Zo van die zotte taxiritjes, dat heb ik al wel eens een paar keer mogen ondervinden. Of het nu een taxi brousse was van Noord Senegal naar Zuid-Senegal (met 4 platte banden en oplichterij aan de grens in Gambia), een rit in de Indische verkeershel, een zeer foute taxirit na een bloggerevent in Carré, ’s nachts door de Egyptische woestijn op surftrip in een jeep zonder lichten, de nodige Uber taxiritjes…. 

Ikzelf ben geen liefhebber van motors en heb dan ook nog nooit achterop een motor meegereden, maar vandaag brak nood wet.

Voor een korte klantmeeting gisteren even op en af naar Parijs gegaan en door een combinatie van vertraging met de Thalys en een stilstaand Parijs, ging ik volgens Google maps gegarandeerd te laat zijn op de meeting (18km van Paris Nord).

Mototaxi dan maar

Toevallig had ik in een twitterdiscussie vorige week de mototaxi tip zien voorbijkomen. Van die zware scooters/motors, waar je achterop doorheen het verkeer in Parijs knalt.

Even alle moed bij elkaar genomen en de hustlers aan de taxistand hun ding laten doen. Motorhelm op, laptoptas in de motorbak, motorvest aan en opstappen maar.
https://www.instagram.com/p/BHcawbOD91e/?taken-by=dailybits

Wat volgde was een race door het Parijse verkeer met het inhalen van rijen auto’s al spookrijdend, slalommen op de Périphérique, op een 3-baansvak weg met 4 rijen auto’s er toch tussen wringen, wat tikjes tegen zijspiegels,…

Het moet gezegd worden, ik was stipt op tijd bij de klant (waar ik op de terugweg met een gewone taxi er dubbel zo lang over heb gedaan) en ik heb genoeg adrenaline erbij om nog enkele dagen wakker te kunnen blijven.

Samengevat:

  • Ideaal om snel ergens naartoe te gaan als zakenreiziger.
  • Ze kunnen tot een vliegtuig handbagage meenemen in hun bak.
  • Je krijgt integraalhelm, haarnetje, motorjas. Handig als je kostuumvest aanhebt, zoals ik.
  • Je hebt ook een Goretex deken over je benen. Blijkbaar ook vooral voor vrouwen met een rokje.
  • De prijs was wel heel discutabel, daar de prijs echt overdreven was tov. de trage taxirit. Dus wijze les, fix een prijs vooraf, want ze hebben geen teller. Ik lees overal dat ze 25-50% duurder zijn dan gewone taxi.
  • Met een geschreven factuur en via een smartphone app kon ik via visakaart betalen.

Maar neen dat doen we dus nooit meer! Toch niet in Parijs. 😉

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments