproken maar niet even vaak in praktijk omgezet. Veel plezier!

6 jaren geleden

Hoe zat dat met die chromecast? πŸ˜‰

6 jaren geleden

@Dailybits Jammer natuurlijk, maar veel succes bij @Intracto! We blijven je digitaal volgen πŸ™‚ ^Sanne

6 jaren geleden

Veel succes gewenst met je nieuwe job!

6 jaren geleden

van harte @Dailybits en @tomvm met jullie samenwerking!

6 jaren geleden

Veel succes daar! Ik nam 3 weken geleden ook een gelijkaardige stap en nog geen moment spijt van gehad πŸ˜‰

Alain Sips
6 jaren geleden

Ziet er als een mooie nieuwe stap uit, bij een interessant bedrijf! Veel succes met deze mooie uitdagingen!

twitter_nickvanranst
6 jaren geleden

Veel succes met je nieuwe uitdaging! Komt dik in orde! En hopelijk blijf je mij (en iedereen) verder inspireren met je artikels.

dries huybrechts
6 jaren geleden

Success herm! (zullen er binnenkort ene op drinken) En als IT’er werken onder de kerktoren of 10.000km van die kerktoren in principe is het overal mogelijk πŸ™‚

6 jaren geleden

3) 173 shares sinds gisteren: Persoonlijke crossroads: Hallo Intracto! @Dailybits @@Dailybits http://t.co/2LBfgkStYI

6 jaren geleden

@Dailybits Nice move! Veel succes!

6 jaren geleden

Proficiat Herman!
Veel succes in de nieuwe uitdaging πŸ™‚ Ik zou toch vechten voor een plekske aan’t raam πŸ˜€

6 jaren geleden

Persoonlijke crossroads: Hallo Intracto! http://t.co/4P6FMaiJog via @Dailybits

Tim
6 jaren geleden

Proficiat met de nieuwe job en veel succes!