Must see docu: Page one – Inside The New York Times

Gisterenavond de tijd gemaakt om even rustig de docu “Page one – Inside the New York Times” te kijken. Vanuit het binnenste van de redactie van de The New York Times wordt er kritisch stilgestaan bij de toekomst van het medium kranten in de veranderende media wereld.

Enkele weken geleden was deze docu reeds in Panorama te zien, maar door een foutje van onze digicorder was deze niet goed opgenomen. Vreemd genoeg was deze docu niet op te vragen via “Ooit gemist” (ik wilde er zelfs voor betalen), dus diende ik wel de andere weg op te gaan, via die “geblokkeerde” website… (tekenend hoe de media-wereld nog niet heeft kunnen inzien, dat de huidige consument toch hetgeen zal vinden, wat hij zoekt).
Trailer van de docu


Daarnaast ben ik momenteel ook aan het lezen in het boek van de Hyves-oprichters en in het Media Morgen boek van Jo Caudron, dat ook gaat over de veranderende media-wereld.

De inzichten van beide boeken komen mooi terug in de docu, waar de gevestigde (oude) journalisten moeite hebben met het aanvaarden van de pletwals van de nieuwe media-golven komende van de jonge startups. Waar die oude krokodillen zich ook op Twitter moeten gaan begeven, succesvolle online bloggers worden aangetrokken als vaste redacteur en de beruchte installatie van de pay-wall.

Ook deze week zagen we in ons kleine landje een mooi voorbeeld van deze tegenstelling met de hele rel omtrent de een tweet met foto door @jcaudron van een verkeersovertreding. De privacy-comissie natuurlijk direct op zijn achterste poten…

Jo Caudron heeft al toegegeven, dat hij in de fout ging door een foto te maken al rijdende, maar dat hij nu hoopt dat het debat kan gevoerd worden omtrent online en privacy-issues.
page one - The New York Times


Gerelateerde berichten

Herman Maes - online marketeer seo freelancer

Herman Maes

Online marketeer en (tech)blogger sinds 2002. Freelancer (SEO en Digital marketing) met Dailybits als SEO/Hubspot/Marketing Technology Teamlead en thuis de papa van een zoon en een dochter.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing met een behind-the-scene blik.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *