Wanneer je eens wat social media mensen in real life wilt spreken, dan zijn het leuke weken.

Vrijdagavond organiseerde Elke en Niel een leuke #BBQR in de Antwerpse locatie van Idealabs, waarop meer dan 400 actieve social media gebruikers afkwamen en wat een meer dan geslaagd event was (waarmee ook nog eens 2026€ werd opgehaald voor het one laptop per child project). Top dat ze dit op een dergelijk korte periode georganiseerd kregen (en last minute was ik dan ook snel bereid om nog even ergens een factuurtje van de discobar dicht te rijden als support).

Gisterenavond was het dan de beurt aan de kloutparty van Infectmedia/Ransbottyn (Mr. privacy is for losers) in de Antwerpse Kube8. Een event dat de afgelopen weken zorgde voor de nodige polemiek bij voor en tegenstanders van het concept. De Kloutscore is één of ander algoritme waarmee men probeert je online influence te gaan uitdrukken in een getal.

Dit is natuurlijk niet meer dan een relatief cijfer zoals de Nederlandse gastspreker @jwalphenaar (zie smc03 editie 2) terecht opmerkt.

De aanloop naar de Kloutparty

Verschillende marketeers/notoire negativisten waren er snel bij om te laten weten dat het concept volgens hen totaal fout en verwerpelijk was (viel me trouwens op dat er veel Gentse kritiek was), anderen relativeerden het hele gebeuren en zagen er gelukkig de humor wel van in.


https://twitter.com/Bert_VK/status/372332372303163394

Zelfs Radio1 bracht er een item en interview met Cain over en ook de Standaard was er weer snel bij om dit twitter-gebeuren te gaan plaatsen op hun website…

Op de kloutparty zelfs was er zowel VTM als VRT, daar ze mooi tegen elkaar uit waren gespeeld door de hele online polemiek (alweer dankt Cain de criticasters).

Zo werd de hashtag #kloutparty de hele dag een trending topic in België op Twitter en groeide de buzz boven het event uit.
twitter trends

Wat was de kloutparty nu echt?

De (gratis) co-working locatie van Kube8 met hun rooftop bar tak is meer dan een mooie locatie voor een netwerking event (door de 3 verdiepingen was er alvast meer ruimte dan op de BBQR locatie). Dat Cain met deze SMC03-events erin slaagt om Kube8 onder de aandacht te brengen (van de juiste doelgroep van mensen), kan je zeker niet ontkennen.

Het hele klout-concept met verschillende verdiepingen en verschillende perks was niet meer dan een leuke gimmick geweest om de buzz te verhogen, daar iedereen gelijk was en mocht proeven van de kreeft, de oesters,…
https://twitter.com/ransbottyn/statuses/372051452505899008
INDERDAAD uw KLOUT-SCORE was totaal NIET van belang… 😉

Enige voorkeursbehandeling was er voor de 2 klout-toppers, daar Bart Lapers (@fotograaf) en Bart De Waele (@netlash) per limo werden opgehaald. Meer dan terecht, want voor beiden heb ik VEEL respect voor hun online & offline aanwezigheid.

Voor mij persoonlijk was het event meer dan geslaagd, ik had leuke gesprekken met Yves van nodesktophero.be, Bart van Barvee.be, Tim van unexpected.be, Bruno van BVLG, Koen van Kodel.be, @highflydotbe, ik zag de drone van Stefaan vliegen, Bart van netlash, De Travelmagic guys @fotograaf en @ThijsFeryn gaven me advies over mijn kredietkaartenstrategie, Sara van saravdv.be, Bart Stoffels, Hannes van Likemyride en UglyBelgianHouses, Steven boskabout, @davy_buntinx, Stijn van aardling.com, An-Sofie van glamandbeauty.be, Kelly van sobuzzy.be & thehotel, Luc @NozzleChief, sterke verhalen van justGuidoooh mogen horen, een hoop Cronos collega’s, de royalty’s mogen horen van @ibert zijn marketing boek, Robert (die met zijn schoenen in het Topstarter tv-programma)….

Een mooie verzameling online knallers bijeen dus en super om mensen aan elkaar voor te stellen en direct mogelijke online samenwerkingen te zien groeien, wat de kracht is van een dergelijk event.

