Op 1 januari aan de ontbijttafel startte ons plan met het nakijken van de sneeuwberichten in de regio van een Duitse vriend die oudjaar mee had gevierd. Enkele dagen later al werd het werkelijkheid en vrijdagavond waren we dus op weg richting het Zwarte woud (remember deze tv-serie) voor wat sneeuw-actie.

In totaal 650km bollen via Luxemburg & Straatsburg en door wat lichte sneeuwval op het einde van de rit hebben we toch een 7-tal uren gereden naar ons einddoel in het Zwarte woud. Daar in het land waar alle wegen leiden naar Ausfahrt… 😉
Feldberg shortski
Feldberg shortski

Zaterdag zijn we dan eerst even gaan shoppen voor Karlien. Omdat de prijzen in de skishops daar gevoelig lager liggen, hebben we een investering in de Duitse economie gedaan en zijn we nu helemaal gesteld voor meer winter-actie.

Met mijn gloednieuw board en Karlien haar nieuw ski-materiaal zijn we uitgeweken naar een plaatselijke skipiste op 900m hoogte: 1 ankerlift naar boven (wat zorgde voor de nodige frustratie bij mij), amper volk op de piste, 3,5€/persoon voor een namiddag skiplezier en nog vele stukken ongerepte poedersneeuw. Ideale condities dus om ons materiaal wat gewoon te geraken en sneeuwfun te hebben nadien (inclusief het losduwen van mijn auto).

Op zondag zijn we dan naar Feldberg gegaan. Feldberg is met zijn 1493m de hoogste berg van het Zwarte woud en heeft in totaal 55km aan pistes (zie skipiste-fiche op wintersporters.nl: Feldberg). Wij zijn naar de rechtse pistes gegaan waar er ook 2 zetelliften zijn. De zetellift naar de hoogste piste was niet werkzaam, dus het was aanschuiven geblazen aan de 2-persoons zetellift, die ons naar de start van 2 oranje-pistes bracht.

Feldberg shortski

Meer dan genoeg om ons goed te amuseren en vooral voor mezelf super veel vooruitgang te boeken. Op het einde moest Karlien hard haar best doen om me te kunnen volgen op de piste. Stoked! Ook leuk om de rand van de pistes even te verkennen en door de super poedersneeuw te gaan. Wat een zaligheid vergeleken met de pistes die ik tot hiertoe heb mogen beleven.
Feldberg shortski
Feldberg shortski

Overnachten in en rond Feldberg

Rond de Feldberg kan je talloze plaatselijke pensions en hotels vinden voor een gezellige overnachtingen van 1 of meerdere nachten.

Zelf hadden we het geluk om bij de plaatselijke vriend te kunnen overnachten, maar de pensions zijn zeker een aanrader!

Conclusie Feldberg shortski

Voor een shortski-weekend is Feldberg toch een eind rijden en is Winterberg veel dichterbij (zie onze shortski-trip naar Willingen). Wij hebben dit opgelost door bij het terugkeren in Luxemburg te overnachten in een spotgoedkoop Etap hotel (39€), zodat we na 2 dagen sneeuw niet 6u. lang moesten rijden.

Verwacht geen hypermodern gebied, maar de prijzen zijn er dan ook naar en van de vriendelijkheid en properheid kunnen bijvoorbeeld de Belgische piste van de skipiste Baraque Fraiture nog veel leren!

Je kan in Feldberg werken met uren-skipassen (2u. = 18€) of zogenaamde punten-skipassen, waarbij elke liftbeurt punten eraf gaat halen. Ook de plaatselijke skipiste werkte met een dergelijke puntenkaart en deze lag zelfs gewoon aan de kassa, zodat we enkel onze naam dienden te zeggen en we met 4 personen 1 puntenkaart mochten delen.

Feldberg shortski
Feldberg shortski

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
WouterD
12 jaren geleden

Mooi mooi!
Maar waar zijn de GPS resultaten? 😉

12 jaren geleden

Op 2 vorige shortski’s naar de alpen al een gebroken hand en gekneusde pols als beginnende snowboarder, dus geen gps om in de winter en gewoon genieten…. 😉

Yves
12 jaren geleden

Ah Feldberg; mijn eerste snowboard-ervaring 🙂
Binnen een maandje is het mijnen toer; can’t wait!

Kristof
12 jaren geleden

Leuk verslagje herman, voor alle liefhebbers die meer willen weten over Am Feldberg:
http://www.wintersporters.nl/skigebieden/amfeldberg

herman dailybits
12 jaren geleden

Kristof heb ineens die link mee in artikel verwerkt. 😉

WouterD
12 jaren geleden

Originally Posted By YvesBinnen een maandje is het mijnen toer; can’t wait!

+1 Eens gaan zien hoe snel *ik* op deze piste beneden geraak http://www.youtube.com/watch?v=V_gSVei52Us