Afgelopen donderdag een dagje extra SEO/SEA searchgeek kennis opgedaan op het gespecialiseerde search marketingevent in Amsterdam Friends of Search.

Daar ik (en nog 2 collega’s) geen zin hadden in het opstaan om half 6u. ’s morgens om er tijdig te geraken, verkozen we de businesstrip versie met een nachtje in 1 van de hotels in Amsterdam.

Na de werkdag doorgereden en na 20u aangekomen aan de noordrand van Amsterdam in het Ibis Amsterdam City West hotel. Voor snelle sleep-and-run hotelacties ben ik altijd al fan geweest van de Ibis hotelketen. Zo verbleef ik al in de typische Accor/Ibis hotels onderweg tijdens windsurftripjes naar Gruissan, staycation in Brussel op de terugweg van een shortski naar het zwarte woud.

Je kan steeds een kraaknette hotelkamer verwachten met goed bed (mij meer waard dan de lage prijs van 1 of ander hostel of goedkoop hotel). Met een prijs van €59 per nacht is het echt een goede prijs/kwaliteit hoteloplossing.
ibis city west amsterdam

ibis city west amsterdam inkomhal

We waren als online techy fans echt onder de indruk van de projectie in de receptie op de kasten achter de bali. 2 projectoren gaven daar een continue flow van info. Super gedaan en geeft wel wat ideetjes om zelf ook eens wat mee te gaan spelen in ons nieuw bedrijfsgebouw.

ibis city west amsterdam receptie

Je weet dat je trouwens in een toeristenhotel in Amsterdam logeert, als je dergelijke bordjes kan terugvinden op je kamerdeur. 😉

Uber Amsterdam time!

Daar we dan toch voor een snelle sleep-and-run businesstrip in Amsterdam zaten, maar ineens met 3 de wondere wereld van Uber gebruikt voor onze verplaatsingen. De grote parking onder het hotel was namelijk gratis te gebruiken en zo diende ik niet zelf het drukke stadscentrum in te rijden richting de conferentie.

Maak een Uber-account aan (via mijn invitecode krijg je 10euro gratis krediet), installeer de app en roep een Ubertaxi op, ga naar buiten als je de taxi in de app ziet komen aanrijden. Dit is gewoon taxi’s gebruiken, zoals het hoort.

Woensdagavond eerst maar eens Uberpop gebruikt. Bij Uberpop klussen gewone particulieren met hun eigen auto (een Seat’tje in ons geval) wat bij als taxi-chauffeur. Deze versie van Uber hebben we ook in Brussel en is zowel in Amsterdam als Brussel ondertussen illegaal.

Onze Uberpop-chauffeur vertelde over de vele controles de afgelopen weken (met hoge boetes tot gevolg). Donderdag was er net een hele dag actie gevoerd in Den Haag door de gewone taxichauffeurs, dus onze chauffeur was extra zenuwachtig.
uber pop

Ikzelf heb ook wel een dubbel gevoel bij deze bijklussende particulieren, maar moet toegeven dat het leuk praten was over o.a. de vele schietpartijen de laatste weken. Goed gelachen toen we Krakkakaa vernoemden. Bekijk zeker even dit onderstaande filmpje, want dit is echt het beste getuigeninterview van het jaar. 😉

Een avondje Amsterdam mooi afgesloten in het café aan het Vlaamse cultuurhuis waar we beter bier vonden dan de traditionele Heineken in de andere café’s. 😉

Donderdag hebben we dan tweemaal Uber Black gebruikt. De luxe Chrysler 300 en Mercedes E werden bestuurd door legale taxichauffeurs en is dan ook een stuk duurder, dan de Uber Pop (€18 ipv. €9).
Uber black amsterdam

Op het einde van de rit krijg je betalingsmelding in de app en nadien in je mailbox factuurtje en het kaartje van de afgelegde weg.

Wat een super userervaring tov. een gewone (norse/overpaid/schimmige) taxi! Uber is nu actief in 4 Nederlandse steden en vooral het traject naar Schiphol is een veelgevraagd traject voor hen (zoals het ook in Brussel veel goedkoper is dan bvb. de NMBS 😉 ).

Travelhack uitsmijter

Ben je ooit je lader vergeten of zit je in een land met ander type stopcontacten, gebruik dan de USB-poort op je hotelkamertv voor het opladen van je usb-powered gadgets. Het gaat wat trager, maar werkt wel perfect.

De usbpoort op de tv blijft toch een travelhackertip voor opladen van smartphone op hotel. 😉 #accor

Een foto die is geplaatst door Herman Maes (@dailybits) op

Disclosure
Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking, waarbij Dailybits een vorm van vergoeding heeft verkregen als #advertentie of #sponsored. De inhoudelijke uitwerking is nog steeds de verantwoordelijkheid van Dailybits. Meer informatie in de disclaimer (artikel 8).

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments