Persoonlijke crossroads: Hallo Intracto!

Direct maar met een Thuis-quote van formaat starten (nu ik me toch als fan heb geout): “Graag zien is ook loslaten.” 😉 Nadat gisteren mijn dailybits mailinglijst het nieuws kreeg, breng ik het nu ook hier.

Na meer dan 9 jaar bij de Cronos groep (stage bij Datamotive, 3 jaar Uptime en 6 jaar Flexso, zie linkedin profiel) is de beslissing midden mei gevallen om een volledig nieuwe loopbaanuitdaging aan te gaan. Diegene, die de afgelopen maanden 1 van mijn 15 presentaties of workshops gevolgd hebben, zullen wel gemerkt hebben hoe groot mijn passie voor de verschillende aspecten van online marketing is geworden.

De afgelopen maanden/jaren werd elk vrij avonduurtje of weekenduur (wanneer mijn vrouw een weekendshift had), dan ook gebruikt voor eigen experimenten. De laatste maanden was de focus er ook om workshops te geven en met mijn presentaties anderen in deze wondere wereld mee te nemen.

Het is dan ook een eerder logische stap, dat ik op een gegeven moment resoluut zou kiezen voor mijn passie en daarbij de nodige opofferingen zou willen doen (zoals uit de lucratieve SAP-sector stappen). Onderstaande HR-cartoon is 1 van de meest treffende infographics hierover.

work

Hallo Intracto!

Deze zomer start ik dan ook als voltijds online marketeer bij Intracto (sterk groeiend online/web agency gevestigd in Herentals). Een nieuwe wondere wereld, waarbij ik ipv. van het verdedigen van kosten van een HR-project, nu klanten zal kunnen overtuigen dat hun investering ook een directe return oplevert voor hen.

Om eerlijk te zijn, had ik het afgelopen jaar in mijn hoofd een shortlist met mogelijke aantrekkelijke werkgevers en als er dan een mogelijke kans vanop je mini-shortlist voorbijkomt, dan moet je durven springen.

Wat redenen voor mijn keuze voor hen:

 

Goede reminder trouwens voor iedereen die +100km van zijn woonlocatie gaat werken en dan klaagt dat hij teveel in de file staat naar zijn werk. Durf eens nadenken over je eigen mobiliteit en wat je ervoor over hebt! Mijn keuze voor een vaste werkplek op 20min. van mijn deur is een bewuste keuze hierin.

Door de jonge leeftijd bij Intracto, mogen de teamevents er ook zeker zijn (en dan spreken we nog niet over het teamevent 2 weekends geleden), wat ook uit onderstaande video duidelijk mag zijn. 😉

Bye Flexso

Deze stap is dan ook een afscheid van Flexso, waar ik de afgelopen 6 jaar als SAP HR (Payroll) consultant aan de slag was en zorgde voor de remote interface/payroll support bij een 15tal klanten.

Dit persoonlijke SEO-projectje heb ik dan ook niet meer nodig (het was een leuke headhunter-lokker de afgelopen jaren 😉 ).
saphrconsultant_klein

Ik denk niet dat ik ergens beter had kunnen zitten in de kleine SAP HR wereld in ons landje, dan bij Flexso van werkcultuur, projecten en collega’s (iets met gras, groener, overkant, draad, altijd, of toch niet). Dus de keuze maken, bracht toch even wat twijfel met zich mee. Bij het alvast opkuisen van mijn laptop zo nog wat leuk beeldmateriaal gevonden van een heimelijk gefilmde Harlem Shake met enkele collega’s (gefilmd op het bureau van de baas ‘s avonds), die we in 1 van de bedrijfspresentaties hebben kunnen smokkelen. Goodtimes! 😉

Maar soms moet je gewoon springen en durven keuzes te maken.

Impact voor Dailybits?

De afgelopen maanden was ik reeds gestart met het afstoten van enkele activiteiten (zoals die kortingscodewebsite, waarmee ik tv-expert online kortingen was op Libelle TV 😉 ) en me meer te concentreren op een beperkter aanbod van websites in mijn netwerk. Mijn websitenetwerk heb ik zo wat verkleind, maar ga ik zeker behouden voor alle soorten conversie/seo-experimenten (en mijn goudhaantjes hou ik natuurlijk dicht bij mij 😉 ).

Sommige blogposten zullen hier misschien niet meer gaan verschijnen, maar eerder op de company blog van Intracto. Maar het goede nieuws is dan wel weer, dat ik me voltijds in online marketing en technische SEO kan gaan storten.

In de komende weken ga ik mijn Adwords certificatie behalen (leuk blogpostmateriaal voor hier natuurlijk) en me ook eens verdiepen in Drupal.

Intracto is namelijk een echte drupal bouwer, die ook teruggeeft aan de Drupal open-source community met begin juni een ware Drupal code sprint weekend (zoals Drupal oprichter Dries pas ook nog tot opriep in een persoonlijke blogpost).

Ook presentaties en workshops ga ik zeker nog verder uitbouwen, daar ik dit jaar zag als een leerjaar voor het durven geven van presentaties en het aanleren van de nodige skills hierin (waar zeker nog verbetering mogelijk is). Op deze centrale workshop/presentatie pagina, kan je ook steeds de aankomende data terugvinden.

De nieuwe kantoren van Intracto met bijhorende seminarie-ruimte gaan mogelijk dan ook een rol spelen hierin.

Die stap om in 2002 te beginnen bloggen als studentje heeft er dus voor gezorgd, dat ik 12 jaar later een droomjob heb kunnen krijgen. Van een onverwachte return gesproken. 😉

Ook opvallend is, dat ik kies voor een nieuwe job op 20min. rijden van mijn woonplaats/geboortedorp, terwijl een groot deel van mijn vriendengroep de afgelopen jaren voor een job (en de liefde) enkele (tien)duizenden km’s zijn verhuisd. Ik ben nu dus helemaal de onder-de-kerktoren guy in de vriendengroep geworden. 😉

Enja, mijn Quotes-board op Pinterest heeft wel wat favoriete quotes van mij voor dit crossroads-verhaal.
6384818cb6a970a080b29c3335038cdc

Gerelateerde berichten

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.