Mooie quote van Stefaan in de comments hieronder:

“Ik zie het nu vooral als een manier waarop ik ook eens het netwerk van mijn netwerk zie en zo de nodige nieuwe contacten kan leggen.”

Dus hierbij dankt Cain iedereen om alles mee te hypen (vooral de haters waren nodig om de buzz wat te laten groeien 😉 ). Wie er was had een leuke netwerkingavond. Overdreven sponsoruitingen heb ik zeker niet gezien, buiten de gintonicshop, de traiteur & oesterbar en eventueel Vedett.
Update uit de comments: Blijkbaar was gintin.be te onopvallend aanwezig met als sponsor en was vooral hun super viskes-toog een te grote eye-catcher.;-)

Wie er niet was, zie ik misschien volgende maand op het volgende #SMC03 event (zie verslag editie 1 #smc03 en verslag editie 2 #smc03)?
Natuurlijk eindigen alle feestjes de laatste tijd in Antwerpen met een klacht van de buren en bijhorend bezoek.


Enja help die Hannes eens met een like.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

26 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
10 jaren geleden

Honderd procent mee eens.

10 jaren geleden

Had mij ingeschreven, maar toch niet gegaan en niets gemist dus…

Zoals ik toch verwacht had, was die Kloutparty veel te overrated, met veel te veel gehype en weinig inhoud…

Onwaarschijnlijk hoeveel mensen en vooral de klassieke media (krant, radio, TV) zich in de luren laten leggen door de Ransbottyn zijn marketing strategie…
Dit laat nog maar eens zien, hoe erg het gesteld is met de journalistiek in Vlaanderen….
Van de minste scheet wordt tegenwoordig een olifant gemaakt… 😉

Reply to  Herman
10 jaren geleden

Ik heb niks tegen netwerken hé Herm ! 😉
Ge hebt een punt, het is inderaad wat je er zelf van maakt…

Maar ik had inderdaad een spectaculair superdecadent feestje verwacht en dat bedoel ik dus ook met weinig “inhoud”… Het gevoel overheerst van: “was het het dat maar”… 😉

Voor mij komt het voornamelijk over als een “gewoon” netwerkevent, waarbij de Tweeps / “radio-tv-kranten” zich toch vrij doorzichtig / gemakkelijk voor de kar laten spannen van Ransbottyn / Infect Media, om de sponsors wat subtiele gratis reclame te bezorgen… 😉

Niks op tegen uiteraard, wie zegt er nu neen tegen iets gratis (ik ook niet), maar ik had er persoonlijk meer van verwacht afgaande op foto’s, commentaren, reports… 🙂

Jessica
Reply to  Michaël
10 jaren geleden

Ik had mij ingeschreven, ben wél gegaan, maar heb ook niets gemist. Ik ben het volledig met je eens, compleet overrated was het (om 21u was er geen kat meer – en alcohol heb ik niet gevonden 😉 ) maar je kan niet ontkennen dat de Cain z’n doel bereikt heeft… 😉

Stefaan Lesage
10 jaren geleden

Ik deel volledig uw mening … Het elite gedoe waar de nay sayers het over hadden was er totaal niet. Ik heb op de ganse Kloutparty niemand gezien die het kleur van zijn bandje most tonen om een oester te krijgen of wat van de kreeft te mogen proeven.

Ik persoonlijk heb tot nu toe deze feestjes en events meestal aan mij voorbij laten gaan … volledig onterecht weet ik nu. Want het is inderdaad op van die netwerk events dat contacten worden gelegd en andere mensen weten waar jij mee bezig bent. Ik zie het nu vooral als een manier waarop ik ook eens het netwerk van mijn netwerk zie en zo de nodige nieuwe contacten kan leggen.

Amedee
Reply to  Stefaan Lesage
10 jaren geleden

Spijtig dat er geen barcamps meer zijn want daarop wordt er ook genetwerkt EN het is nog eens interessant ook!

Gert Leroy
10 jaren geleden

Ik vraag me enkel af wat de niet-professional hiervan denkt. De gemiddelde vlaamse ondernemer, kmo bedrijfsleider, zelfstandige, .. die nog niet met sociale media aan de slag gegaan is en met 1001 vragen zit omtrent digitale marketing en sociale media. Het zijn deze mensen die WIJ – jij en ik – moeten overtuigen om met ons in zee te gaan en hun sociale media marketing uit te bouwen. Ik vrees dat zo een feestje – dat in de media toch niet bepaald op positieve manier werd weergegeven – de kloof tussen de niet digitale ondernemer en de social media professional alleen maar groter zal maken.

