Sinds december 2014 heb ik mijn homeoffice een upgrade gegeven met een standingdesk (Ikea Bekant). Voor mij 1 van de beste professionele aankopen van de laatste jaren.

Waar mijn vrouw terecht de schrik had, dat hij amper in standup-mode zou gebruikt worden, wordt hij wekelijks voor vele uren gebruikt als standup-desk. De eerste weken had ik nog wat aanpassingsproblemen, maar nu kan ik eenvoudig een avondshift van 3u rechtstaand werken (met dank trouwens aan een simpel yogamatje als voetbescherming).

Upgrade naar wat meer beweging?

Stap bij stap ben ik mijn homeoffice aan het upgraden. Zo kwam er de vintage iMac, deze motivational poster en 50 trillion bankbiljet,…

Met natuurlijk ook nog enkele kantoorzaken vanuit de online winkel Kaiser+Kraft .

Dit heeft me de zoektocht doen starten naar een extra upgrade voor mijn Homeoffice. Het eerste idee was een wandeltrainer om er een walking desk van te gaan maken.

De afgelopen maanden zag ik geregeld de nieuwe hype in de fietswereld voorbijkomen: Zwift. Hiermee kan je je indoor fietskilometers net iets leuker maken aan de hand van een virtuele competitie. Na wat zoeken ben ik dan bij de Nederlandse Deskbike en was de beslissing snel gevallen.

Review Deskbike

Ondertussen staat de Deskbike reeds enkele weken in mijn homeoffice en zijn er al wat kilometers gefietst tijdens mijn avondlijke Dailybits-shiften.

Installatie:
Je krijgt een Ikea-achtig pakket thuis (made in China), waarna je zelf aan de slag moet om de Deskbike in elkaar te zetten. Dit kost een 15tal minuten werk (of je kan hem op locatie laten monteren voor 29EUR 😉 ).

Ben je groter dan 1,85m, dan heb je een verlengstuk nodig om comfortabel te zitten. Ikzelf heb het verlengstuk zelf geïnstalleerd, daar het zonder net niet goed zit. Let wel op de aangeraden maximale belasting van een goede 100kg….

Daarnaast zit er via een draad een kleine display bij voor op je bureau voor de nodige feedback.

Avondje aan de deskbike werken levert 15km fietsen op. #ideaaal #nuttigefitness #standupdesk

Een foto die is geplaatst door Herman Maes (@dailybits) op

Kan je je nu goed concentreren?
Rechtstaand kan ik me perfect concentreren op de moeilijkste taken, die ik soms moet doen. Met de Deskbike voel ik momenteel dat het perfect werkt voor online bijlezen, research, blogposten/emails.

Het is net iets minder geschikt voor development of andere taken, waar ik me 200% moet concentreren. Dat gaat toch echt beter gewoon stil rechtstaand (of zittend).

Prijskaartje:
Met een prijskaartje van 279EUR vind ik dit zelf een mooie prijs (zeker als je dit dan als zakelijke upgrade van je homeoffice aankoopt).

Ikzelf ondervond bij de bestelling wel een administratief foutje, daar mijn betaling niet goed was doorgekomen, zodat de levertijd enkele weken werd. Volg je bestelling dus best even zelf kort op.

Hot or not?

In mijn geval echt wel HOT en nuttige upgrade van de homeoffice:

  • Fluisterstil van geluid
  • Trapt zeer soepel en licht
  • Je kan de weerstand nog zelf aanpassen naar wens met een draaiknop
  • Prijskaartje vind ik niet overdreven duur (tov van andere opties)
  • In de toekomst zie ik vooral een afwisseling tussen staan en fietsen

Leuk weetje is dat reeds verschillende bedrijven fan zijn, zo staan er verschillende deskbikes in de Google kantoren te Brussel en blijkbaar ook in de kantoren van Gamma. Momenteel kunnen we met Intracto, als Adwords partner, dit kwartaal ook nog deskbikes winnen in de kwartaalwedstrijd van Google Adwords.

Ook bij Intracto zijn er nu concrete plannen voor de installatie van een hoop standingdesks met bijhorende deskbikes.

The next level?

Sinds kort is er nu ook een “DESKBIKE – SPEED EN CADENCE SENSOR”, waardoor je je Deskbike kan veranderen in een soort Zwift-setup en je virtuele competities kan beginnen fietsen via CycleOps.

virtual cycling

Disclaimer: Deze review heeft nergens enige vorm van gesponsorde product placement en de factuur is dan ook mooi integraal door mezelf betaald. 😉

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
4 jaren geleden

Super artikel!
Je vindt ook alles in verband met home-office terug op onze website!
https://www.schaefer-shop.be/home-office

Bedankt,
Tim