update Op 27/8 is er een volgende SMC met ditmaal een ware kloutparty.

Na een bloedhete 1ste editie van de Social Media Club Antwerpen eind juli was de co-workingspace Kube8 gisterenavond opnieuw gastheer voor editie 2 van dit event.

Daar thuisblijvers ook graag willen weten wat ze gemist hebben, een reconstructie van de avond aan de hand van alle social media mentions. ๐Ÿ˜‰


Alweer een bloedhete avond met hoge temperaturen, dus gelukkig werd de #smc03 avond o.a. door de mensen van gintonicshop.be ondersteund (zie ook mijn eerdere blogpost over hen).
https://twitter.com/ransbottyn/status/359570791647571968

Met natuurlijk de nodige slimme marketing via Foursquare (zie #smc03 locatie). Kleine moeite, maar vind ikzelf toch wel een must voor elke eventorganizer.

spreker Jan Willem Alphenaar


De Nederlander Jan Willem Alphenaar zag ik reeds eerder aan het werk op het bol.com parternevent met een leuke presentatie over social media activatie. Jan Willem kan je volgend op zijn eigen blog jwalphenaar.nl en ook zijn blogs op marketingfacts.nl zijn steeds een aanrader.


De verwachtingen waren dan ook best hoog voor zijn presentatie. Na een wat voorzichtige/trage start, kwam Jan Willem op dreef en was zijn trein goed vertrokken.


https://twitter.com/Didier_Bosmans/status/359734904348606467


Vooral zijn tip van echt eens te beginnen met bloggen, kan ik zeker beamen. Door het delen van je kennis bouw je een online authoriteit op en het bloggen leert je vele skills.

Ook zijn tips om linkedin mee in je content marketing plan te betrekken (voor business gerelateerde onderwerpen) kan ik volledig beamen. In een social media audit van een marketingbedrijf kwam ik er vorige week nog achter dat ze zonder het zelf te weten +130 followers hebben op hun company page. Vanaf nu verplicht ik dat bedrijf dan ook geregeld iets te plaatsen op hun linkedin company page (vacatures, bedrijfsnieuws,…).

Voor business/social media blogposts plaats ik deze nu ook steeds op mijn profiel en dailybits ondernemings gerichte blogposten komen op de Dailybits company page (volgen die handel!).

Het uitbouwen van je FB-page kan je beter ook niet doen door het kopen van likes of het organiseren van like&win wedstrijden, zoals Jan Willem aantoonde.

Op het einde van zijn presentatie bracht Jan Willem product placement bij online influencers ter sprake. Een onderwerp waar wij als verwende bloggers van kunnen getuigen dat het inderdaad gebruikt wordt door merken… ๐Ÿ˜‰

Update:
Jan Willem zijn eigen verslag kan je op zijn blog vinden en hier zijn zijn slides:

Tijd voor een welgekomen drank pauze. WAAAARRRMMMM!

Spreker Cain Ransbottyn

Cain heeft nog weinig voorstelling nodig. Voor wie hem echt niet kent, verwijs ik naar deze online video van een presentatie van hem (en zijn bijdragen in mijn verslag van het online privacy debat van Plantijn).


Naast de gebruikelijke presentatie kwam Cain met zeer praktische tips naar boven.


Zo stelde hij de tool voor waarmee hij zelf iedereen continu volgt (en daarna weer ontvolgt) op twitter.


De reden dat hij zijn ifttt-tricks en hoe hij zijn continu stroom van updates op al zijn netwerken opzet aan het delen was, kwam al snel aan het licht.

Klout Party?

Kube8 is momenteel nog in volledige opbouw voor de grote launch in september. Cain maakte dan ook bekend dat er in september een ware klout-party gaat worden georganiseerd voor de launch.

Klout?!?! Klout.com is een webapp, die aan de hand van interactie op je tweets/facebook postings/instagrams/… een score op 100 gaat plakken op je online influence. Een spelletje dat vooral ene Cain Ransbottyn graag meespeelt op alle mogelijke manieren.

Kube8 krijgt deze dagen een mooi afgewerkt dakterras en tijdens de klout-party, zal er dan ook een rooftop-party zijn voor diegenen met een hoge klout-score.
https://twitter.com/ransbottyn/status/359274613752090624

Reden te meer dus om je klout-score toch eens te gaan nakijken om te zien op welke verdieping je volgende keer zal stranden tijdens #smc03.
http://twitter.com/ransbottyn/status/359810048844759040
https://twitter.com/ransbottyn/status/359809522044375040
Gelukkig gaf Cain reeds de nodige tips voor het verhogen van je klout-score:

  • Connecteer al je netwerken en engage!
  • timing timing timing van je updates. Hiervoor gebruikt hij zelf de buffer app en IFTTT.
  • Gevolgd worden door een verified twitter account geeft je de nodige bonus.

Zelf kan ik nog toevoegen dat belangrijke levensmomenten je de nodige klout-bonus geven. Zo waren mijn verloving, trouw, verjaardagen en geboorte van Seppe steeds goed voor een klout-sprong van een 5tal punten door alle gelukwensen op FB en twitter.

https://twitter.com/Magilsen/status/359910420166868992

Opmerkelijk dat zelfs de buren van Kube8 doen nu van “privacy is voor losers“.

Als je op de hoogte wilt blijven van volgende edities, volg dan zeker alles op de FB-page SocialMediaClubAntwerpen.

https://twitter.com/ransbottyn/status/359808168777355264

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
9 jaren geleden

Jouw LinkedIn company page is inderdaad wel actief. Maar is het werkelijk de bedoeling om je berichten zo te fragmenteren? Of push je tegelijkertijd naar jouw LI-profiel en -pagina? Want die eerste lijkt me toch nog net iets belangrijker.

Ivm die Klout score: als jij 61 hebt en ik 63, wil dat dan zeggen dat jij mijn drankjes moet gaan halen? Want echt waar: niemand die serieus met social bezig is trekt zich ook maar iets aan van dat cijfer. ๐Ÿ™‚

Ik wil ook wel zo’n gras op mijn dak. Zou er nog 20mยฒ overschot zijn? ๐Ÿ™‚

9 jaren geleden

Dank voor de blogpost Herman. Zelf enkele maanden geleden begonnen bij nieuw bedrijf en meteen werk gemaakt van de LinkedIn Company Page (toevoegen en uitwerken productaanbod, regelmatig delen van insights en content, eigen werknemers inschakelen, interactie zoeken). Heeft geleid tot nieuwe leads, recommendations en erg aardige boost van Company page followers, terechte tip! En voor de nieuwsgierigen: http://www.linkedin.com/company/incofin-investment-management