Reply to  Gert Leroy
10 jaren geleden

So true!

Reply to  Gert Leroy
10 jaren geleden

Ik geloof niet dat je daar schrik van moet hebben. De niet-digitale ondernemer zal dit maar een paar keer zien passeren hebben als een faits-divers. No worries 🙂

Peter De Bruyn
10 jaren geleden

“De Kloutscore is één of ander algoritme waarmee men probeert je online influence te gaan uitdrukken in een getal.” Is dat niet zoveel als zeggen: we weten eigenlijk niet wat Kloutscore is en het maakt ons ook niet uit wat het is. Als we maar een reden hebben om eens in het echt te netwerken i.p.v. op een schermpje 😉

Als men lering trekt uit dit eerste event en men niet alleen Cain als organisator opvoert, kan dit uitgroeien tot een serieus social media event. Anders wordt het een bal der bals.

Peter De Bruyn
Reply to  Herman
10 jaren geleden

Klopt, maar in Vlaanderen is het nu eenmaal niet belangrijk wat je zegt, wel wie wat zegt. Ik ben ervan overtuigd dat er behoorlijk minder negatieve kritiek (en wellicht meer volk was geweest) indien hierover vooraf was nagedacht.

Reply to  Peter De Bruyn
10 jaren geleden

Ik denk dat er net heel goed is over nagedacht. De negatieve insteek was perfect om zoveel aandacht voor zijn coworking space te genereren… Wie zegt dat hij/ze uberhaupt hét social media event willen creëren?

10 jaren geleden

Best grappig…bij onderstaand item via #kloutparty staat een foto van onze toog en we zijn zowat het enige bedrijf dat niet in je recensie voorkomt…we moeten dringend aan onze PR beginnen werken dus! 😉

The Other Agency via Dailybits
Voor zij die willen weten wat de #Kloutparty nu echt inhield! Perfect samenvattend artikel door Dailybits!

#SMC03 Kloutparty – wat het nu echt was – Dailybits.be weblog
https://www.dailybits.be
Wanneer je eens wat social media mensen in real life wilt spreken, dan zijn het leuke weken. Vrijdagavond organiseerde Elke en Niel een leuke #BBQR, waarop

Boleet
10 jaren geleden

Cain heeft een kleine piet en een ongelooflijke compensatiedrang. Het eerste weet ik van een ex van hem, het tweede ervaar ik dagelijks

Reply to  Herman
10 jaren geleden

Geniale comeback 🙂

Joel Weyers
10 jaren geleden

Mooi artikel. Was zelf aanwezig en heb een reuze tijd gehad.

Best leuk dat één van mijn foto’s gebruikt is.

Peter
10 jaren geleden

je moet het maar doen, gratis eten en drinken voor +300 mensen en er zelf nog beter van worden ook
#chapeau
verder snap ik vooral de kritiek niet van die “social media experts”, sorry Gert, die geloven dat dit hun werk bemoeilijkt
dit event en al de (gratis) media coverage lijken mij het beste bewijs dat social media (kan) werk (en)

lijkt mij dat ondernemers nu bijkomend getriggert zullen zijn, om er meer over te weten….

Gert Leroy
Reply to  Peter
10 jaren geleden

Hey Peter, noem je mij nu een social media expert tussen aanhalingstekens omdat ik een concept in vraag stel of een eigen mening heb? niet flink hoor..
PS. “getriggert” is met een “d”.

Peter
Reply to  Gert Leroy
10 jaren geleden

Hi Gert

Vanzelfsprekend hebben die aanhalingstekens niets te maken met het feit dat je een eigen mening hebt, ik wilde gewoon een groep/categorie van mensen benoemen ( experts) waar ik jou bij reken…
verder ben ik het gewoon niet eens met jouw mening dat zo’n kloutparty, de zaken voor social media experts bemoeilijkt en gaf ik inhoudelijk aan waarom niet

Jammer dat je dat niet flink vindt hoor 🙂

Mammoetmarketing
7 jaren geleden

Goed artikel, ben het helemaal met je eens, blijft lastig oordelen af en toe.