Wanneer je eens wat social media mensen in real life wilt spreken, dan zijn het leuke weken.

Vrijdagavond organiseerde Elke en Niel een leuke #BBQR in de Antwerpse locatie van Idealabs, waarop meer dan 400 actieve social media gebruikers afkwamen en wat een meer dan geslaagd event was (waarmee ook nog eens 2026€ werd opgehaald voor het one laptop per child project). Top dat ze dit op een dergelijk korte periode georganiseerd kregen (en last minute was ik dan ook snel bereid om nog even ergens een factuurtje van de discobar dicht te rijden als support).

Gisterenavond was het dan de beurt aan de kloutparty van Infectmedia/Ransbottyn (Mr. privacy is for losers) in de Antwerpse Kube8. Een event dat de afgelopen weken zorgde voor de nodige polemiek bij voor en tegenstanders van het concept. De Kloutscore is één of ander algoritme waarmee men probeert je online influence te gaan uitdrukken in een getal.

Dit is natuurlijk niet meer dan een relatief cijfer zoals de Nederlandse gastspreker @jwalphenaar (zie smc03 editie 2) terecht opmerkt.

De aanloop naar de Kloutparty

Verschillende marketeers/notoire negativisten waren er snel bij om te laten weten dat het concept volgens hen totaal fout en verwerpelijk was (viel me trouwens op dat er veel Gentse kritiek was), anderen relativeerden het hele gebeuren en zagen er gelukkig de humor wel van in.


https://twitter.com/Bert_VK/status/372332372303163394

Zelfs Radio1 bracht er een item en interview met Cain over en ook de Standaard was er weer snel bij om dit twitter-gebeuren te gaan plaatsen op hun website…

Op de kloutparty zelfs was er zowel VTM als VRT, daar ze mooi tegen elkaar uit waren gespeeld door de hele online polemiek (alweer dankt Cain de criticasters).

Zo werd de hashtag #kloutparty de hele dag een trending topic in België op Twitter en groeide de buzz boven het event uit.
twitter trends

Wat was de kloutparty nu echt?

De (gratis) co-working locatie van Kube8 met hun rooftop bar tak is meer dan een mooie locatie voor een netwerking event (door de 3 verdiepingen was er alvast meer ruimte dan op de BBQR locatie). Dat Cain met deze SMC03-events erin slaagt om Kube8 onder de aandacht te brengen (van de juiste doelgroep van mensen), kan je zeker niet ontkennen.

Het hele klout-concept met verschillende verdiepingen en verschillende perks was niet meer dan een leuke gimmick geweest om de buzz te verhogen, daar iedereen gelijk was en mocht proeven van de kreeft, de oesters,…
https://twitter.com/ransbottyn/statuses/372051452505899008
INDERDAAD uw KLOUT-SCORE was totaal NIET van belang… 😉

Enige voorkeursbehandeling was er voor de 2 klout-toppers, daar Bart Lapers (@fotograaf) en Bart De Waele (@netlash) per limo werden opgehaald. Meer dan terecht, want voor beiden heb ik VEEL respect voor hun online & offline aanwezigheid.

Voor mij persoonlijk was het event meer dan geslaagd, ik had leuke gesprekken met Yves van nodesktophero.be, Bart van Barvee.be, Tim van unexpected.be, Bruno van BVLG, Koen van Kodel.be, @highflydotbe, ik zag de drone van Stefaan vliegen, Bart van netlash, De Travelmagic guys @fotograaf en @ThijsFeryn gaven me advies over mijn kredietkaartenstrategie, Sara van saravdv.be, Bart Stoffels, Hannes van Likemyride en UglyBelgianHouses, Steven boskabout, @davy_buntinx, Stijn van aardling.com, An-Sofie van glamandbeauty.be, Kelly van sobuzzy.be & thehotel, Luc @NozzleChief, sterke verhalen van justGuidoooh mogen horen, een hoop Cronos collega’s, de royalty’s mogen horen van @ibert zijn marketing boek, Robert (die met zijn schoenen in het Topstarter tv-programma)….

Een mooie verzameling online knallers bijeen dus en super om mensen aan elkaar voor te stellen en direct mogelijke online samenwerkingen te zien groeien, wat de kracht is van een dergelijk event.

Mooie quote van Stefaan in de comments hieronder:

“Ik zie het nu vooral als een manier waarop ik ook eens het netwerk van mijn netwerk zie en zo de nodige nieuwe contacten kan leggen.”

Dus hierbij dankt Cain iedereen om alles mee te hypen (vooral de haters waren nodig om de buzz wat te laten groeien 😉 ). Wie er was had een leuke netwerkingavond. Overdreven sponsoruitingen heb ik zeker niet gezien, buiten de gintonicshop, de traiteur & oesterbar en eventueel Vedett.
Update uit de comments: Blijkbaar was gintin.be te onopvallend aanwezig met als sponsor en was vooral hun super viskes-toog een te grote eye-catcher.;-)

Wie er niet was, zie ik misschien volgende maand op het volgende #SMC03 event (zie verslag editie 1 #smc03 en verslag editie 2 #smc03)?
Natuurlijk eindigen alle feestjes de laatste tijd in Antwerpen met een klacht van de buren en bijhorend bezoek.


Enja help die Hannes eens met een like.

Share.

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

26 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments